27 Mayıs 2020 00:55 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:57

Hiç Konuşmadan İnsanları Etkilemenin 5 Farklı Yolu

Hiç Konuşmadan İnsanları Etkilemenin 5 Farklı Yolu

Günümün en etkili iletişim aracı şüphesiz konuşmak. Sözlü iletişim sayesinde diğer insanların üstünde olumlu ya da olumsuz etkiler bırakırız. Ancak bunun yanında vücut dili ile yapılan bazı hareketler konuşmaktan çok daha derin anlamlara gelebiliyor. Konuşmaya

Günümün en etkili iletişim aracı şüphesiz konuşmak. Sözlü iletişim sayesinde diğer insanların üstünde olumlu ya da olumsuz etkiler bırakırız. Ancak bunun yanında vücut dili ile yapılan bazı hareketler konuşmaktan çok daha derin anlamlara gelebiliyor.

Konuşmaya Başlamadan Önce Biraz Bekleyin

Karşınızdaki kişi ile konuşmaya başlamadan önce bir süre beklemek etkileyici bir hareket olacaktır. Tabii ki bu süre gereğinden fazla olmayacak şekilde ayarlanmalı. Ayrıca karşınızdaki kişiye biraz zaman tanımak onun konuşmasına başlamak için bir fırsat oluşturacak ve böylece nezaketinizi göstermiş olacaksınız.

Bardağın Sapı İle Oynamak

Bu durum klinik araştırmalara dahi konu olmuş durumda. Yapılan araştırmalarda bardakların sapına dokunmanın karşı taraftaki insanın sizden etkilenmesine yol açtığı gerçeğini ortaya çıkardır. Eğer bir kadın ya da erkek karşısındaki kişiden hoşlandığını belli etmek istiyorsa masada bulunan bardağın sapı bunun için çok güzel bir araç olacaktır.

Ayaklarınızı Karşınızdaki Kişiye Çevirin

Ayakları karşınızdaki kişiye çevirmek ya da bacak bacak üstüne atıldığında üstte olan bacağın karşıdaki kişiye bakması, hemen herkes tarafından samimiyet kurulması çabasında bulunulduğu yönünde anlaşılır. Bu sayede hiçbir cümle kurmadan karşı taraf konuşmak istediğinizi anlayabilir.

Sol Tarafta Durmaya Özen Gösterin

Psikoloji bilimcileri yaptıkları araştırmada ilginç bir sonuca vardırlar. İki kişi yan yana duruyorsa sol tarafta duran kişi daha baskın olan kişi olarak algılanacaktır. Bunun nedeni henüz açıklık kazanmış değil ancak bu sonucun ortaya çıktığı çok net bir gerçek.

Hoşlanmadığınız Şey Duyduğunuzda Kişinin Alnına Bakın

Bir diğer önemli ipucu da eğer hoşlanmadığınız bir şey duyduğunuzda karşıdaki kişinin yüzüne bakmanız gerektiğidir. Böylece o kişiye duyduğunuz şeyin hoşunuza gitmediğini anlatmış olacaksınız.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış