22 Haziran 2020 00:36 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:56

Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Korku Filmi

Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Korku Filmi

Korku filmi izlemek bazıları için tutku bazıları için ise büyük bir eziyet olabilir. Ancak korku filmi sadece gerginlik olarak anlaşılmamalı. Özellikle günümüzde ortaya çıkan birçok korku filminin amaçları arasında insanlara bazı değerler katmak ya da sonunda anlamlı bir

Korku filmi izlemek bazıları için tutku bazıları için ise büyük bir eziyet olabilir. Ancak korku filmi sadece gerginlik olarak anlaşılmamalı. Özellikle günümüzde ortaya çıkan birçok korku filminin amaçları arasında insanlara bazı değerler katmak ya da sonunda anlamlı bir son oluşturmak gibi farklı niyetler bulunuyor. Söz konusu korku filmleri ise zaman zaman gerilmeye, zaman zaman da korkmaya hazır olmalısınız. En nihayetinde korku filmleri anlık olarak ya da uykudan önce huzurunuzu kaçırabilecek potansiyele sahip filmledir. Tabi fazla korkunç filmler de bulunuyor. Bu filmleri izlemek de her yiğidin harcı olmayabilir. Cinler, doğa üstü yaratıklar, dirilen ölüler ve çok daha fazlasını korku kuşaklarında görmeniz mümkün.

Her korku filminin hitap ettiği bir kitle de vardır. İnançlar bu noktada büyük önem taşıyor. Kimi inançlar doğa üstü yaratıklara inanırken kimi inançlar tarafından da cinlerin gerçek olduğu ifade edilmektedir. Bilirsiniz her insan inandığından korkar. Çünkü gece yatağınıza girdiğinizde var olduğuna inandığınız varlıklardan korkmanız daha olası ve muhtemeldir. Peki korku filmleri arasında en iyileri hangileridir? Ölmeden önce mutlaka izlemeniz gerektiğini düşündüğümüz birkaç korku filmini sizler için derledik. İşte Mutlaka izlemeniz gereken 5 korku filmi ve detayları.

1.      Anne (Mama) 2013

Mama, 2013 yılında vizyona giren ve hem duygusal hem de korku dolu anlar yaşayabileceğiniz bir film olarak karşımıza çıkıyor. Bu filmi çekici yapan en önemli özelliği insanları duygu karmaşasına sokuyor olması ve anlamlı sonlardan birine sahip olması. Anlamlı bir son her korku filminde görebildiğimiz şeylerden biri değil. Tabi filmin nasıl bir sonu olduğunu söylemeyeceğiz. Bu tarz filmlerde heyecan, duygusallık, korku ve gerilimi dakikalar içerisinde peş peşe yaşamanız mümkün. Ancak bu filmin sorgulattığı başka bir şeyde ruhların her zaman kötü bir görünüme sahip olup olmadığı durumudur. Guillermo Del Toro tarafından sunulan filmde iki küçük çocuk ormanda yalnız bulunur ve bir rehabilitasyon sürecine tutulurlar. Bu süreçte yaşanan sorunlar ve çocukları sürekli olarak takip eden bir hayaletin yarattığı sorunsalı ele alan filmde tüyleriniz diken diken olacak.

2.      Paranormal Aktivite (Paranormal Activity)

Paranormal aktivite, amatör çekim sahneleri ile bilinen ancak bu tekniğin filme gerçek anlamda bir korku havası kattığı da su götürmez bir gerçek olan filmlerden biridir. Genel anlamda amatör çekim tarzı filmler Paranormal aktivite serisi ile birlikte ünlenmiştir. Paranormal aktivite, teması gereği yaşam alanlarında ortaya çıkan paranormal olayların derlenmesi şeklinde ortaya çıkan bir film serisidir. Evde, yatak odasında, iş yerinde ya da sokakta ortaya çıkan bu olaylarda genellikle hiçbir doğaüstü yaratık tam anlamı ile görünmemektedir. Ancak ses, görüntü ve kameranın kullanılışından olsa gerek izleyiciler için oldukça gerçekçi bulunuyor. Bu tarz filmlerin sevenleri gerçekten çok seviyorken sevmeyenleri de bir o kadar haz etmiyor. Paranormal aktivite izleyen birçok kişinin evlerinde yatmadan önce etrafı kolaçan ettiklerine eminiz.

3.      Arınma Gecesi (The Purge)

Arınma gecesi, birçok kişi tarafından bilinen ve bugüne kadar birçok kez de izlenmiş olan filmlerden biridir. Filmin konusu Amerikan hükümeti ile suçlular arasında geçmektedir. Hapishanelerde geçen filmde hapishanelere sığmayan suçluların gerçek anlamda ilginç bir yol ile cezalandırılması konu alınmaktadır. Filmi gerçekten seveceğinize eminiz. Çünkü çok izlenen filmin ikinci ve üçüncü serisi de çekilmiştir. Filmin konusu hakkında daha fazla bilgi vermeden tanıtımı sonlandırmakta fayda var. İnsanı hem ürküten hem de heyecan ile sürükleyen bu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz. Filmin ikinci ve üçüncü serileri de ilki kadar adrenalin dolu.

4.      Korku Seansı (The Conjuring)

Korku Seansı, adını tüm dünyada duyuran korku filmlerinden biridir. Gerçekten izlerken insanın çekindiği ve gerildiği bu film konusunu da gerçek ve yaşanmış bir hikayeden alıyor. Filmin konusu, paranormal olayları inceleyen ve çözüme kavuşturan ünlü bir çiftin yaşadıkları bir olaydan ibaret. Ancak bu kadar basit gelmesin. Gerçek anlamda insanları ürküten ve devam serisi bulunan bir film. Her bir bölümde farklı bir olayı konu olan seride sıradan izlenme zorunluluğu yok ancak olayların birbiri ile bağlantısı bulunuyor. Bu nedenle Conjuring serisini en başından itibaren izlemenizde fayda var.

5.      Testere (Saw)

Testere filmi, bir seri katilin insanları kurban olarak seçmesini ve onlara bazı oyunlar yapmasını konu almaktadır. Filmde kurbanlarına yaşadıkları hayatın değerini göstermek isteyen seri katilin bunu yapmak için de gerçek anlamda ilginç yolları bulunmakta. Yaşamak uğruna neleri feda edebilirsiniz? Kolunuzu? Bacağınızı? Karşınızdaki kurbanı? Ya da çok daha fazlasını kurban etmeniz gerekebilir. Bu filmin korku filmi olmasının yanı sıra psikolojik gerilim filmi olarak da anılmasında fayda var. İzlerken tiksinebilir, korkabilir hatta kusmak isteyebilirsiniz. Ancak izledikten sonra uzun süre bu filmi düşüneceğinize eminiz. Testere serisi arasından istediğiniz bölümü izleyebilirsiniz.

Tags: korku filmiKorku FilmleriKorkunç Filmlermutlaka izlenmesi gereken korku filmleri

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış