25 Mayıs 2020 00:01 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

Safranbolu’da Gezilecek Yerler

Safranbolu’da Gezilecek Yerler

Safranbolu Karabük’ün bir ilçesi olmasının yanı sıra tarihi kökeni ve evleri ile kendine hayran bırakan bir mimari kokuya sahiptir. Eğer bir gün Safranbolu’ya yolunuz düşerse önereceğimiz yerleri mutlaka geziniz. Planlı bir gezinti hem süreyi iyi kullanmanızı hem de

Safranbolu Karabük’ün bir ilçesi olmasının yanı sıra tarihi kökeni ve evleri ile kendine hayran bırakan bir mimari kokuya sahiptir. Eğer bir gün Safranbolu’ya yolunuz düşerse önereceğimiz yerleri mutlaka geziniz. Planlı bir gezinti hem süreyi iyi kullanmanızı hem de hiçbir yeri gözden kaçırmayarak gezmenizi sağlar. Şimdi Safrabolu’da minik bir tur atalım!

Safranbolu’da Gezilecek Yerler Ve Özellikleri

1) Safranbolu Eskiçarşı: Safranbolu tarihi evlerini daha yakından görmek istiyor ve bir semti bu evleri görerek dolaşmak istiyorsanız Safranbolu’nun kalbi olan Eskiçarşı’ya uğrayınız. Burada demirci dükkânlarından, lokum dükkânlarına kadar birçok dükkan bulunmakta, genellikle hediyelik eşya satan dükkanlar yer almaktadır. Tarihi safranbolu evlerinden bazıları müzeye çevrilmiştir. Yol üzerinde gezerken bu müzeleri ziyaret edebilir ve Safranbolu’nun derin tarihi hakkında bilgi alabilirsiniz. Nitekim eskiçarşı, sizi geçmişe götürecek eşsiz bir mekandır.

Safranbolu’yu tepeden seyretmek istiyorsanız ‘Hıdırlık seyir tepesi’ tüm manzarayı gözler önüne serecektir. Burada dondurma yiyip ‘Bağlar’ gazoz içmenizi öneririz. Biraz daha vaktiniz var ise kahve ve yanında ‘Safranbolu Lokumu’ tatmak tam da damağınıza göre! Özellikle çiftekavrulmuş safranbolu lokumu yemeden buradan ayrılmamanız önemle rica olunur. Giriş ücreti de en son 2 liradan olup, yaş sınırı olmamakla birlikte( küçük çocuk hariç) kişi başından ücretlendirilmeye tabidir.

Hıdırlık seyir tepesinin tam karşısında yüksekte kalan Kent Tarihi Müzesi’ni de mutlaka ziyaret ediniz. İçinde önemli bilgilerin ve müzenin hemen yanında tarihi safranbolu saat kulesini de gözlerden kaçırmayın.

Çarşının tam ortasında tarihi cinci hamamı yer almaktadır. Bilindiği gibi eskiden atları ile ticaret yapan herkes kervansaraylarda konaklar ve yorgunluğu geçene kadar orada kalırmış. Tarihi cinci hamamı, sarayı da belli bir dönemde bu amaç için kullanılmıştır.

Gezilecek Yer Adları: Hıdırlık Seyir Tepesi, Kent Tarihi Müzesi, Safranbolu Tarihi Saat Kukesi, Tarihi Cinci Hamamı-Hanı

2) Safranbolu Saklı Cennet Taş Değirmeni: Eskiçarşı’nın ortasına yaklaşık onbeş dakikalık yürüme mesafesinde bulunan ‘Safranbolu Saklı Cennet Taş Değirmeni’ yer alır. Şelalenin serin esintisi ve iç rahatlatıcı sesi ile bu mekanın tadını çıkararak gezebilirsiniz.

3) Safranbolu Kristal Cam Teras: Yükseklik korkusu olmayanlar buraya! Hem yüksek bir yerde olayım hem de bastığım yerin altını göreyim mi istiyorsunuz? Safranbolu kristal cam teras adrenalin sevenlerin büyük tutkusudur. Küçük çocuk hariç giriş ücretli, jeton sistemi ile çalışmaktadır.

4) Tokatlı Kanyonu: İnce bir kemer üzerinde yürümek cesaret ister! Tokatlı kanyonu taş mimarisi ile göz almakta ve incelik kalınlaşan yolu ile kendisini adrenalin sevenleriyle baş başa bırakmaktadır.

5) Bulak Mencilis Mağarası: Safranbolu’nun en yukarısında araba ile yaklaşık on dakikalık bir mesafe sonrası Bulak Mencilis Mağara’sını ziyaret edebilirsiniz. Mağaraya giriş birçok basamaktan oluştuğu için yanınıza suyunuzu almanızı öneririz. İyi gezmeler!

Tags: Safranbolu

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış