24 Mayıs 2020 01:03 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

Hollywood, gelecek vaat eden genç yıldızları bulma konusunda yadsınamaz bir üne sahiptir. Bazı çocuk aktörler başarılı olmayı başarır ve film sektöründe uzun, şanlı bir kariyere sahip olurken, diğerleri asla gerçek potansiyellerine ulaşamaz. 10. Rob Knox

Hollywood, gelecek vaat eden genç yıldızları bulma konusunda yadsınamaz bir üne sahiptir. Bazı çocuk aktörler başarılı olmayı başarır ve film sektöründe uzun, şanlı bir kariyere sahip olurken, diğerleri asla gerçek potansiyellerine ulaşamaz.

10. Rob Knox (1989-2008)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

İngiliz aktör Rob Knox ilk olarak 11 yaşında oyunculuğa başladı ve ‘Harry Potter ve Melez Prens’ de Marcus Belby olarak rol almadan önce çeşitli TV şovlarında rol aldı. Ancak başarısından asla zevk almamıştır. Mayıs 2008’de Knox, küçük kardeşini korumak için bir kavgaya müdahale ettiğinde bir barda bıçaklandı ve öldürüldü. Film ölümünden sonra piyasaya sürüldü ve karakter Harry Potter serisinin sonraki bölümlerinde yer almadı.

9. Lee Thompson Young (1984-2013)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

Lee Thompson Young kariyerine 1998’de Disney TV şovu ‘The Famous Jett Jackson’ daki rolüyle başladı. Young, üç yıl sonra gösterinin iptali sonrasında birkaç dizide konuk oyuncu olarak yer aldı ancak 2004’te ‘Friday Night Lights’ da Chris Comer rolüyle daha başarılı oldu. Kariyeri ‘Rizville’, ‘Scrubs’ ve ‘Terminatör: Sarah Connor Chronicles’ gibi başarılı filmlerle devam etti. ‘Rizzoli ve Isles’ filminde baş rol oynamaya başlamıştı. 2013 yazında Thompson Young film setine gelmedi. Polis, kontrol için evini ziyaret etti ve intihar ettiğini gördü. Young’a bipolar bozukluk tanısı konmuştu ve ölümü sırasında şiddetli depresyondan muzdaripti.

8. Anissa Jones (1958-1976)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

Sekiz yaşındaki oyuncu Anissa Jones, 1966’da CBS sitcom ‘Family Affair’ de Buffy rolüne seçildiğinde popüler bir çocuk yıldız oldu. Gösteri başarılı oldu ve Family Affair ‘hızla genç aktris için tam zamanlı bir iş oldu . 5 sezon ve 138 bölümden sonra, ‘Family Affairi’ 1971’de CBS tarafından iptal edildi. Oyunculuk portföyünü genişletmek isteyen Jones, büyük dramatik roller için seçmelere katıldı (‘Exorcist’teki lider dahil), ancak birçok yönetmen izleyicilerin onu Buffy karakterinden ayırmak için zorlanacağını düşünüyordu. 1975 yılında Jones, eğlence endüstrisinin telif ücretlerinden önemli miktarda kar sağladı. Bir yıl sonra, sadece 18 yaşında ölü bulundu. Bir otopsi, kanında yüksek dozda kokain, PCP ve yatıştırıcı buldu ve ölümünü kazara aşırı dozda ilaç olarak belirledi. Bir haftadan kısa bir süre sonra, doktoru yasadışı olarak ilaç reçete ettiği için tutuklandı ve cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kaldı ancak doktoru da duruşma başlamadan önce öldü.

7. Bobby Driscoll (1937-1968)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

Başka bir Disney yıldızı olan Bobby Driscoll, 40’ların ve 50’lerin stüdyolarının en popüler canlı aksiyon filmleri olan ‘Güneyin Şarkıları’, ‘Kalbime Çok Sevgili’ ve ‘Define Adası’ filmlerinde rol aldı. 50’lerin ortalarında, stüdyolar “Disney Kid” imajını savunmadığı için Driscoll’un kariyeri keskin bir düşüş gösterdi. Yaklaşık üç yıl boyunca, çalışmalarının çoğu televizyonda, genellikle antoloji dramalarında oldu. Driscoll, çoğunlukla marihuana ve eroin gibi uyuşturuculara yoğun bir şekilde kullanıyordu ve bir saldırı ile suçlandıktan sonra uyuşturucu rehabilitasyon merkezinde zaman geçirmesine rağmen uyuşturucu bağımlısı olarak anılmaya başlandı. 31. yaş gününden hemen önce, iki erkek çocuk Driscoll’un cesedini New York’ta bir okulda buldu. Ölümüne uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle kalp yetmezliği sebep oldu.

6. Brad Renfro (1982-2008)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

Amerikalı aktör ve müzisyen Brad Benfro, oyunculukla ilgili ilk çıkışını Joel Schumacher’ın ‘The Client’ında yaptı. John Grisham’ın aynı adlı romanından uyarlanan film başarılı oldu ve 1994’ün en yüksek hasılat getiren filmlerinden biri oldu. İki ‘Genç Yıldız’ ödülü kazandı ve Hollywood’un yükselen çocuk oyuncularından biri olarak görüldü. Ancak, Renfro 15 yaşında bir madde bağımlılığı sorunu yaşamaya başlamış ve 1998’de iki torba kokain ile tutuklanmıştı. Suç, bir pazarlık ile sonuçlandı ancak önümüzdeki yıllarda film kariyerini etkilemediği görülüyor. Renfro, hırsızlık, düzeni bozma, sarhoşluk ve ruhsatsız araç kullanma gibi suçlar nedeniyle defalarca tutuklandı. Ocak 2008’de apartman dairesinde ölü olarak bulundu. Ölüm nedeni aşıır dozda eroin kullanımıydı.

5. Lucille Ricksen (1910-1925)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

Lucille Ricksen 1920’lerde sessiz film yıldızıydı. 4 yaşında kariyerine hem profesyonel bir model hem de aktris olarak başlayarak hızla ünlendi ve Booth Tarkington’un popüler hikayelerine dayanan ‘Edgar Pomeroy’un Maceraları’ gibi uzun süren dizilerde rol aldı. Genellikle kendisinden daha yaşlı karakterleri oynayan Ricksen, yetişkin konularını ele alma becerisi nedeniyle hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden büyük beğeni topladı.

Sadece bir yılda 10 filmde büyük roller oynayan Ricksen, 1924’te Sydney Chaplin filmini çekerken hastalandı. Tüberküloz tanısı kondu ve durumu bir sonraki yıl kötüleşti ve hayatının son birkaç ayında yatalak kaldı. 14 yaşındayken ölümü, yeteneklerini para için kullanmak isteyen saldırgan ebeveynler tarafından çok fazla çalıştırılan çocuk oyuncuların bir örneği olarak kullanıldı. Medya, Ricksen’in korkunç koşullarda 12 yıl boyunca kesintisiz çalıştığını tahmin etti.

4. Norman Chaney (1914-1936)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

1914 doğumlu çocuk oyuncu Norman Chaney,  ‘Our Gang’ komedilerinde oynadığı ve Chubby karakterini canlandırdığı için dikkat çekti. Sesli film çağının başlangıcında, yapımcılar nazik bir kişiliğe, komedi diyaloğuna ve paha biçilemez üst düzey ifadelere sahip bir kilolu çocuk arıyordu. Sadece 1 metre 40 santim boyunda ve 113 kilo ağırlığında olan Chaney, isteneni mükemmel bir şekilde karşılıyordu. Sözleşmesinin sona ermesinin ardından Baltimore’a döndükten sonra eğitimine döndü ve çalışmalarında mükemmelleşti, ancak sadece 1 metre 40 santim olmasına rağmen kilo almaya devam etti ve cerrahi ile sonuçlanan glandüler bir hastalık teşhisi kondu.

Vücut ağırlığının yarısından fazlasını kaybetmesine rağmen Chaney ciddi bir şekilde hastalandı ve kalbinde oluşan iltihap ile ilgili komplikasyonlar nedeniyle öldü. 21 yaşındaydı. Chaney, kısa oyunculuk kariyerinden hiçbir zaman telif hakkı almadığı için neredeyse parasız öldü. Mezarı yaklaşık 76 yıl boyunca işaretsiz kaldı.

3. J. Madison Wright Morris (1984-2006)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

J. Madison Wright Morris, hit bilim kurgu TV şovu ‘Earth 2’ sayesinde 10 yaşında oyunculuğa  başladı. Gösteri sadece bir sezon sürdü, ancak Wright Morris, Emmy’e aday gösterildiği ‘ER’ dizisinde konuk oyuncu olarak devam etti ve şov tarihinde ölen ilk çocuğun rolünü üstlendi. Düzenli bir kariyere sahip olmasına rağmen, genç oyuncu Hollywood’dan vazgeçmeye karar verdi ve memleketine geri döndü.

Kısa bir süre sonra Wright Morris ciddi pnömoni nöbetleri geçirdi ve kalp nakli gerektiren bir durum teşhisi kondu. Listede kısa bir süre bekledikten ve hızlı bir iyileşmeden sonra, üniversitede okurken, aynı zamanda organ bağışının önemi hakkında görüşmeler yaptı. Temmuz 2006’da evlendi ve Hawaii’de bir balayı geçirdi. Sadece bir gün sonra, kalp krizi geçirdi ve birkaç saat sonra 21 yaşında öldü.

2. Carl Switzer (1927-1959)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

Carl Switzer, listemizde bulan ve 31 yaşında ölen Norman Chaney’den biraz daha yaşlı olan başka bir ‘Our Gang’ aktörüydü. Popüler karakteri Alfalfa’yı oynayan Switzer, serinin en tanınmış yüzü haline geldi, ancak genç yıldız perde arkasında zor olduğu çeşitli ilaçlar kullanıyordu ve bu yüzden çekimleri kısa sürede bitirilmeye çalışıyordu. Sözleşmesi 12 yaşına geldiğinde sona erdi ve ‘Harika Bir Hayat’ ve ‘Mutlu Yolumuzda’ gibi filmlerde birkaç rol aldı. Dönemin birçok çocuk oyuncusu gibi, önemli roller bulması giderek zorlaştı. 1959’da, kayıp bir köpek bulma ödülüyle alakalı bir durum sebebiyle vuruldu ve yerel hastaneye vardığında ölmeden önce büyük iç kanamaya maruz kaldı. Sinema sektöründeki en tuhaf ölümlerden biri olan bu ölüm aynı zamanda Our Gang dizisinin de lanetli bir dizi olduğunun konuşulmasına sebep oldu.

1. River Phoenix (1970-1993)

Genç Yaşta Ölen 10 Çocuk Hollywood Yıldızı

River Phoenix, oyunculuk kariyerine televizyon reklamlarında oynayarak başladı. 10 yaşındayken ‘Stand By Me’ ve ‘Empty On Empty’ gibi daha olgun rollere geçt. (İkincisinde ulaştığı başarı sayesinde Akademi Ödülü adaylığı aldı). Phoenix hızla gençliğin fenomen oyuncusu haline geldi ve ‘Indiana Jones And The Last Crusade’ gibi gişe rekorları kıran bir filmde beğeni toplayan bir rol üstlendi. 1993 yılının Ekim ayında Phoenix, sabahın erken saatlerinde kaldırımda yığıldı.

Johnny Depp’in sahip olduğu bir Hollywood gece kulübü olan ‘The Viper Room’da yapılan bir partiden çıkmıştı. Sağlık görevlileri olay yerine vardığında kalbi tam olarak durmuştu. Onu canlandırma girişimlerine rağmen, Phoenix hastaneye vardığında çoktan ölmüştü. Yapılan otopside kanında yüksek oranda kokain ve morfin bulundu. Ölüm sebebi aşırı dozda uyuşturucu olarak kayıtlara geçirildi.

Tags: Çocuk StarlarHollywoodHollywood Yıldızı

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış