27 Mayıs 2020 01:18 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Sağlıklı İlişki Sürdürmenin Yolları

Sağlıklı İlişki Sürdürmenin Yolları

Herkesin sorun yaşadığı veya artık sürdürmeyeceği günümüzün en sık rastlanan sorun ilişkinin sürdürülebilir olmaması. Sevdiğimiz kişiden ayrılmamak için veya üzülmesini engellemek için ne yapabiliriz. Herkese faydası olacak ve gerçekten ilişkimizi rahatlıkla ve mutlu şekilde yaşayabilmemiz için yapmamız gerekenler.

Herkesin sorun yaşadığı veya artık sürdürmeyeceği günümüzün en sık rastlanan sorun ilişkinin sürdürülebilir olmaması. Sevdiğimiz kişiden ayrılmamak için veya üzülmesini engellemek için ne yapabiliriz. Herkese faydası olacak ve gerçekten ilişkimizi rahatlıkla ve mutlu şekilde yaşayabilmemiz için yapmamız gerekenler.

Birbirinize karşı daime dürüst olun, ilişkinizde maskeniz olmasın. Dürüst olmak ve yalan söylememek en önemli kurallardan biridir. Yalanın ne kadar kötü sonuçlar yaşayacağını tahmin etmek oldukça güç olabilir yada kolay olabilir bu yüzden oldukça şeffaf olmalısınız. Ve kendinizi bir başkası gibi değil her zaman kendiniz olun böyle tanıtın.

İyimser olun çünkü ne olursa olsun birbiriniz olduğunuz sürece hiç bir şeyin önemi yoktur. Zorlukların üstesinden gelir ve mutlu olmayı daima başarabilirsiniz.

Partnerinizin desteğinizi hissetmesini sağlayın ve bunu hissettirin. Eğer yanında olduğunu bilirse size olan güveni size olan sevgisi her zaman daha da fazla olmaya başlar sizden hiçbir konuda gizleyecek sorunu olmaz.

Aşkınızı gösterin. Belki de çoğu kişinin yapamadığı, gösteremediği en önemli konulardan olan aşkımızı, sevgimizi göstermek. Çekinmeyin, utanmayın yada içinizde farklı bi konu düşünmeyin her zaman sevginizi sevdiğinizi gösterin. İşte o zaman aşkınız gerçekten sağlıklı bir hal alır.

Birbirinizin hobilerini ve yapmak istediklerini yapması için engellemeyin. Tam tersine onu bu konuda destekleyin. İlerleyen zamanlarda sizde bu hobiyi edinebilir ve olumsuzlukları ortadan kaldırmış olursunuz.

Birbirinize saygı duyun. Saygı duymak onun fikirlerini, düşüncelerini önemsediğimiz anlamına gelir ve saygı varsa o ilişkide aşık olmak hiç de zor olmaz. Saygı duymak onu önemsediğimiz anlamına gelir.

Sevdiğinizi olduğu gibi kabul edin. Onun özelliklerini ve alışkanlıklarını sevin. Bir kişiyi olduğu gibi kabullenmek kimi zaman zor kimi zamansa kolay olabilir bu sizin elinizde. Özellikleri ve alışkanlıklarını sizden önce edinmiş kişiyi değiştirmek zor olabilir bu yüzden zamana bırakın onun özelliklerini ve alışkanlıklarını sevin çünkü sevginin gücü sizi mutlu etmeye yeter.

Birlikte anılar biriktirin. Anı size seneler sonra duygusal bir bağ oluşturacaktır onu konuşup beraber güleceksiniz. Birbirinize Resim, mektup, hediyelik eşya ve anlamlı olabilecek her şeyi hediye edebilirsiniz. Anı sadece hediye almakla da kalmıyor yaşadığınız her güzel anı hatırlamanıza yardım ediyor olacaktır.

Is günlük rutinler fazla zaman alıyorsa cep telefonu ve televizyonu bırakıp beraber özel anların keyfini çıkarın. Sizi birbirinize bağlayacak özel anlar düşünün size iyi gelecek hersey sizi mutlu etmeye yeter.

Hedeflerinizi, hayallerinizi birlikte oluşturun. Asla kişisel olarak hedef belirlemeyin çünkü ilerleyen zamanlarda bu size zorluk çıkarıp yollarınızı ayırmanıza sebep olabilir birlikte hareket edin halleriniz ve hedefleriniz bir olsun yolunuz hep kolay olsun.

Ilişkimiz de dikkat edeceğimiz önemli konuları ele aldık. Bu kriterlere uyabilirsek eğer zorluk yaşamadan sağlıklı ilişki elde edebilir ve gerçekten mutluluğun kapısını açabiliriz tek taraflı olmaksızın karşılıklı şekilde elimizi taşın altına koymalıyız.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış