27 Mayıs 2020 01:15 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

İlişkilerde Kendine Güvenmek İçin 5 Yol

İlişkilerde Kendine Güvenmek İçin 5 Yol

Bazı kadınlar aşk konusunda daha şanslı görünürler. Erkekler tarafından ilgi odağı olurlar ve arzu ettikleri erkelerle flört ederken bir problem yaşamazlar. Bazı kadınlar ise romantik ilişkiler kurmak açısından kadar şanslı değildirler. Bu kadınlar utangaçtır ve erkekler tarafından

Bazı kadınlar aşk konusunda daha şanslı görünürler. Erkekler tarafından ilgi odağı olurlar ve arzu ettikleri erkelerle flört ederken bir problem yaşamazlar. Bazı kadınlar ise romantik ilişkiler kurmak açısından o kadar şanslı değildirler. Bu kadınlar utangaçtır ve erkekler tarafından reddedilmekten korkarak geri çekilirler. Bu yüzden flört, bu kadınlara doğal olarak gelmez. Ancak, ikili ilişkiler konusunda utangaç bir kadınsanız, rüyalarınızdaki erkekle tanışmak için dışarı çıkmak ve sosyalleşmek zorunda olduğunuzu bilmelisiniz. Doğru kişiyle yaşanacak olan ikili ilişkiler her zaman güzel olacaktır. Bu konuda size yardımcı olacak ilişkilerde kendine güvenmek için birkaç tüyoyu sizlerle paylaşıyoruz.

1)Pozitif Kal

Utangaç bir kişiliğiniz varsa sosyal ortamlarda gergin olmanız çoğu zaman kaçınılmazdır. Hatta negatif düşünceler, siz daha bir ortama girmeden ya da buluşmaya gitmeden önce bile beyninizde dolaşmaya başlayabilir. Ancak bu negatif ve tatsız düşünceler, gerginliğinizi ve endişenizi artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bunun yerine olumlu bir tutum takınmalı ve olumsuz düşünceleri bertaraf etmelisiniz. Kendinize ne kadar değerli ve muhteşem olduğunuzu sık sık hatırlatın. Bu daha iyi hissetmenizi sağlayacak ve bir süre sonra gerçek değerinizi anlamaya başlayacaksınız. Kendinize güvenmek için pozitif kalmak çok önemli bir adımdır.

2) Pratik Yapmak Mükemmelleştirir

Kendi bilincinizi yenmenin bir yolu, aynanın önünde uygulama yapmaktır. Aynanın karşısında görünümünüzü ve hareketlerinizi gözlemleyerek, gerekli gördüğünüz durumlarda iyileştirmeler yapabilirsiniz. Pratiği her zaman ayna önünde yapmalısınız. Böylece iyileşmeleri izleyebilirsiniz. Daha da önemlisi ayna karşısında uygulayacağınız davranışlar ve bunları sesli olarak söylemeniz güveninizi artıracaktır.

3) Çevrenize Güven Verin

Sosyal becerilerinizde ve yeteneklerinizde kendinizden çok emin hissetmeniz halinde bile güven içinde davranmanız için biraz çaba sarf etmeniz gerekir. Sosyal bir ortamdayken kendinize güven ve pozitiflik veren bir enerji yayarsanız, doğal olarak insanları kendinize çekersiniz. Kim bilir, bu insanlardan biri belki de ilgilendiğiniz kişi olacak ve yeni bir ilişki başlayacaktır. Bu yüzden çevrenize güven vermeyi unutmayın.

4) İyi Görün ve Kendini İyi Hisset

Farkında olmasanız bile giyinme şekliniz kişiliğinizi yansıtır. İyi giyindiğiniz zaman kendinize olan güveniniz artar. Dolayısıyla bir sosyal etkinliğe katılırken rahat ama ortama uygun şekilde giyinmek önemlidir. Ancak, kendinizi iyi hissetmediğiniz tarzda giyinmeyin çünkü bu kıyafetlerle kendinize güvenemezsiniz. Örneğin seksi kıyafetler giydiğinizde kendinizi iyi hissetmiyorsanız giymeyin. Hem iyi görünmenizi hem de iyi ve rahat hissetmenizi sağlayacak kıyafetler seçin. Tabi ki tamamlayıcı unsurlar olarak saç ve cilt bakımınızı, hafif bile olsa makyajınızı ihmal etmeyin. Bakımlı olmak en az iyi giyinmek kadar güveninizin artmasını sağlayacaktır.

5) Eğlenmeyi Unutma

Yeni insanlarla tanışmak ve tabi ki eğlenmek için sosyal bir etkinlikte olduğunuzu unutmayın. Kendinize ve etkileyici olmak için söylemeniz gerekenlere çok fazla odaklanmayın. Bunun yerine dikkatinizi başkalarına veya ilginizi çeken kişiye yöneltin. Bunu yaparken konuşmalar doğal olarak akacaktır. Ve kendinize daha fazla güvenirken, sizin için doğru olan kişiyi daha kolay bulabilirsiniz.

Sizde bir ilişki için kendinizi hazır hissediyorsanız ya da sosyal ortamlarda daha rahat hissetmek istiyorsanız ilişkilerde kendine güvenmek için verdiğimiz tüyoları göz ardı etmeyin.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış