24 Mayıs 2020 23:44 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Artık Vazgeçmeniz Gereken 5 Beden Dili Alışkanlığı

Artık Vazgeçmeniz Gereken 5 Beden Dili Alışkanlığı

Bilindiği gibi beden dili tam anlamı ile evrensel bir dildir. Beden dili insanlar hakkında diğer insanlara pek çok bilgi verebilir ve konuşmadan da çok şey anlatılmasına olanak tanıyabilir. Tüm bunların yanında sahip olduğunuz bazı beden dili alışkanlıklarından da

Bilindiği gibi beden dili tam anlamı ile evrensel bir dildir. Beden dili insanlar hakkında diğer insanlara pek çok bilgi verebilir ve konuşmadan da çok şey anlatılmasına olanak tanıyabilir. Tüm bunların yanında sahip olduğunuz bazı beden dili alışkanlıklarından da vazgeçmeniz gerekebilir. İşte artık vazgeçmeniz gereken 5 beden dili alışkanlığı.

Kambur Durmak ya da Eğilmek

Öz güveniniz hakkında en net bilgiyi duruşunuz verir. Eğer çok sık eğilen ya da kambur duran biriyseniz, öz güvensiz biri olarak algılanabilirsiniz. Ayrıca duruşunuzu düzeltmeye çalışmazsanız tavrınız bir alışkanlık halini alır ve duruş bozukluklarına da uzun vadede yol açar.

Kolları Bağlamak

Pek çok insan ayakta veya otururken kollarını bağlar. Çok sık yapılan bu durum aslında büyük bir hata. Beden dilini etkili kullanma göz önüne alındığında kolların yanda duruyor olması gerekir. Kolların bağlanması insanlara dinlemekten sıkıldığınızı ya da onu dinlemek istemediğinizi zannettirebilir.

Her An Hareket Ediyor Olmak

İnsanların bazı zamanlar saçlarıyla oynamak istemesi doğaldır. Ancak bunu karşınızda biri konuşuyorken yaparsanız, karşınızdaki insanın sıkıldığınızı düşünmesini sağlarsınız. Özellikle toplantı veya kalabalık bir ortamda hoş karşılanmayacak buru durum, eğer böyle bir özelliğiniz varsa acilen vazgeçmeniz gereken türden.

Boynunuzu Ovmak veya Ensenizi Tutmak

Beden dilini etkin kullanmak için kesinlikle yapılmaması gereken davranışlardan bir diğeri de boynunuzu ovmak ve ensenize dokunmak. Bu durum sizi endişeli gösteren en etkin davranış şeklidir. Tabii ki kimse karşısında endişeli birinin olmasını istemez. En sakin olduğunuz durumda bile karşınızdaki insana endişeli görünmek istemiyorsanız bu alışkanlığınızdan hemen vazgeçin.

Gergin Anlarda Tırnak Yemek

Belki de herkesin kendinde en sevmediği ve vazgeçmek istediği durumlardan biri tırnak yemek. Bu alışkanlıktan kurtulmak için artık listenize bir yeni sebep daha eklendi. Kimse karşısında birisinin tırnak yemesinden hoşlanmaz. Gerilimli olduğunuz anlarda tırnakları yemek yerine biraz daha farkında olmaya çalışarak bu alışkanlığınızdan kurtulmaya gayret edebilirsiniz. Beden dilinizi etkili kullanmak için bahsettiğimiz alışkanlıkların mümkün olduğunca fazlasından kurtulmaya çaba göstermeniz sizi, kendinizi iyi ifade edebilen bireyler haline getirecektir.

Tags: Beden Dili

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış