25 Mayıs 2020 18:27 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

İzmir Karşıyaka Gezilecek Yerler

İzmir Karşıyaka Gezilecek Yerler

Karşıyaka Gezilecek Yerler İzmir’in en gelişmiş ve gezilmesi gereken ilçelerinden biri olan Karşıyaka, takımına da rengini veren yeşil ve kırmızı renkleriyle bilinir. Kendilerini İzmir’den farklı olarak gören Karşıyakalılar İzmir’in 35 olan plaka numarasına binayen kendilerine 35.5 derler. Deniz

Karşıyaka Gezilecek Yerler İzmir’in en gelişmiş ve gezilmesi gereken ilçelerinden biri olan Karşıyaka, takımına da rengini veren yeşil ve kırmızı renkleriyle bilinir. Kendilerini İzmir’den farklı olarak gören Karşıyakalılar İzmir’in 35 olan plaka numarasına binayen kendilerine 35.5 derler. Deniz kıyısında olan ilçe, senenin her anında gezilebilecek güzelliklere sahiptir. Gezilmesi Gereken Yerler Karşıyaka Çarşı Trafiğe kapalı olan bir cadde boyunca aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir yerdir.

Sıra sıra dükkanlarda mağazalar, kafeler, lokantalar, barlar ve daha birçoğu bulunur. Karşıyaka Çarşı’da göreceğiniz en büyük detay ise şehrin takımının renkleri olan yeşil ve kırmızının her tarafı sarmasıdır. Günün her anı yaz ya da kış demeden her an kalabalık olan çarşı, kesinlikle burada gezilmesi şart olan yerlerin başında geliyor.

Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Eski tarz fotoğraf makineleri ve mazisi eskilere dayanan fotoğrafların sergilendiği bu yer gezilmesi gereken yerlerden bir diğeridir. Senelere göre fotoğrafların ne şekilde değiştiğine şahit olabileceğiniz Hamza Rüstem Fotoğraf Evi’nde eski tarz eşyalara da rastlayabilirsiniz.

Uşakizade Köşkü Öbür ismi Latife Hanım Anı Evi olan bu köşk Karşıyaka’nın gidilip görülmesi gereken yerlerinden biridir. Bir zamanlar Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım ile birlikte yaşamış olduğu bu evde o zamana dair birçok bilgiye ve o zamanın kültürüne ulaşmış olacaksınız. Pazartesi günleri hariç her an açık olan Uşakizade Köşkü, yeşil bir bahçeye sahiptir. Bu bahçede de ailecek veya arkadaşlarınızla oturabileceğiniz kafeleri bulabilirsiniz.

Zübeyde Hanım Anıt Mezarı Ve Parkı Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi olan Zübeyde Hanım’ın mezarı Karşıyaka’da bulunur. Etrafı yeşillik ve ağaçlarla kaplı olan bu anıt mezar ve parkına dilediğiniz her an gidebilirsiniz.

Bostanlı Sahili Karşıyaka ilçesine bağlı olan Bostanlı’nın sahili özellikle yazın büyük bir insan akınına uğramaktadır. Gençler başta olmak üzere herkesin gitmeyi tercih ettiği sahilde hem güzel deniz manzarasını izleyebilirsiniz hem de etrafında bulunan masa tenisi, kort tenisi, plaj voleybolu gibi sporları oynayabilirsiniz.

Sahilde ayrıca birçok kafe ve gökyüzünü seyredebileceğiniz güzel bir teras bulunur. Gezilecek Diğer Yerler Karşıyaka’nın gezilecek yerleri sadece bunlarla sınırlı değildir. Daha birçok görülmesi gereken yere sahiptir.

Bu yerleri listeleyecek olursak;

▪Yamanlar Dağı ▪Homeros Vadisi ▪Dünya Barış Anıtı ▪Yamanlardağı Tabiat Parkı ▪Çiçekli Tabiat Parkı ▪Karşıyaka Sahil ▪Mavişehir ▪Muammer Aksoy Parkı ▪Ilıca Deresi İnciraltı Sahil Köprüsü ▪Bostanlı Seyir Terası Karşıyaka insanıyla, deniziyle, doğal güzellikleri ve tarihi yerleriyle bir günlük de olsa uğranması gereken bir ilçedir.

Tags: İzmirKarşıyaka

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış