26 Mayıs 2020 02:51 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

En Enteresan 10 İcat

En Enteresan 10 İcat

 İnsanoğlu yeryüzünde var olduğu günden bu yana her zaman yeni icatlara ihtiyaç duymuş ve daima bu ihtiyaçlarını kendileri karşılamak zorunda kalmışlardır. Doğa koşulları insanları sürekli birbirinden ilginç ve bir kadar da yararlı icatlar gerçekleştirmek zorunda bırakmıştır. Günümüzde

 İnsanoğlu yeryüzünde var olduğu günden bu yana her zaman yeni icatlara ihtiyaç duymuş ve daima bu ihtiyaçlarını kendileri karşılamak zorunda kalmışlardır. Doğa koşulları insanları sürekli birbirinden ilginç ve bir o kadar da yararlı icatlar gerçekleştirmek zorunda bırakmıştır. Günümüzde de bilim ve teknolojinin ilerlemesiyle çok çeşitli ihtiyaçlara yönelik birbirinden enteresan icatlar geliştirilmekte. İşte günümüzün en enteresan 10 icat listesi!

1- Prince

 Görünüş olarak küçük bir penguen oyuncak robota benzese de bu görünüşüne aldanmayın. O aslında kullanıcısının kişisel seçimlerine yönelik uyarlanmış taşınabilir bir bilgisayar. Bu robot bilgisayar kullanılarak yeniden kişisel tercihlerinize göre programlanabiliyor. Bu bilgisayar robotun yetenekleri ise şunlar; sesli asistan, video oynatmak için projektör, ses çalar, video kamera, hoparlör, cep telefonu ve evinizin güvenliğini sağlayan bir bilgisayar. Bu robotun yanında 7 inç büyüklüğünde bir ekran bulunmaktadır.

2- Leif

 Boyut ve görünüşü itibari ile cüzdanınızda olan herhangi bir kart gibi gözükmektedir. Ancak bu aygıt sayesinde cüzdanınızı kaybetme sorunu ortadan kalkmaktadır. Üzerinde yer alan özel izleme sensörü sayesinde ve yine kendisine özel akıllı telefon uygulaması aracılığı ile bluetooth bağlantısı kullanarak kullanıcısının akıllı telefonuna bağlanabiliyor.

3- Yike Board

 Çıkarılabilir pillere sahip hafif bir elektrikli kaykay olan Yike Board, rahatlıkla sizin gittiğiniz her yere gelebilir. El bagajı olarak uçak yolculuklarınızda bile yanınızda götürebilirsiniz. 1 bataryası ile 8 – 10 kilometrelik yolu gidebilirsiniz. Bataryasının şarj süresi ise sadece 5 dakikanızı almaktadır.

4- S2 MUG

 Elektrikli bir cihaz olan S2 MUG, içeceklerinizi 35 dereceden 100 dereceye kadar ısıtıp belirli bir sıcaklıkta kalmasını sağlayabilir. Sahip olduğu özel uygulama sayesinde akıllı telefonunuzdan yönetebileceğiniz bu cihazın ısıtma ve soğutma özelliklerini el yordamı ile ayarlayabilir veya belirli bir içecek için otomatik bir sıcaklık seviyesini seçebilirsiniz. Pili, ayarlanan sıcaklığı 12 saate kadar koruyabilmesine olanak sağlamaktadır.

5- GİGABOOM

 Sıradan kablosuz hoparlörlere göre çok daha dayanıklı ve kullanışlı olan GİGABOOM, doğa gezilerinizde su, toz ve toprak gibi etkenlere karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda 30 metreye kadar yükseklikten düşmelere karşı da dayanıklı olan bu hoparlörde dahili bir mikrofon da yer almakta. Hoparlörde acil durumlar için kuvvetli bir el feneri de bulunmaktadır. Ayrıca cihazı şarj edebilmeniz için hoparlörün üzerinde ufak güneş panelleri de var. Şunu da belirtelim, bu özelliği sayesinde bu cihazınızla diğer elektrikli cihazlarınızı da şarj edebilirsiniz.

6- CINERA

 Bir 3D gözlük olan CINERA, işlevsel özellikleri sayesinde bir sinema salonu olarak hizmet etmekte. Yüksek çözünürlüklü ve USB ile HDMI girişlerine sahip bir taşınabilir sinema salonudur.

7- Super Kegel

 Sıra dışı bir forma sahip olan bu aygı,t küçük bir egzersiz cihazı olarak işlev görmektedir. Pelvis ve kalçaların toplanması ve göğüs kaslarının geliştirilmesi için tasarlanan bu cihaz, ayarlanabilir özelliği sayesinde hem erkek hem de kadın kullanıcılar için uygun hale getirilebilir. Çantanıza kolayca sığabilecek bu cihazı yanınızda her yere götürebilirsiniz.

8- Travelmate

 Travelmate yapay zeka içerikli bir akıllı bavuldur. Tamamen otonom olan tasarımı ile kullanıcısını takip eden Travelmate, saatte 11 km bir hıza erişebilir. Travelmate hem yatay hem de dikey olarak ilerleyebiliyor ve sahip olduğu GPS desteği ile kullanıcısının yerini gerçek zamanlı olarak saptayabiliyor. Travelmate’i mobil cihazınızla kontrol edebilirsiniz.

9- Tatami

 Tatami adından da anlaşılacağı gibi bir Japon icadı. Tüm işlerini genellikle yerde yapan Japonlar bu ürünü katlanabilir bir bilgisayar masası, yer yatağı, koltuk ve daha birçok eşya işlevi görecek şekilde tasarlamışlar.

10- Laptop Desteği

 Bir diğer Japon icadı olan bu destek sayesinde kollarınıza ve omuzlarınıza ağırlık bindirmeden rahatlıkla laptop kullanabileceksiniz. Gerçekten çok işe yarar bir icat.

Tags: İlginç Bilgilerİlginç İcatlar

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış