8 Haziran 2020 23:10 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

Karavan Tatili Hakkında Merak Edilenler

Karavan Tatili Hakkında Merak Edilenler

Daha önceleri özgür ruhlu maceraperestlerin çoğunlukla tercih ettiği karavan tatili corona sonrası artık uzmanların da önerdiği bir tatil ve seyahat şekli oldu. İlk kez karavan tatili yapmayı planlayanların merak ettiği bir çok şey var. İlk olarak şunu belirtmek

Daha önceleri özgür ruhlu maceraperestlerin çoğunlukla tercih ettiği karavan tatili corona sonrası artık uzmanların da önerdiği bir tatil ve seyahat şekli oldu. İlk kez karavan tatili yapmayı planlayanların merak ettiği bir çok şey var. İlk olarak şunu belirtmek gerekir ki otel tatillerinden daha fazla yer görür ve doğayla daha fazla iç içe olursunuz.

Zaman ve mekân kısıtlamanız olmadığından daha özgür olur ve daha fazla keyif alabilirsiniz. Bunların yanında konfor düşkünüyseniz ve uzun süre araç kullanma konusunda deneyimli değilseniz sizin için eziyete dönüşebilir.

Bu konuda deneyimli olanların ilk önerisi karavanla seyahat öncesinde bu tatili planlayanların birkaç kamp deneyimi yaşamışolmaları.Karavanla Tatile çıkmak için elbette bir karavan satın almak zorunda değilsiniz kiralık bir karavanla da pekalatatile çıkabilirsiniz. Karavanı satın alırken de kiralarken de dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Ehliyet tipi,motorgücü, yakıttürü, yatakkapasitesi, enerjikaynağı, mutfağı,banyo ve wc bunlar arasında. Yola çıkmadan önce ilk yapılacaklar arasında rota belirlemek geliyor ve daha sonra alınacaklar listesi hazırlayıp bunları temin etmek. Karavanda  kullanmak için her şeyi dikkatli bir şekilde planlamalısınız.

Örneğin yer az olduğu için kıyafetler le doldurmamalısınız.Kişi sayısına göre  çatal bıçak bardak tencere tava cezve  güvenliğiniz için ilk yardım çantası  fener çamaşır ipi sinek kovucu gece lambası  katlanabilir masa ve sandalyeler  almalısınız Güvenlik konusunda emin olmak için öncelikle yeterince güvenli bir park alanı bulmanız öneriliyor

Türkiye’de Balıkesir,Antalya ,Bursa Çorum ,Bergama, Denizli, Muğla, Selçuk, Çanakkale, Sinop, Samsun, Yalova, Niksar, Nevşehir, Alanya Silivri ,Bodrum, Kuşadası gibi yerlerde birçok karavan Park alanları mevcut. Bütün hazırlıklarınız tamam ve artık kamp alanına geldiniz yapmanız gereken ilk şey aracı mutlaka gölgelik bir alana park edin doğanın tadını çıkarın.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış