25 Haziran 2020 16:43 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Ustasından Tavuk Sote Tarifi (Lezzet Garantili)

Ustasından Tavuk Sote Tarifi (Lezzet Garantili)

Tavuk sote, oldukça pratik olan ve eğer doğru yapılırsa gerçek anlamda bir hayli lezzetli olan yemeklerden biridir. Günlük hayatta koşturmaca içinde geçen saatler ile birlikte evde yemek hazırlamak için ayırdığımız vakit de kimi zaman kısıtlı olabiliyor. Ancak yemek

Tavuk sote, oldukça pratik olan ve eğer doğru yapılırsa gerçek anlamda bir hayli lezzetli olan yemeklerden biridir. Günlük hayatta koşturmaca içinde geçen saatler ile birlikte evde yemek hazırlamak için ayırdığımız vakit de kimi zaman kısıtlı olabiliyor. Ancak yemek hazırlamak için ayırdığınız vaktin kısa olması yemeğinizin lezzetinin eksik olacağı anlamına gelmez. Kısa sürelerde neredeyse parmaklarınızı yiyebileceğiniz lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Tavuk sote de bu lezzetlerden biri. Bir hayli kolay yapılan ve önden sıcak bir çorba ile harika giden tavuk sote yemeğini acil misafirleriniz geldiğinde ya da akşam hızlı bir yemek hazırlamak istediğinizde seri bir şekilde yapabilirisiniz. Söz konusu misafirlerse yemekler her zaman göz alıcı olsun isteyebilirsiniz. Ancak bu tavuk soteyi basit yapmaz.

Birçok kişi tavuk sote yapımında bazı hatalar yaptığı için tam olarak istedikleri lezzete ulaşamayabilir. Ancak sofraların lezzet ustalarından alınan bilgiler ve pratikler sayesinde bu yazımızda sizin için ustasından tavuk sote tarifi ile harika bir lezzeti yapmanıza aracı olacağız. Peki tavuk sote nasıl yapılır? Tavuk sote püf noktaları nelerdir? Merak edilenler için okumaya devam edin.

Tavuk sote yaparken dikkat etmeniz gereken husus, kekik ve kırmızı biberin dozunda kullanımıdır. Ayrıca soteyi yaparken ilk aşamada kavururken kısık ateş ile daha sonrasında suyunu koyduktan sonra orta ateşte pişirmeniz gerekir. Bu iki püf noktaya dikkat ederek harika lezzetlere ulaşabilirsiniz. Biber ve baharat kullanımı damak zevkine göre değişmekle birlikte ortalama aşağıdaki ölçüler misafire çıkacak kadar leziz bir soteyi ortaya çıkarmanıza yetecektir.

Malzemeler

  • Yarım kilo paket tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (Dolu tatlı kaşığı)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • Karabiber, Kekik, Pul biber, Tuz
  • 1 su bardağı kadar su

Yapılışı

İlk olarak tavuk göğsünü paketinden çıkararak küp küp doğrayın. Diğer bir deyiş ile kuşbaşı doğranan tavukları bir kenara aldıktan sonra aynı şekilde domatesleri de küp küp doğrayın. Soğanları ise yemeklik doğramalısınız. Fazla büyük parçalar soğanların ağıza gelmesine ve hoş olmayan bir hisse neden olabilir. Biberleri çoğunlukla jülyen doğrayabilirsiniz. Bununla birlikte küp küp de doğrayabilirsiniz. Bu sadece görünümde farklılığa neden olacağı için çok önemli bir detay sayılmaz. Tavukları kavurun, sonrasında tavuklar suyunu çekecektir. Soğan ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Arkasından kavurmaya devam edin ve sonrasında da biberleri ekleyin. Domatesleri en son eklemeniz önerilir. Domates salçasını ise domatesleri ekledikten sonra sulu olarak ekleyin. Domates salçasını sulandırmak için bir su bardağı suyu salçanın içine dökün ve karıştırmaya başlayın. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra salçalı suyu da ekleyin ve üzerine baharatlar ile tuzu ekleyip karıştırın. Ağzını kapayıp pişmeye bırakın. Tavukların piştiğinden emin olduktan sonra ocağınızı kapatabilirsiniz. Ustasından leziz tavuk sote tarifi bu kadar kolay.

Afiyet olsun.

Tags: pratik tavuk sote tarifitavuk sotetavuk sote püf noktalarıtavuk sote tarifiyemek tarifi

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış