26 Mayıs 2020 21:44 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:56

Dar Koridorlar Nasıl Dekore Edilmeli?

Dar Koridorlar Nasıl Dekore Edilmeli?

Koridorlar her yaşam alanının bir parçası olan ve aynı zamanda odalar arasındaki bağı sağlayan yoldur. Çoğu evde dar koridorlar dekore edilmekte zorlanır. Bunun en büyük nedenleri ise dekorasyonun alanları daralttığına dair yanlış düşüncedir. Dekorasyon öğelerini doğru kullanırsınız dar

Koridorlar her yaşam alanının bir parçası olan ve aynı zamanda odalar arasındaki bağı sağlayan yoldur. Çoğu evde dar koridorlar dekore edilmekte zorlanır. Bunun en büyük nedenleri ise dekorasyonun alanları daralttığına dair yanlış düşüncedir. Dekorasyon öğelerini doğru kullanırsınız dar koridorlarınızı çok daha geniş gösterebilirsiniz. Yaşam alanlarınızı daha büyük, daha kullanışlı bir görünüme kavuşturmak aslında bu kadar kolay olabilir. Peki dar koridorlar nasıl dekore edilmelidir?

Büyük Eşyalardan Kaçının

Dar koridorları daha da daraltacak bir şey varsa o da büyük eşyalardır. Büyük eşyalar koridorların görünümlerini daha tok bir hale getirir. Zaten dar olan yolu daha da daraltmak eviniz için hoş bir görünüm oluşturmayacaktır. Bunun yerine daha ince ve zarif dekorasyon ürünlerini tercih edin. Çok karmaşık ve yorucu tablolardan kaçınmaya çalışın. Alanı daha ferah gösteren dekorasyon eşyalarına yönelin.

Zemine Eşya Koymaktan Kaçının

Koridor zeminine eşya koymaktan kaçınarak alanınızı daha geniş tutabilirsiniz. Bunun için duvara monte edilen dekorasyon eşyalarını deneyebilirsiniz. Özellikle dar koridorlara konulan ayakkabılık gibi geniş gereçler koridoru ciddi anlamda daraltmaktadır. Bunu engellemelisiniz. Koridor için kullanacağınız halıların boyutlarını küçük tutmaya çalışın. Yani duvar ile sıfır olan halılar alanları daraltır. Bu yüzden halılarınız ile duvar arasında belki birkaç parmak boşluk bırakacak boyutları tercih etmek gerekebilir.

Işıklandırmanın Gücünü Kullanın

Işıklandırma, yaşam alanlarını olduklarından çok daha farklı bir görünüme kavuşturan dekorasyon hilelerinden biridir. Doğru ışıklandırma ile koridorlarınızı daha geniş gösterebilirsiniz. Işıklandırmayı yaparken dekorasyon öğeleri ile uyumuna dikkat etmelisiniz.

Aynaların Gücünü Keşfedin

Aynaların dekorasyon konusunda ne kadar büyük bir silah olduklarını biliyor muydunuz? Alanlara derinlik katmak için kullanılan aynalar ile dar koridorlarınızı olduklarından daha geniş gösterebilirsiniz. Özellikle de karşılıklı kullanılan aynalar oldukça işe yarar. Ayna tercih ederken kenarları aşırı büyük aynalardan uzak durmaya çalışın çünkü alanları dar gösterme ihtimali bulunmaktadır. Daha çok minimal tarzda aynalar ve etraflarının doğru ışıklandırılması ile mükemmel bir koridora sahip olabilirsiniz.

Renk Tercihi

Duvarların renklerini seçerken boğucu renklerden uzak durun. Koyu bir renk kullanmak istiyorsanız o rengi diğer bir duvarınızda açık bir renk ile kombin sağlayabilirsiniz. Doğru kombin duvarlarınızın alanı geniş göstermesini sağlayacaktır. Duvarlarınızda minimal renkleri tercih ederek yaşam alanlarınızı olduklarından daha ferah bir hale getirebilirsiniz. Ancak koridor duvar rengi ile odaların duvar renklerinin uyumu da büyük önem taşıyan bir meseledir. Sağlıklı renkler tercih etmeye özen gösterin. Dekorasyonun yarısı renklerdir. Hangi objeyi kullanırsanız kullanın yanlış renk seçimi dekorasyonu mahvedebilirken doğru renk seçimi ile uyumu yakalayabilirsiniz.

Sanatsal Tablolar ile Derinlik Katın

Sanatsal tablolar koridorlarınıza derinlik katmak için kullanabileceğiniz başka bir dekorasyon aracı. Sanatsal bir tablo ile hem evinizin görünümüne şıklık katabilir hem de daha modern bir görünüm sağlayabilirsiniz. Her ne olursa olsun dikkat etmeniz gereken bir husus daha var. Dekorasyon araçlarını kullanırken aşırıya kaçılmamalıdır. Hem birkaç tane ayna hem de birkaç tane sanatsal tablo kullanımı koridorunuzu aşırı dolu gösterebilir. Tercihinizi yapmalı ve olabildiğince az nesne kullanarak dekorasyonu tamamlamaya çalışmalısınız. Son zamanlarda inşa edilen minimal evler ile birlikte daha da popüler hale gelen ve dekorasyonun farklı bir amaca bürünmesine enden olan dar alanlar yukarıdaki yöntemler aracılığı ile olduklarından büyük bir görünüme kavuşabilmektedir. Siz de yaşam alanlarınızı modern, şık, minimalist, İskandinav tarzı ve daha birçok tarzda dekore edebilirsiniz. Ancak bu dekorasyonlarda aşırıya kaçmamaya özen göstermekte fayda var.

Tags: dar koridordar koridor dekorasyondekorasyondekorasyon koridor

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış