24 Mayıs 2020 23:49 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

İlişkinizi Sonsuza Kadar Sürdürmenin 27 Yolu

İlişkinizi Sonsuza Kadar Sürdürmenin 27 Yolu

 1. Partnerinizi öncelik listesine koyunuz   Partnerine öncelik vermeyen herkes artık onu kaybetme riski taşıyor.   2. Aynı hatayı tekrarlamayın ve özür dilemek zorunda kalmayın  Aptalca şeyler yapabilir ve daha sonra

 1. Partnerinizi öncelik listesine koyunuz 

 Partnerine öncelik vermeyen herkes artık onu kaybetme riski taşıyor. 

 2. Aynı hatayı tekrarlamayın ve özür dilemek zorunda kalmayın 

Aptalca şeyler yapabilir ve daha sonra aptallığından dolayı özür dileyerek ondan kurtulabileceğinizi düşünebilirsiniz. En kötüsü, tarafların birbirlerine söz vermesi ve daha sonra aynı hatayı tekrar yapmasıdır. 

 3. Tembel olmayın

 Bir ilişkide, her iki taraf da kontrolü ve yaşamı tüm düzeylerde paylaşmalıdır. 

 4.Eşinizden tavsiye isteyin 

Eşinizin gerçekten güvenmeye, tavsiye ve yardım istemeye cesaret ettiğini hissetmesinden daha iyi bir his yoktur. 

 5. Kavgalara neyin yol açtığını öğrenin 

Alışveriş yaparken her zaman kavga etmeye başlıyorsanız, birlikte alışveriş yapmayı bırakın. Birlikte yaşamanız, her şeyi sürtünmeden birlikte yapabileceğiniz anlamına gelmez. 

 6. Ortak planlar yapmak

Eşlerden biri sessizce planlar yapıyor ve bu planı uygulamaya karar verene kadar eşlerine söylemiyorlar. Bunun yerine partnerinizin düşünceleriniz, hayalleriniz ve projeleriniz hakkında konuşmasına izin verin. En başından itibaren planlamada yer almasına izin verin. 

 7. Yaşadığınız fikir ayrılıklarından bir şeyler öğrenin 

Birçok çift hep aynı şeyleri defalarca tartışır. Bu çok aptalca değil mi? Her zaman temizlikle siz uğraşıyorsanız, bu sorunun nasıl çözüleceği hakkında eşinizle konuşun. Bir temizlik programı oluşturmak, çeşitli görevleri kendi içinde bölmek veya bir temizlik için yardımcı kiralamak isteyebilirsiniz. Hep aynı saçma şeyler hakkında tartışmaktan daha iyidir. 

 8. Bakış açısı 

Eşinizi dinlemek için çaba gösterin ve olaylara onun bakış açısından bakmaya çalışın. Bildiğiniz gibi, bir madalyonun her zaman iki tarafı vardır, bu yüzden sizin ve eşinizin gerçekten sizinle aynı bakış açısından bakıyor mu kontrol edin, bu nedenle gereksiz yanlış anlaşılmalar nedeniyle kavga etmenize gerek yok. 

 9. Olumlu özellikler arayın 

Bir partnerin hatalarını ve eksikliklerini belirtmek konusunda genellikle iyiyiz ancak maalesef tüm olumlu özelliklerini vurgulamakta iyi değiliz. Bir düşünün ve sadece eleştirmek yerine iyi yönlerini övün.

 10. Eşiniz sizin için hayatı biraz daha kolay hale getirmeye çalıştığında takdir edin 

Eşiniz size veya ailenize yarar sağlayacak bir şey yapıyorsa teşekkür edin. Takdirinizi gösterin. Partnerinizin düşüncesini dikkate alın. 

 11. Partnerinizi genellikle neyin endişelendirdiğini bulun  

Bütün insanlar bazı şeyler için endişeleniyor. Bazıları için para kazanmak büyük endişe kaynağıdır. Eşiniz genellikle aynı şey hakkında endişeleniyor gibi görünüyorsa, destek olduğunuzu gösterin ve yardım edin. Bazen ona huzur ve sessizlik içinde konuşma fırsatı vererek yardımcı olabilirsiniz. Onu dinleyin ve sorunu çözmesine nasıl yardımcı olabileceğiniz konusunda fikir verin. Olabildiğince onunla yükünü paylaşarak partnerinizin işini kolaylaştırın. 

 12. Farklı sorumlulukları üstlenin

Bazı çiftler için her şeyi yarı yarıya paylaşmak yerine farklı sorumlulukları almak en iyisidir. 

13. Eşinize karşı duyarlı olun 

Eşinizin gerçekten bazı şeyleri yapmaktan nefret ettiğini ve bu şeylerin sizin için sorun olmadığını fark ederseniz, o zaman bu durumdan kaçınmasına izin verin. Cömert olun, kendiniz yapın. Takdir edilecektir. 

 14. Uzlaşmayı öğrenin 

Bir ilişkide uzlaşmayı öğrenmelisiniz ancak kendi çıkarlarınızı tamamen bırakıp kendinizi sadece eşinizin gereksinimlerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için vazgeçtiğinizde ileride sorun yaşarsınız. 

 15. Partnerinizi iyi bir ebeveyn olduğu için övün 

Hem kadınlar hem de erkekler için çocuklarına iyi bir ebeveyn olduğunu çeşitli şekillerde anlatmak önemlidir. Bu kendine güvenini sağlar ve çoğu ebeveynin zaman zaman hissettiği belirsizliği giderir. 

 16. Büyülü bir şeyler söyle 

Bu küçük kurtarıcı kelimeleri konuşmaya cesaret etmek bazen gereksiz bir kavgadan kaçınmanın en hızlı yolu olabilir. Bir şeyin yanlış gittiğinin ve bunun eşinizin hatası olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak sorunu daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde çözmenize yardımcı olabilir. 

 17. İlk adımı atmaya cesaret et 

Aynı şey hakkında ve aynı argümanla tartışmaya devam etmek, aynı bölge için savaşmak, her yıl ve her yıl savaşmak gibidir. Kesinlikle yol alamazsınız. Bazen geri adım atmaya cesaret edebilirsiniz. Bir dövüşün mutlaka kazananı olması gerekmez ve dövüşü kazanmak için her zaman iyi olmak zorunda değilsiniz. Mücadelelerinizi seçin ve kendinize şu soruyu sorun: “Bu konuda tartışmak gerçekten gerekli mi?” 

 18. Kötü alışkanlıklarınızı değiştirin 

Eğer gevezelik ediyor, şikayet ediyor ve çok fazla tartışıyorsanız bunlardan vazgeçin. Partneriniz hakkında daha düşünceli olun ve bu kadar talepkar olmayı bırakın. Partneriniz daha iyi bir eş veya partner olmaya çalıştığınızı fark edecektir.

 19. Partnerinize dokunun 

Kişinin partnerinin ayak veya omuzlarına masaj yapması, bir ilişkiyi güçlendirmenin çok iyi ve güzel yoludur ve seks yapmak zorunda kalmadan yakınlık kurabilirsiniz. Bu özellikle erkeklerin düşünmesi gereken bir şeydir. Dokunma çok kişisel ve samimi bir şeydir. Bir kişiyle sürekli fiziksel temas kurarak, ilişkinin sıcak kalmasını sağlarsınız. 

20. Aynı hatayı bu ilişkinizde yapmayın

Bazı insanlar bir ilişkiden sonraki ilişkilerinde de aynı hatayı yaparlar. Eski ilişkileriniz çöktüyse, başarısız ilişkilerinizde hatanız olup olmadığınızı öğrenmek ve bunlara dikkat etmek önemlidir. 

21. Bazen çocuklarla birlikte olmaya ara verin 

 Küçük çocuklarınız varsa, çok zamanınızı alırlar. Bu nedenle, çift olarak ayrılma riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman birbiriniz için zaman ayırmanız önemlidir. 

22. Neden birlikte mini bir tatil yapmıyorsunuz? 

Bir süreliğine günlük eğlenceden uzaklaşmak ve sadece birbirinize odaklanmak inanılmaz derecede faydalıdır. Size bir zamanlar yaşadığınız aşkı yeniden keşfetme şansını verir. 

 23. Açık bir şekilde iletişim kurun 

Açık ve iyi iletişim aynı zamanda bir ilişkinin yürümesi için inanılmaz derecede önemli bir ön koşuldur. Konuşmalarınızı ilginç hale getirmek ve eşinizi de içeren, günlük yaşamı biraz zorlayan konular bulmak için araştırma yapın. Sadece eski patronunuz hakkında değil, aynı zamanda hayaller, fanteziler ve hedefler hakkında da konuşun. Eşinize ne hayal ettiğini sorun. 

 24. Partnerinize Güvenin 

Birçok kişi birlikte yaşadıkları kişiye gerçekten güvenmez. Biraz garip, değil mi? Ancak yaşam boyunca insanlar, başkalarına güvenmeyi güçleştiren duygusal kötü deneyimler biriktirir. Eşinize tam olarak güvenemiyorsanız, ilişkinize en baştan itibaren gereksiz bir handikap veriyorsunuz. Güvenle ilgili sorunlarınız varsa, bu sorunu olabildiğince erken çözmeniz gerekir. Diğer insanlara açılmak zor olabilir, ancak partnerinize gerçekten güvenilip güvenilemeyeceğini görmek için bir süre izin verin. 

 25. Birbiriniz için daha fazla zaman ayırın 

Çocukları akşamları biraz daha erken yatırarak hafta birkaç gün partneriniz için daha fazla zaman ayırın. 

 Her gece olmak zorunda değil, ama neden haftada bir gece olmasın? 

 26. Konuşmayı bırakın, dinlemeye başlayın 

Eğer ilişkinizde en sık konuşan sizseniz biraz daha dinlemeyi deneyin. Eşinize ne düşündüğünü sorun. Kafasında neler olduğuna şaşırabilirsiniz. Gerçekten dinlemek istediğinizi gösterdiğinizde, eşiniz gerçekten konuşmanız ve birbirinizi dinlemeniz için zaman verdiğinizde bunu fark edecek ve biraz daha açılacaktır. 

 27. Mizahınızı ayakta tutmak için çalışın 

Birlikte neye gülüyorsunuz? Ortak yaşamınızda gülebileceğiniz şeyler bulun. İyi bir ilişki eğlenceli bir ilişkidir. Hayatınızda daha dramatik şeyler olsa bile hala gülebileceğiniz şeyler vardır. Birlikte gülen çiftler birbirine bağlı kalmaya devam ederler.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış