25 Mayıs 2020 18:18 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

İzmir Alsancak Gezilecek Yerler

İzmir Alsancak Gezilecek Yerler

Alsancak Gezilecek Yerler Konak ilçesine bağlı bir semt olan Alsancak, her şeyiyle insanları kendisine çeken bir yerdir. Alsancak hem sahip olduğu güzel sahiliyle hem de gezilecek yerleriyle İzmir’in diğer ilçe ve semtlerinden ayrılır. Gezilecek Önemli Yerleri Alsancak Kordon

Alsancak Gezilecek Yerler Konak ilçesine bağlı bir semt olan Alsancak, her şeyiyle insanları kendisine çeken bir yerdir. Alsancak hem sahip olduğu güzel sahiliyle hem de gezilecek yerleriyle İzmir’in diğer ilçe ve semtlerinden ayrılır. Gezilecek Önemli Yerleri Alsancak Kordon Alsancak deyince akla ilk olarak o upuzun kordonu gelir. Kordonda gençler başta olmak üzere her yaştan insan çimlere oturur ve doğanın tadını çıkarır.

Alsancak Kordon, son yıllarda yapılan çalışmalarla daha da güzel bir hale gelmiştir. Çimlerinde İzmirlilerin tabiriyle çiğdem çitleyip, denizi seyretme imkanına sahip olabilirsiniz. Alsancak Kordon’a yakın kafelerde de oturup manzarayı izleyebildiğiniz gibi Kordon boyu yürüyüş de yapabilirsiniz. Gündoğdu Meydanı Gündoğdu Meydanı, İzmir’in en önemli meydanlarından biridir.

Alsancak’ta bulunan meydan yılın her anı kalabalık olabilmektedir. Meydanda senelerdir çeşitli konserler, mitingler, eğlenceler ve akla gelebilecek birçok şey başarıyla düzenlenmektedir. İzmir İngiltere Konsolosluğu Alsancak’ta bulunan bir diğer önemli yer İngiltere konsolosluğudur. İzmir’de yaşayıp İngiltere’ye gitmek isteyenler burada vize ve benzeri işlerini kolaylıkla halledebilir. Konsolosluk yanında birçok pansiyon ve otel bulundurmaktadır.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi İzmir’in en önemli caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi birçok dükkan, alışveriş merkezi ve kafeye sahiptir. Başta gençler olmak üzere eğlenmek isteyenler için de gece hayatı olanakları yüksektir. Caddede bar ve gece kulüpleri rahatlıkla bulunabilir. Alsancak Gar TCDD’nin sahip olduğu tren garı Alsancak’ın en önemli simgelerinden biridir.

Ülkemizin en eski tren istasyonlarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Şehirlerarası tren seferlerine aracılık yapmış olan bu gar günümüzde ise İzban’ın istasyonlarından biridir. Alsancak Gezilecek Diğer Yerler Alsancak’taki gezilecek tarihi, turistik ve doğal güzellikler bunlarla sınırlı değildir. Konak ilçesine bağlı semtte gezilecek başka yerler de bulunmaktadır.

Bunları listeleyecek olursak;

▪Gazi Kadınlar Sokağı

▪İzmir Atatürk Müzesi

▪Alsancak Stadyumu

Alsancak her şeyiyle gezilip görülmesi gereken benzersiz bir semttir.

Tags: Alsancakİzmir

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış