11 Haziran 2020 01:31 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

Hallstatt Gezi Rehberi

Hallstatt Gezi Rehberi

Hallstatt Gezi Rehberi ile Avustralya’da bulunan sevimli bir kasaba hakkında merak edilen birçok şeyi sizler için bir araya getirdik. Hepimiz masalları biliriz. Görkemli, insanın gözünü alamadığı manzaralar, her an güzel bir şey olacakmış hissi… Bunların her birini bulabileceğiniz

Hallstatt Gezi Rehberi ile Avustralya’da bulunan sevimli bir kasaba hakkında merak edilen birçok şeyi sizler için bir araya getirdik. Hepimiz masalları biliriz. Görkemli, insanın gözünü alamadığı manzaralar, her an güzel bir şey olacakmış hissi… Bunların her birini bulabileceğiniz bir yer arıyorsanız Hallstat tam size göre olabilir. Hatta bu kasaba yapılan araştırmalara göre Dünya genelinde en çok fotoğraf çekilen bölgelerden biri olarak tarihe geçmiştir. İstisnasız her yıl çok sayıda turistin gözlerini kamaştıran bu güzel kasabayı bu kadar ilgi çekici yapan nedir? Hallstatt gezilecek yerler nerelerdir? Hallstat gezi rehberi ile merak ettiğiniz birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği bu küçük kasaba böylesine ilgi çekici olması nedeni ile birçok devlet tarafından da fark edilmiştir. Hatta ilginç bir şekilde Çin Devleti tarafından kasabanın çok benzer bir kopyası da Çin toprakları üzerine inşa edilmeye çalışılmıştır. Aslı kadar olmasa da Çinlilerin bu konuda bir hayli başarılı olduklarını söylemek mümkün. Tabi ki 7000 yıllık bir tarihi olan bir kasaba ile kopyasının aynı havayı ve atmosferi sağlayamayacağını akılda tutmak gerekir. Eğer Hallstatt’ı görmek isterseniz rotanızı yine Hallstatt’a çevirin. Taklitlerden uzak durmanız önerilir. İşte Hallstatt Gezilecek Yerler.

Hallstatt Gözlem Noktası

Hallstatt gözlem noktası, kasabayı tepeden görebileceğiniz ve “Bu fotoğraflar demek bu açı ile çekilmiş.” Diyeceğiniz asıl yer olmakta. Burada elinde telefon olmadan duran kimseyi göremezsiniz çünkü herkes evine manzaradan bir şeyler götürmek ister. Hallstatt gözlem noktası, kasabaya ulaştığınızda ilk gitmeniz gereken yerlerden biri. Ancak ufak bir tavsiye verelim. Gün batımına yakın gözlem noktasına çıkarsanız hem gün batımının muhteşem görüntüsünü hem de manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Birçok ziyaretçi gözlem noktasına bir kez daha gelmeden Hallstatt’tan ayrılmadığını dile getiriyor.

Hallstatt Tuz Madeni Gezisi

Hallstatt tuz madenleri, kasabanın bir başka güzel yerlerinden biri. Bir tuz madeninde ne görebilirim diye düşünmeyin. Çünkü Hallstatt tuz madenleri ile ciddi anlamda ünlenmiş bir yerdir. Madenlere çıkmak için yürümeyi ya da finüküler yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Yürümek için patika yolu takip etmeyi tercih ederseniz yaklaşık 1 saat kadar bir yürüme mesafesi bulunduğunu dile getirmekte fayda var. Bu sizin bütün enerjinizi tüketebilir. Tabi yürümeyi seviyorsanız harika bir seçenek de olabilir. Tuz madenlerine tırmanış süreciniz boyunca etrafınızdaki manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Hallstatt tuz madenleri Dünyada var olan en eski tuz madenleridir. Bu yüzden de kasabanın en ünlü olduğu yeri tuz madenleridir. Hemen peşinden meşhur gölü ve manzarasının geldiğine eminiz. Bu arada madenlere finüküler aracılığı ile ulaşmak isterseniz yolculuğunuz sadece 3 dakika sürüyor. Bu kısa süreci hızlı bir şekilde gerçekleştirerek tuz madenlerine ulaşabilirsiniz. Tabi ki hava şartları da önem taşıyan bir faktör. Eğer hava şartları zorlu ise genellikle araçlar yürüyüşe oranla tercih ediliyor. Bir tırmanma yürüyüşü olarak değerlendirirseniz neden 1 saat sürdüğünü anlamanız daha kolay olabilir. Tuz madenlerinde tek başına gezmeniz pek mümkün görünmüyor. Bunun için bir rehber kiralamanız gerekir. Rehber kiralama ücreti 2018- 2019 yıllarında ortalama 26 Euro civarındadır. Bu hizmetin içine Finüküler masrafını da dahil ederseniz 30 Euro gibi bir ödeme yapmanız gerekir. Ancak her kuruşuna değeceğine emin olabilirsiniz. Tuz madeni gezisinde, tuz madenlerinin tarihini öğrenirken aynı zamanda madenler arasında transfer olacak ve bu süreci kaydıraklar ile gerçekleştireceksiniz. Kulağa gerçekten ilginç geliyor.

Hallstatt Gölü

Hallstatt gölü, kenarında durup manzaranın tadını çıkarabileceğiniz ya da tekne ve kayık turları ile manzaranın içinde yer alabileceğiniz harika bir yer. Kasabaya neden masallar kasabası dendiğini göle geldiğinizde anlayacaksınız. Böyle muazzam bir manzara gerçek anlamda nadir bulunan bir güzellik. Eğer tekne turu yapmak isterseniz tekne turları yılın sadece mayıs ile ekim ayının sonuna kadar tekne turu faaliyetlerinden faydalanabilirsiniz.

BeinHaus: Geçmişten Gelen Kemikler

Beinhaus, dilimizdeki karşılığı ile kemik evi, resmen gerçek insan kafataslarının sergilendiği bir yer. İlk bakışta sizi ürkütebilir çünkü burada 1200’den fazla kafatası bulunmakta. Geçmişte gelenek olarak var olan bu evler artık unutulmak üzere. Unutulması konusunda herkesin farklı bir görüşü bulunmakta. Bilinen bir gerçek ise BeinHaus’un bulunan son kemik evlerinden biri olması.

Tags: gezi rehberigezilecek yerlerhallstatthallstatt gezi rehberihallstatt kemik evi

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış