25 Mayıs 2020 18:41 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:56

Tahtakurusu Ve Mücadele Yöntemleri

Tahtakurusu Ve Mücadele Yöntemleri

Tahtakurusu, memeli canlılardan ve kuşlardan kan emerek hayatta kalmaya çalışan bir böcek türüdür. Üretmiş olduğu bir salgı sayesinde cildi uyuşturabildiği için ısırdığı hissedilmez. Ahşap eşyalarınızın veya koltuk takımlarınızın olduğu bir eviniz mi var? halde başınıza gelmiş veya

Tahtakurusu, memeli canlılardan ve kuşlardan kan emerek hayatta kalmaya çalışan bir böcek türüdür. Üretmiş olduğu bir salgı sayesinde cildi uyuşturabildiği için ısırdığı hissedilmez. Ahşap eşyalarınızın veya koltuk takımlarınızın olduğu bir eviniz mi var? O halde başınıza gelmiş veya gerekli önlemlerin alınmadığı takdirde başınıza gelecek olan, ‘tahtakurusu’ dediğimiz bu canlılara çok ama çok yakınsınız demektir. Özellikle eski ahşap mobilyaların barındırdığı bu canlıları sizler için araştırdık.

Tahtakurusu nasıl yaşar?

Sadece kan emerek beslenen bu haşereler, soğuk hava koşullarında 1 yıl boyunca beslenmeden yaşayabiliyorlar. Ayrıca yeterli besin kaynağı elde ettiği takdirde normal oda sıcaklığında 300 günden fazla yaşayabiliyorlar. Boyutları 3 ile 5 mm olan, kırmızımsı ve kahverengi görünüme sahip olan bu haşereler, günde en az 1 veya 5 yumurtlayabiliyorlar. Ayrıca beslendikten sonra görünüm olarak daha şişkin ve daha kırmızı renkte görünüyorlar. Bu haşerelere evimizde bulunan eski ahşap mobilyalar ve ışıksız ortamlar ile onlara uygun bir yaşam ortamı sunuyoruz.

Tahtakurusu nerede yaşar?

Günümüzde çoğu annenin korkulu rüyası olan bu canlılar tam anlamıyla baş belası gibi görünüyor. Görünmeyen düşman diyebileceğimiz tahtakurusu, yaşamak için farklı yerler seçebiliyor. Bu kan emiciler duvarlarımızda bulunan priz veya anahtar boşluklarında, resim çerçevelerinin aralarında, döşek aralarında, çarşaf aralarında ve yatakların altında ki ahşaplarda yaşıyorlar. Dolayısıyla ışık almayan çoğu yerde…

Tahtakurusu nasıl yok edilir?

Yaşadığınız evde tahtakurusu varlığı kesin olarak onaylanmışsa bu canlılardan bir an önce kurtulmanız gerekir. Tahtakurusu tespit ettiğiniz kıyafetler, çarşaflar veya perdeler yüksek sıcaklık derecesinde yıkanmalıdır. Çünkü bu haşereler yüksek sıcaklıkta yaşayamazlar. Ayrıca eşyalara buhar uygulamak gayet etkili bir yöntem olabilir.

Kendi çabanız ile bu böceklerden kurtulamayacağınızı düşünüyorsanız ve eşyalarınızı veya kıyafetlerinizi atmaya kıyamıyorsanız ilaçlama yöntemini düşünebilirsiniz. Yok olduklarından tamamen emin olmak istiyorsanız, bu işi yapan kişilerden veya profesyonel firmalardan destek almanız gerekiyor. Tahtakurusu bulunan her nokta tek tek tespit edilerek gerekli ilaçlama yöntemleriyle bu haşerelerden kurtulabilirsiniz.

Tags: Haşere ile MücadeleTahtakurusu

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış