25 Mayıs 2020 02:17 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

Hayal kurmayı seven, uzay ve gezegenleri merak eden, zamanlar arası yolculuk yapmanın heyecan verici olduğunu düşünen, geçmişte neler yaşandığını merak eden izleyici kitlesine hitap eden bilim kurgu filmleri, aynı zamanda oldukça heyecan verici ve epik olabilmekte. Sinema severlerin

Hayal kurmayı seven, uzay ve gezegenleri merak eden, zamanlar arası yolculuk yapmanın heyecan verici olduğunu düşünen, geçmişte neler yaşandığını merak eden izleyici kitlesine hitap eden bilim kurgu filmleri, aynı zamanda oldukça heyecan verici ve epik olabilmekte. Sinema severlerin bir diğer tercihi olan bu kategorideki filmleri en iyi 10 bilim kurgu filmi listesinde sizlere sunuyoruz.

10- Frekans

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 Bilim kurgu ve fantezi konuları ağırlıklı olan frekans filmi 2000 yılında ABD tarafından yapılmıştır. Yönetmeni Gregory Hoblit olan bu filmin başrollerinde James Caviezel, Dennis Quaid ve Elizabeth Mitchell bulunmaktadır. Konusunda, bir polis olan John’un geçmişi araştırması üzerine, uzun süre önce ölmüş olan babası ile konuşmasının ardından başına gelenleri içermektedir.

9- Contact

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 1997 yılında seyircilerine sunulmuş olan Contact, bilim kurgu kategorisindeki bir diğer filmimiz. Robert Zemeckis tarafından yönetilen bu filmin başrollerini Jodie Foster, Jena Malone ve William Fichtner oynamaktadır. Konusu ise uzay bilimleri ile ilgilenen Dr. Arroway gezegenler arası ışınların ona bir mesaj vermek istediğini anlar ve bu konuda çalışmalar başlatır.

8- Total Recall

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 Türkçeye “Gerçeğe Çağrı” olarak çevrilen bu filmin yönetmeni Paul Verhoeven’dır. Başrollerinde Sharon Stone, Rachel Ticotin ve Arnold Schwarzenegger adlı oyuncuların bulunduğu bu filmin konusu uzay ve yıldızlara merakı olan Arnold, rüyasında sürekli farklı gezegenlere gitmektedir.

7- Looper

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 Looper, “En İyi Aksiyon Filmi” ödülünü almış bilim kurgu filmidir. İçerisinde bolca savaş ve gerilimin olduğu bu filmin yönetmeni Rian Johnson’dur. Başrollerinde ise Joseph Gordon, Emily Blunt ve Bruce Willis yer almaktadır. Konusu ise, zaman makinesini bulmuş bir mafyanın yaşadığı çevredeki insanları istediği zamana göndermesi ve bu makineyi kaybetmemek için diğer düşmanlarıyla verdiği mücadeleyi anlatmaktadır.

6- The Abyss

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 %89 oranında beğeni almış bu film Türkçeye “Işığın Bittiği Yer” olarak çevrilmiştir. Hollywood filmlerinde yönetmenlik yapmış James Cameron, The Abyss içinde bu yeteneğini konuşturmuştur. Oyuncu kadrosunda ise Mary Elizabeth, Virgil Bud ve Michael Biehn bulunmaktadır. Konusu, nükleer bir madde taşıyan denizaltı aracı kaybolmuştur. Bir grup insan bu denizaltını araması üzerine dalış yapacaklardır. Başlarına gelecek olan maceralar onları beklemektedir.

5- The Butterfly Effect

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 2004 yılında seyircilerine sunulmuş olan bu filmin yönetmeni Eric Bress ve Mackye Gruber’dir. Başrol oyuncusu olarak Ashton Kutcher, Amy Smart ve Logan Lerman seçilmiştir. Filmin konusu, Ashton bir gece rüyasında geçmişe yolculuk yapabileceğini fark eder. Geçmişte yaşadığı onu üzen olayları değiştirmek istese de olaylar onun için tam tersine dönmektedir.

4- Dark City

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 “Karanlık Şehir” olarak çevrilmiş Dark City, bilim kurgu ve gerilim dolu bir sinema filmidir. Yönetmeni Alex Proyas olan bu filmin başrol oyuncuları Jennifer Connely, Rufus Sewell ve Melissa George’tur. Konusu ise hiç beklenmedik bir şekilde üzerine cinayet suçu atılan John, bu cinayeti işlemediğini söylese de kanunen kaçak durumundadır. Bu esrarengiz olayları çözmek için geçmişe gitmek istemektedir.

3- Mr. Nobody

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 2009 yılında seyircilerine sunulmuş olan bu filmin kategorisi bilim kurgu ve dramdır. Jaco Van Dormael tarafından yönetilen bu filmin başrollerinde Jared Leto, Jaco Van Dormael ve Juno Temple yer almaktadır. Konusu ise, yaşadığı günden 2092 yılına ışınlanan Mr. Nobody, dünyada tek başına kalmıştır. En son hatırladığı şey ise annesinin trenle oradan ayrıldığı ve babasının yanında kalmak zorunda olduğudur.

 2- Children Of Men

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 Türkçeye “Son Umut” olarak çevrilen bu film 2006 yılında çıkmış bilim kurgu ve gerilim konularını içermektedir. Yönetmeni Alfonso Cuaron olan bu filmin başrollerinde Clive Owen, Julianne Moore ve Charlie Hunnam oynamaktadır. Konusu, gizemli olayların yaşandığı bir dünyada insanların üreme özelliklerini kaybetmesi ve doğan son çocuğun başına gelen olayları içermektedir.

1- Avatar

En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

 ABD tarafından yapılan bu filmin senaryosu “Terminatör” filmini andırmaktadır. Yönetmeni James Cameron olan bu filmin başrollerinde Zoe Saldana, Sam Worthington ve Kate Winslet bulunmaktadır. Konusu, Pandora adlı bir gezegende bulunan değerli bir taş için mücadele edenler ve bunlara karşı koyan Navi adındaki yaratıkların mücadelesini içermektedir.

Tags: Bilim Kurgu FilmleriDünyanın Enlerifilmfilm listesi

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış