3 Haziran 2020 00:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

Avustralya Hakkında Merak Edilenler

Avustralya Hakkında Merak Edilenler

Avustralya, dünyanın güney yarım küresinde bulunan ada ülkelerinden biridir. Tam olarak Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus arasında bulunur ve Okyanusya kıtası üzerinde yer alır. Aslına bakarsanız kıtanın çok büyük bir kısmını da kapladığı söylenebilir. Yaklaşık 8.7 milyon kilometrekarelik

Avustralya, dünyanın güney yarım küresinde bulunan ada ülkelerinden biridir. Tam olarak Hint Okyanusu ile Büyük Okyanus arasında bulunur ve Okyanusya kıtası üzerinde yer alır. Aslına bakarsanız kıtanın çok büyük bir kısmını da kapladığı söylenebilir. Yaklaşık 8.7 milyon kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Bir ada ülkesi olduğu için de hiçbir ülke ile kara bağlantısı bulunmamaktadır.  Daha çok doğal güzellikleri ile bilinen ve yaşam zenginliği nedeni ile göze batan Avustralya hakkında merak ettiğiniz birçok şeyi yazımızda derledik. İşte Avustralya hakkında merak edilenler.

Avustralya ve Bölgeleri

Avustralya başkenti Canberra olsa da ülkenin en çok tanınan şehri Sydney olarak biliniyor. Bu durum biraz da dünya genelinde ülkemizin daha çok İstanbul ile bilinmesi gibi bir durum. Ülkenin adı duyulmuş diğer önemli şehirleri ise Brisbane, Melbourne, Adelaide ve Perth ‘dir. Ülke toplam 6 eyaletten oluşmakta.

Avustralya’nın etrafında yer alan ülkeler: Doğu Timor, Solomon Adaları, Endonezya, Papua Yeni Gine, Vanuatu, Yeni Zelanda ve Yeni Kaledonya olarak bilinmekte. Ayrıca Avustralya’nın resmi dili de İngilizce’dir. Ülkenin büyük çoğunluğunda İngilizce dil olarak kabul edilmekte. Bunun yanı sıra ülkede yerli diller de konuşuluyor. Yaklaşık %10 gibi bir oranda olsa da yerli diller hala varlığını sürdürmeye devam ediyor. Çok bilinen Aborjinler de Avustralya çöllerinde yaşıyor.

Avustralya Resmi Dini

Avustralya’da kabul edilmiş olan resmi bir din bulunmamakta. Bununla birlikte ülkedeki nüfusun yarısından fazlası Hristiyanlardan oluşuyor. Ülke nüfusunun %20’lik bir kısmı da hiçbir dine mensup olmadıklarını dile getirmektedir.

Avustralya İklimi

Avustralya, iklimi ve hava durumu söz konusu olduğunda belli bir sürekliliğe sahip olan bölgelerden değil. Ülkeye hakim olan iklim tropikal iklimdir. Ülkenin güney kesimlerinde Akdeniz ikliminin etkileri görülür. Devamlı olarak kurak zamanlar ve nemli zamanlar yaşanır. Bunun nedeni de okyanustan gelen akıntıların iklimi etkileme gücüdür.

Avustralya Hakim Kültürü

Avustralya kültürü söz konusu olduğunda burada yaşayan insanların bir hayli sıcak kanlı olduklarını dile getirmekte fayda var. Konuşkan ve insanlara sevecen yaklaşan bu insanlar ile anlaşmanız bir hayli kolay olabilir. Kullandıkları dilin evrensel olması itibari ile de iletişimin kolay olmasının yanı sıra Avustralya’da ırkçılık gibi durumlar ile karşılaşmak pek mümkün değil. Oldukça anlayışlı ve sevecen bir doğaları bulunuyor. Kurallar söz konusu olduğunda da uyumlu olduklarını söyleyebiliriz. Ülke içerisinde altyapı hizmetlerinden ulaşıma kadar oldukça gelişmiş bir ağ mevcut.

Avustralya Özel Günleri

Avustralya resmi tatil olan özel günleri aşağıdaki tarihlerde ve aşağıdaki isimlerdedir;

  • Boxing Day (26 Aralık)
  • Kraliçe’nin Doğum Günü (8 Haziran)
  • Noel Tatili (25 Aralık)
  • İşçi Bayramı, Emek ve Dayanışma Günü (1 Mayıs)
  • Paskalya tatili (28 Mart)
  • Kutsal Cuma (25 mart )
  • Anzak Günü (25 Nisan)
  • Avustralya Günü (26 Ocak)
  • Yeni yıl tatili (1 Ocak)

Eğer yolunuz Avustralya’ya düşerse mutlaka film festivallerinin oldukları dönemleri kontrol edin. Çünkü film festivalleri Avustralya’nın ünlü olduğu etkinliklerden biri. Her yıl düzenli olarak gerçekleşen bazı film festivalleri vardır. İşte Avustralya film festivallerinin listesi;

  • Sidney Film Festivali,
  • Tropfest Kısa Film Festivali,
  • Adelaide Film Festivali.

Ayrıca ülkede hakim olan yemek kültüründe barbekünün yeri büyük. Barbeküyü sevmelerinin en büyük nedeni ise açık havada yemek yemekten bir hayli hoşlanıyor olmaları. Avustralya’da birçok kutlamanın merkezinde barbekü bulunur. Bunu et yemeyi seviyor oluşları ile de bağlayabiliriz. Ülkenin oldukça ünlü şefleri de bulunuyor.

Tags: Avustralyaavustralya gezi rehberiAvustralya Kıtasıgezi rehberigezilecek yerler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış