26 Mayıs 2020 02:16 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

En İyi 10 Aksiyon Filmi

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 Tehdit, kahramanlık, heyecan ve gerilim gibi konuların tamamını içeren aksiyon filmleri yüksek izlenme oranlarına sahiptir. Bunun en büyük nedeni ise, sinema severlerin adrenalin tutkusudur. Sizler için derlediğimiz en iyi aksiyon filmleri listemizde, kendinize uygun, muhteşem konulara sahip sinema

 Tehdit, kahramanlık, heyecan ve gerilim gibi konuların tamamını içeren aksiyon filmleri yüksek izlenme oranlarına sahiptir. Bunun en büyük nedeni ise, sinema severlerin adrenalin tutkusudur. Sizler için derlediğimiz en iyi aksiyon filmleri listemizde, kendinize uygun, muhteşem konulara sahip sinema filmlerini bulmanız mümkün. Pekiyi bu en iyi 10 aksiyon filmleri listesinde yer almaya layık görülen filmler hangileri?

Jackal

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 1997 yılında izleyicilerine sunulmuş olan Jackal Amerikan yapımı gerilim aksiyon filmidir. Yönetmeni Michael Caton-Jones olan bu filmin başrolünde Bruce Willis, Diane Venora ve Richard Gere gibi başarılı oyuncular bulunmaktadır. Konusu iki arkadaşın peşine düşen bir seri katil ve onların bu katille olan mücadelelerini anlatmaktadır.

Yasak Krallık

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 “En İyi Macera ve Aksiyon Filmi” ödülünü almış olan bu filmin yönetmeni Rob Minkoff’dur. Başrol oyuncuları arasında Liu Yifei, Jet Li ve Michael Angarano’nun bulunduğu filmin konusu, Jason adlı karakterin Kung-fu sporu ile uğraşmasını ve gizemli bir şekilde Antik Çin’e gidip yerine getireceği görevi anlatmaktadır.

Desperado

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 Aksiyon ve gerilimin yüksek oranda olduğu bu filmin yönetmeni Robert Rodriguez’dir. Başrollerinde Antonio Banderas, Salma Hayek ve Quentin Tarantino adlı oyuncuların bulunduğu filmin konusu, Desperado’nun sevgilisini işkence edip öldüren Bucho, canını kurtarmak için Meksika’ya kaçmıştır. Sevgilisinin intikamını almak isteyen Desperado her yerde Bucho’yu aramaktadır.

The Equalizer

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 %92 oranında beğenilmiş bu film, aksiyon ve gerilim konularını içermektedir. Yönetmeni Antoine Fuqua olan bu filmin başrol oyuncuları arasında Denzel Washington, Chlöe Grace Moretz ve Haley Bennett bulunmaktadır. Konusu ise uzun süre polislik yapmış olan Robert’in hayatını anlatmaktadır. İşinden ayrıldıktan sonra mafyaların onu rahatsız etmesi ile tekrar gizlice silahını kuşanmasına ve mafyalarla olan mücadelesine en heyecan verici şekilde tanık olmaktayız.

Yüz Yüze

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 1997 yılında ABD tarafından yapılmış olan bu filmin ana teması aksiyon ve gerilimdir. Yönetmeni John Woo olan Yüz Yüze filminin başrollerinde Nicolas Cage, John Travolta ve Gina Gershon bulunmaktadır. Konusu, filmdeki adıyla Sean Archer ölmüş oğlunun intikamını almak için yaşamaktadır. Onu öldürenleri bulabilmek için tüm şehri tehlikeye atmaktan çekinmeye Sean için zorlu mücadele başlamıştır.

The Rock

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 Türkçeye “Kaya” olarak çevrilen The Rock, 1996 yılında ABD tarafından yapılmış aksiyon ve gerilim içeren sinema filmidir. Michael Bay tarafından yönetilen bu filmin başrol oyuncuları Sean Connery, Nicolas Cage ve Ed Harris’dir. Konusu ise kimyasal bomba uzmanı olan Nicolas ile arkadaşı Sean gittikleri bir adada esir düşmüşlerdir. Diğer esirleri ve kendilerini kurtarmak için çeşitli yollar arayan bu iki arkadaş zorlu mücadelelerle karşı karşıyadır.

Upgrade

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 2018 yılında sinemalarda olan Upgrade, %93 oranında seyircilerin beğenisini almıştır. Yönetmeni Leigh Whannell olan bu filmin başrolünde Logan Marshall, Melanie Vallejo ve Harrison Gilbertson oyuncuları yer almaktadır. Konusu ise filmdeki adıyla bilinen Grey Trace, karısı ile birlikte bir grup insanın saldırısına uğrar. Bu saldırı sonrasında karısını kaybeden Grey, aynı zamanda ayaklarından felç olmuştur. İntikam hırsıyla yaşasan Gray tedavi için yöntemler aramaktadır.

Sherlock Holmes Gölge Oyunları

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 Kitaplarının da sıklıkla okunduğu başarılı yazar Sherlock dedektif, polisiye ve aksiyon alanında Guy Ritchie tarafından yönetilen “Gölge Oyunları” adlı filmini 2011 yılında seyircilerine sunmuştur. Başrollerinde Noomi Rapace, Robert Downey ve Paul Anderson’un bulunduğu bu filmin konusunda ise, Robert’ın arkadaşı ile beraber Profesör Moriarty’e karşı vermiş oldukları mücadeleyi anlatmaktadır. İki dedektifin de zeki ve kurnaz olması bu mücadelelerde onları zor durumlarda bırakacaktır.

Lethal Weapon

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 2016 yılında vizyona girmiş olan bu filmin konusu aksiyon ve gerilimdir. Yönetmeni Richard Donner olan Lethal Weapon’un başrollerinde Clayne Crawford, Damon Wayans ve Seann William Scott oyuncuları yer almaktadır. Konusu, filmdeki adıyla bilinen dedektif Murtaugh’un hayatında yaşadığı sıkıntılar ve bunların üstesinden nasıl geldiğini anlatmaktadır.

Rambo: İlk Kan

En İyi 10 Aksiyon Filmi

 ABD tarafından yapılmış olan Rambo, aksiyon ve macera dolu bir sinema filmidir. Yönetmeni Ted Kotcheff olan bu filmin başrollerinde Sylvester Stallone, Brian Dennehy ve Richard Crenna gibi oyuncular yer almaktadır. Konusu ise korkusuz bir asker olan John Rambo, Wietnam savaşından sağ çıkabilmeyi başarmış nadide insanlar arasındadır. Yaşadığı şehirdeki polislerin ona saldırması üzerine adeta canavara dönüşen Rambo için hayat artık normalden çok farklı olacaktır.

Tags: Dünyanın EnlerisinemaYabancı Sinemalar

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış