26 Mayıs 2020 02:48 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

En İyi 10 Komedi Filmi

En İyi 10 Komedi Filmi

Komedi filmleri deyince belki de akıllara ilk gelen filmlerin yer aldığı listemizde, siz de hoşunuza gidebilecek filmleri bulabilirsiniz. En iyi komedi filmleri arayışında olan ziyaretçilerimize özel derlediğimiz ve izleyiciler tarafından defalarca kez seyredilmiş olan en iyi 10 komedi

Komedi filmleri deyince belki de akıllara ilk gelen filmlerin yer aldığı listemizde, siz de hoşunuza gidebilecek filmleri bulabilirsiniz. En iyi komedi filmleri arayışında olan ziyaretçilerimize özel derlediğimiz ve izleyiciler tarafından defalarca kez seyredilmiş olan en iyi 10 komedi filmi sizlerle!

1) Good Morning Vietnam

En İyi 10 Komedi Filmi

 Oldukça eski olan bu filmin seyircileri %90 oranında beğendiğini belirtmiştir. Yönetmeni Barry Levinson olan filmin başrollerinde Robin Williams ve Forest Whitaker bulunmaktadır. Konusu ise, bir karargâhta olan askerleri eğlendirmek için DJ’lik yapan Adrian Cronauer’in radyo programı ve eğlenceli anlarını anlatmaktadır.

2) Dumb And Dumber

En İyi 10 Komedi Filmi

 “Salak ile Avanak” olarak çevrilen bu filmin konusu komedi ve arkadaşlıktır. Başrollerinde Jim Carrey ve Jeff Daniels’in bulunduğu bu filmin yönetmeni Peter Farrelly’dir. Konusu düzensiz bir hayata sahip olan iki arkadaşın evde yaşadıkları gülünç olayları ve Lylod’un bir kadına âşık olmasını içerir.

3) Evde Tek Başına

En İyi 10 Komedi Filmi

 İlk defa 1990 yılında seyircilerine sunulmuş olan bu film %94 oranında beğeni alarak günümüze kadar etkisini sürdürmüştür. Yönetmeni Chris Columbus olan bu filmin başrolünde Macaulay Culkin yer almaktadır. Konusu, yılbaşında tatile giden ailesi tarafından evde unutulan çocuğun hırsızlarla yaşadığı komik olayları anlatmaktadır.

4) School Of Rock

En İyi 10 Komedi Filmi

 Komedi ve müzik anlamında yapılmış olan bu film 2003 yılında sinemalara girmiştir. Yönetmeni Richard Linklater olan bu filmin başrollerinde Jack Black, Miranda Cosgrove ve Rebecca Julia Brown yer almaktadır. Konusu ise, rock müziğe ilgisi olan Dewey kendini geliştirmek için bir müzik festivaline katılır ve kendini geliştirip konser verir. Konserlerinde yaşanan komik anlara rağmen kariyerinde ilerlemeye çalışır.

5) Beetlejuice

En İyi 10 Komedi Filmi

 Türkçe’ye “Beter Böcek” olarak çevrilen bu film, komedi ve korku ögeleri içermektedir. Tim Burton tarafından yönetilen bu filmin başrolünde Lydia Deetz, Delia Deetz ve Adam Mitland karakterleri yer almaktadır. Adam ve Barbara adındaki evli çift bir araç kazası sonucu hayatlarını kaybederler. Filmi ilginç yapan konu ise bu çiftin gözlerini açtıklarında kendilerini hayalet olarak görmeleridir. Kendi evlerine uçarak gelen bu çift ailedeki bireyler için korku ve komedi dolu anlar sergilemektedirler.

6) Hangover

En İyi 10 Komedi Filmi

 2009 yılında izleyicilerine sunulmuş olan Hangover, ABD tarafından yapılmış komedi filmidir. Todd Philips tarafından yönetilen bu filmin başrollerinde Bradley Cooper ve Ken Jeong yer almaktadır. Konusu, bekârlığa veda partisi düzenlemek için buluşan bir grup arkadaş sarhoş olup uyanmaları üzerine, şok olacakları bir manzara ile karşılaşırlar. Ağlayan bir bebeğin sesi ile irkilen bu arkadaşlar için yaşanacak komik anlar izleyicilerini güldürecektir.

7) Ghostbusters

En İyi 10 Komedi Filmi

 Hayalet Avcıları olarak da bilinen Ghostbusters, 2020 yılında çıkarılmış komedi ve fantastik konularını içermektedir. Yönetmeni Jason Reitman olan bu filmin başrollerinde Finn Wolfhard, Bill Murray ve Mckenna Grace yer almaktadır. Konusu, filmdeki adıyla Peter Wenkman, 3 arkadaşı ile birlikte okudukları üniversiteden atılırlar. Bunun üzerine Hayalet Avcıları adlı bir şirket kurup sözde çalışıyormuş gibi New York’ta hayaletleri temizlemeye çalışırlar.

8) Groundhog Day

En İyi 10 Komedi Filmi

 1993 yılında vizyona girmiş olan bu film %88 oranında izleyicilerinin beğenisini kazanmıştır. Yönetmeni Harold Ramis olan bu filmin başrollerinde Bill Murray, Andie MacDowell ve Michael Shannon yer almaktadır. Konusu ise Bill’in yaşadığı günlerin hiç bitmemesi sürekli tekrar etmesini anlatmaktadır. Hayatı paradoks haline gelen bu adamın gün içinde yaşadıkları, izleyicilerini bir hayli güldürmüştür.

9) 3 Idiots

En İyi 10 Komedi Filmi

 Başarılı oyuncu olan Aamir Khan’ın başrolünde oynadığı bu film 2009 yılında izleyicileri ile buluşmuştur. Rajkumar Hirani tarafından yönetilen bu filmin konusu insanlar tarafından aptal gibi görünen 3 arkadaşın hayatını içermektedir.

10) City Lights

En İyi 10 Komedi Filmi

 Türkçe’ye “Şehir Işıkları” olarak çevrilmiş olan bu sinema filminin görülebileceği kategori komedi ve romantikliktir. Yönetmeni aynı zamanda oyuncularından biri olan Charlie Chaplin diğer başrol oyuncuları Virginina Cherrill ve Harry Myers ile seyircilerine bu filmi sunmuşlardır. Konusu ise gözleri görmeyen bir kıza âşık olan Charlie, onunla evlenmek için kendisinin çok zengin olduğunu söyler. Gerçekte çok fakir olan Charlie için macera ve komedi dolu hayat başlamıştır.

Tags: Dünyanın EnlerisinemaYabancı Sinemalar

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış