26 Mayıs 2020 03:09 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

En Çok Oynanan 5 Rol Yapma Oyunu

En Çok Oynanan 5 Rol Yapma Oyunu

 Rol yapma oyunları, oyuncularının tamamen kurgulanmış bir evrende çeşitli karakterlerin rollerini alarak bu karakterlerin hikayelerini karaktere ait görev ve yan görevleri yerine getirerek tamamlamaya çalıştıkları bir oyun türü familyasıdır. Bu oyunların orijinal şekli kalem ve kağıt ile canlandırmalı

 Rol yapma oyunları, oyuncularının tamamen kurgulanmış bir evrende çeşitli karakterlerin rollerini alarak bu karakterlerin hikayelerini karaktere ait görev ve yan görevleri yerine getirerek tamamlamaya çalıştıkları bir oyun türü familyasıdır. Bu oyunların orijinal şekli kalem ve kağıt ile canlandırmalı olarak oynanan bir oyun şeklidir. Rol yapma oyunları içerisinde belirsizlik etkeni ise zar atılarak sağlanır. Sizler için en çok oynanan 5 rol yapma oyunu listesini derledik. Bakalım bu oyunlar arasında kendinize göre olanı bulabilecek misiniz?

1- TYRANNY

En Çok Oynanan 5 Rol Yapma Oyunu

 Çok ince detaylarla işlenmiş muhteşem bir hikayeye sahip olan Tyranny, oyunun asla bitmemesini isteyeceğiniz bir şaheser. Obsidian Entertainment’ın elinden çıkan bu oyunda hem iyi hem de kötü karakterlerle birbirinden farklı hikayelere yelken açabilirsiniz. Oyun, rol yapma oyunları arasında en özgün dünyaya sahip olan oyunlardan birisi olarak da bilinmekte. Tepeden açılı olarak bakılarak oynanan Tyranny 2016 senesinin Kasım ayında Obsidian Entertainment tarafından geliştirilerek, Paradox Interactive tarafından yayınlandı. Oyun kötülerin kazandığı bir dünyada geçiyor olsa da iyi tarafta yer alan karakterlerle kötülerin hakimiyetine karşı isyan bayrağınızı açabilirsiniz.

2- FALLOUT 4

En Çok Oynanan 5 Rol Yapma Oyunu

 Geçmiş Fallout serilerini oynadıysanız eğer, bu serilerde deneyimlemiş olduğunuz her şey FALLOUT 4’te de bulunmakta. Bethesda Game Studios’un elinde yaratılan bu devasa dünyada kaybolmak ve her adımınızda farklı bir ıssız ve terk edilmiş mekan keşfetmek, bu oyunun başında geçireceğiniz vaktin çok büyük bir parçasını teşkil edecektir. FALLOUT 4 serisinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston şehrinde geleneksel intikam alma hikayesinden oluşan bir senaryonun içerisine düşüyorsunuz. Fakat oyunu temel olarak parlatan özellikleri ise yan görevler ve NPS’lerin anlattığı hikayeler. Ayrıca şunu da belirtmeden geçmeyelim, yayınlanmış olan yüzlerce mod arasında kendinize has bir evren yaratıp, FALLOUT 4 deneyiminizi baştan aşağı değiştirerek eşsiz bir hale getirebilirsiniz.

3- The Elder Scrolls 5: Skyrim

En Çok Oynanan 5 Rol Yapma Oyunu

 En çok oynanan rol yapma oyunları listesinde yer alan bir diğer isimse The Elder Scrolls5: Skyrim. Her ne kadar rol yapma oyunu severleri arasında eski bir dost olarak adlandırılsa da The Elder Scrolls 5: Skyrim hala güncel bir oyun olma özelliğine sahip. Hikayesi hala aynı olsa da oyunun modlanabilir bir özelliğe sahip olması sonucu, sürekli yeni modlar yayınlanmakta. Özellikle karantina günlerinde sıkılmanızı önleyecek çok geniş bir evrene ve birçok ırka sahip bir oyun. Şunu da belirtmek gerek, oyun dünyasında müzikler ve atmosferi bu kadar iyi harmanlamayı başarabilen çok az oyun mevcut. Sizi adeta gerçek dünyadan soyutlayacak bir oyun deneyimi yaşayacaksınız.

4- The Witcher 3: Wild Hunt

En Çok Oynanan 5 Rol Yapma Oyunu

 CD Project Red tarafından geliştirilen bu şaheser rol yapma oyunu gelmiş geçmiş en iyi oyunlar arasında dahi kendisine yer bulabilecek bir etki bırakmış durumda. The Witcher 3: Wild Hunt oyununu bu kadar iyi yapan özellikleri muazzam yan görevleri, yaşamakta olan dünyası ve içerisindeki karakterleri olarak listelenebilir. Şimdiye dek The Witcher 3: Wild Hunt oyunu oynamadıysanız oyunu satın aldığınızda ödediğiniz paranın karşılığını, yüzlerce saatinizi bilgisayar başında muhteşem bir evrenin içerisinde geçirerek alacağınızı bilmelisiniz.

5- Divinity: Original Sin 2

En Çok Oynanan 5 Rol Yapma Oyunu

 Son zamanlarda güncel olarak yayınlanmış Larian Studios tarafından geliştirilen, oynayabileceğiniz en iyi rol yapma oyunudur. Oyun içerisinde yaptığınız her hamle ve hareket bir şeyleri etkiliyor ve oyun sizi tamamen özgür bırakarak eşsiz bir deneyim yaşatmayı başarıyor. Oyun içerisinde çok geniş diyalog seçenekleri bulunmakta. Grafik ve çevre açısından da çok iyi bir performansa şahit oluyorsunuz. Kamerayı yakınlaştırdığınız zaman karakterler ve çevre çok daha detaylı olarak görüntülenebiliyor. Hikayesi de gayet detaylı ve geniş bir senaryodan oluşmakta. Dövüş sistemi ise sıra bazlı ve zevk veren bir yapıya sahip. Kendi sıranızda size verilen hareket puanları ile hareket ediyorsunuz ve özelleştirme olarak bir rol yapma oyunundan bekleyebileceğiniz her türlü özelleştirme ve yetenek açık durumda.

Tags: Dünyanın EnleriOyunRol Yapma Oyunları

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış