24 Mayıs 2020 22:50 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:55

Mevlâna Şehri Konya Gezilecek Yerler

Mevlâna Şehri Konya Gezilecek Yerler

Konya, Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip olan nüfus açısından ise yedinci sırada bulunan bir şehirdir. İnsanı ve doğasıyla dikkatleri üstüne çekmeyi başaran Konya, eğitim açısından da gelişmiştir. Şehirde Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve

Konya, Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip olan nüfus açısından ise yedinci sırada bulunan bir şehirdir. İnsanı ve doğasıyla dikkatleri üstüne çekmeyi başaran Konya, eğitim açısından da gelişmiştir.

Şehirde Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi olmak üzere üç devlet üniversitesi bulunmaktadır. Konya, bunun dışında Konya Tarım Gıda Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi olmak üzere iki vakıf üniversitesine sahiptir.

İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan şehir yılın her anında yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Gezilecek Önemli Yerler Konya, birçok tarihi ve turistik yere sahiptir. Konya’ya geldiğinizde birkaç gün içerisinde tüm bu yerleri gezme imkanına sahip olabilirsiniz.

Mevlâna Türbesi Selçuklu zamanında kalma bir eser olan Mevlana Türbesi, kişiliği ve kendine has sözleriyle önemli bir kişi olan Mevlana Celaleddin Rumi’ye ait dergahtır. Türbe her sene birçok turist tarafından büyük bir ilgiyle ziyaret edilirken içerisinde mescit, şadırvan ve semahane gibi bölümler de bulunduruyor.

Karatay Medresesi Selçuklu zamanından kalma bir diğer tarihi yer olan Karatay Medresesi, bu zamanlarda Çini Eserler Müzesi ismiyle turistleri ağırlamaktadır. Hem iç hem de dış kısmındaki çini ve kabartmalarıyla buraya uğrayan herkesin ilgisini çekiyor.

Selimiye Cami Diğer ismi Sultan Selim Cami olan Selimiye Cami, Osmanlı padişahlarından 2. Selim tarafından yaptırılmıştır. İki minare ve uğrayanlarını güzel mimarisiyle kendine hayran bırakan caminin Osmanlı’nın en büyük mimarı Mimar Sinan tarafından yaptırıldığı söylenmektedir. Şehir merkezinde bulunan camiye ulaşım oldukça kolaydır.

Aleaddin Tepesi Şehir merkezinde bulunan bir diğer önemli yer olan bu tepe içinde bir cami de bulundurur. Konya şehrinin en yüksek noktası olan Aleaddin Tepesi, bu günlerde halk tarafından mesire alanı olarak kullanılıyor. İnce Minareli Medrese Selçuklu ilçesinde bulunan bu medrese tarihi eskilere dayanan, taş işçiliğinin ön planda olduğu bir yapıya sahip tarihi bir yerdir. Bu zamanlarda bir müze olarak kullanımına devam edilen İnce Minareli Medrese, 700 yılı aşkın süredir ayakta kalmayı başarmıştır.

Beyşehir Gölü Senenin her anında gezebilme imkanı bulabileceğiniz Beyşehir Gölü, ülkemizin en büyük üçüncü gölü konumundadır. Hayatın yoğunluğundan biraz olsun kopabileceğiniz manzarası ve doğasıyla Konya’nın gezilip görülmesi gereken yerlerinden biri. Tuz Gölü Türkiye’nin tuz oranının büyük bir çoğunluğunu karşılayan ve ülkemizin en büyük ikinci golü olan Tuz Gölü Ankara, Konya, Aksaray illerinin sınırları içerisinde bulunur. Geçen yıllarla beraber küçülmeye başlasada hâlâ daha ülkemizin tuz ihtiyacını karşılayan ve eşsiz bir manzaraya sahip önemli bir göldür.

Çatalhöyük Neolitik ve Kalkolitik Çağ’dan kalma bir yerleşim yeri olan Çatalhöyük, Konya sınırları içersinde gezilmesi gereken bir diğer yerdir. Konya Gezilecek Diğer Yerler Şehirde gezilmesi gereken çok daha fazla tarihi ve turistik yer bulunuyor. Bu yerler de senenin her anında büyük bir ilgiye mâruz kalmaktadır.

▪︎Meram Bağları ▪︎Konya Atatürk Evi Ve Müzesi ▪︎Kilistra Antik Kenti Ve Kaya Mezarları ▪︎Sille Köyü ▪︎Yerköprü Şelalesi ▪︎İnbaşı Mağarası ▪︎Karapınar Çölü ▪︎Nasreddin Hoca Türbesi ▪︎Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ▪︎Şemsi Tebrizi Cami ▪︎Konya Ereğli Müzesi ▪︎Meke Gölü ▪︎Arkeoloji Müzesi ▪︎İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ▪︎Sultan Kılıçaraslan Sarayı (Alaaddin Köşkü ) ▪︎Sırçalı Medrese ▪︎Ak Manastır ▪︎Valide Sultan Hamamı ▪︎Eşrefoğlu Cami ▪︎Obruk Gölü ▪︎İvriz Kaya Anıtı Bu yerleri gezerek de Konya şehrinin tadına tam anlamıyla varabilirsiniz.

Konya Konaklama İmkanı Konya içinde pek çok otel, pansiyon ve konuk evi bulundurur. Uygun fiyatlar karşılığı Konya şehrinde kolayca konaklama imkanına sahip olabilirsiniz.

Konya’nın en ünlü konaklama yerleri Konya Petek Otel, Hotel Ottoman, İbis Hotel Konya, Demosan City Hotel ve Zafer Meydanı’nda bulunan Konya Zafer Pansiyonu‘dur. Konya Gece Hayatı Konya’da gece hayatı oldukça sınırlıdır. Selçuk Üniversitesi’nin yakınlarında bir miktar kafe, bar ve gece kulübü bulunur.

Şehrin gece hayatı bakımından en aktif yeri Bosna Hersek mahallesidir. Bunun dışında pek fazla gece hayatı yoktur. Konya’da Futbol Konyaspor ülkemizin en üst ligi olan Süper Lig’de yer alır. Tarihinde iki sezon üst üste avrupa arenasında boy gösteren takım 2017 senesinde Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupa şampiyonluklarına ulaşmıştır.

Tags: KonyaKonya Gezi Rehberi

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış