25 Mayıs 2020 18:13 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

Nevşehir’de Gezilecek Yerler

Nevşehir’de Gezilecek Yerler

Nevşehir, adeta rüyalar içerisinde gezdiğimiz bir şehir olmakla birlikte günlük bir tur yapacaksanız ve henüz nerelere gitmeniz gerektiğini bilmiyorsanız sizin için günü birlik bir tur ayarladık. Bu sayede planlı bir şekilde haraket ederek daha çok mekanı ziyaret edebilir

Nevşehir, adeta rüyalar içerisinde gezdiğimiz bir şehir olmakla birlikte günlük bir tur yapacaksanız ve henüz nerelere gitmeniz gerektiğini bilmiyorsanız sizin için günü birlik bir tur ayarladık. Bu sayede planlı bir şekilde haraket ederek daha çok mekanı ziyaret edebilir ve konaklama zamanınızı da verimli kullanmış olursunuz. Şimdi beraber küçük bir Nevşehir turuna gidelim!

1) Nevşehir Kapadokya Kültür Ve Sanat Merkezi

Nevşehir’in Uçhisar ilçesinde yer alan ve UNESCO tarafından koruma altına alınan Nevşehir kültür ve sanat merkezi, uğramanız gereken ilk duraklardan biridir. Tarihi peri bacaklarını daha yakından görme imkanı ve bu kültürü gelecek nesillere taşımak için kurulmuştur.

2) Kızıl Vadi, Aşk Vadisi

Şehrin vadilerini keşfetmek ve birkaç saatlik yürüyüş yapmak isterniz Kızıl vadi, Aşk Vadisi en çok tercih edilen iki vadi olup yol boyu farklı manzaralar yakalayabileceğiniz kareler sunar.

3) Göreme Milli Park

Hasan dağı/ Erciyes Dağı volkanik bölgesinde kaşan Göreme, tarihi evleri ve peri bacaları yer alır. UNESCO dünya mirası arasına giren Göreme Milli Park, içerisinde birçok yer altı şehri de bulundurur. Öyle ki hali hazırda yapılan çalışmalarda bile hemen hemen bir evin altından tünel çıkmaktadır. Gelin bu yeraltı şehirlerini daha detaylı inceleyip önemini kavrayalım.

4) Yeraltı Şehri

Yeraltı şehri Kapadokya’nın birçok yerinde var olan ve günümüzde yapılan çalışmalar dahilinde de yeraltı şehirlerine rastlanıldığı görülmüştür. Bu yeraltı şehirleri içerisinde mutfak, giriş yeri, halavandırma alanları, tünel geçişleri yer almaktadır. O zamanın şartları ile kurulmuş yeraltı şehri, havalandırılmasına kadar en ayrıntılı şekilde tasarlanmış ve geçişler genelde küçük boy tutulmuştur. Eğer bir gün düşman gelirse yeraltına girmesi daha çabuk engellensin diye inşa edilmiştir. Günümüzde de çevrilebilir halde olanlar müzeye çevrilmiştir.

5) Uçhisar Kalesi

Şehri tepeden izlemek istiyor ve günbatımının keyfini çıkarmak istiyorsanız Uçhisar Kale’sinin tepesine doğru yürümek hem iyi bir egzersiz hem de eşsiz bir manzara olacaktır. Günbatımı için Kapadokya’da son durak olarak tercih edilen Uçhisar Kalesi, size şehri tepeden seyretme imkânı sunar.

Tags: Nevşehir

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış