24 Mayıs 2020 00:07 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

Hollywood her zaman skandalın ve tartışmanın merkezinde olmuştur, ancak hiçbir şey bir ünlünün ölümü kadar manşetlere girmez. Bazı ünlü aktörler, film yapımcıları ve eğlence endüstrisine katkıda bulunanlar, uzun ömürleriyle uzun bir kariyer yaparken, bazıları da trajik ölümleriyle bilinirler.

Hollywood her zaman skandalın ve tartışmanın merkezinde olmuştur, ancak hiçbir şey bir ünlünün ölümü kadar manşetlere girmez. Bazı ünlü aktörler, film yapımcıları ve eğlence endüstrisine katkıda bulunanlar, uzun ömürleriyle uzun bir kariyer yaparken, bazıları da trajik ölümleriyle bilinirler. Bu trajik ölümlerin bazıları görünüşte çözülmüş gibi görünse de, ilk duyurulduklarında kötü bir oyun olmaları sebebiyle şüphe ile karşılandı ve birçoğu hakkında hala komplo teorileri üretilmeye devam ediliyor.

10. Heath Ledger (1979-2008)

Gelecek vaat eden genç aktör Heath Ledger, Sende Nefret Edeceğim 10 Şey ve Bir Şövalye Masalı gibi hit filmlerde rol aldığında oldkça gençti. Ancak görünüşe göre bu çocuksuz görüntüyü üzerinden atma konusunda istekliydi. Bir süre sonra ise dramatik bir aktör olduğunu kanıtladı. Ledger, Brokeback Dağı filminde Oscar’a aday gösterildi ve Batman’ın ikonik kötü adamı Joker’i başarıyla canlandırdı. The Dark Knight, oyuncu için yeni fırsatlar vaat ediyordu. Ancak, gişe rekorları kıran filmin çekimlerinden kısa bir süre sonra Ledger, Manhattan’daki dairesinde ölü bulundu.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

Bir toksikoloji raporu, vücudunda çok miktarda reçeteli ilaç bulunduğunu ve ilaçları karıştırırken yanlışlıkla çok yüksek bir doz aldığını ortaya koydu. Ayrıca Ledger’ın temizlikçisi ve masözünün, Ledger’ı ilk bulunduklarında nefes almadığı ve ilk olarak içgüdüzel bir davranışla Ledger’in arkadaşı Mary-Kate Olsen’i çağırdıkları ortaya çıktı. Olsen ise olay yerine çağırmak için özel güvenliği aramalarını onlara söyledi. Ledger’i bulduktan 15 dakika sonra temizlikçi ve masöz sonunda 911’i aradı (sağlık görevlileri ve güvenlik görevlisi ile aynı zamanda geldi). Olsen, Ledger’ın ilaçları nereden aldığını araştıran bir DEA soruşturmasına tabi tutuldu. Ancak kendisine veya başka birine karşı herhangi bir suçlama yapılmadı.

9. Andy Kaufman (1949-1984)

Amerikalı komedyen ve sitcom yıldızı Andy Kaufman o kadar garip bir hayat ve kariyere sahipti ki, ölümünden 30 yıl sonra, birçok hayran hala yıldızın öldüğüne inanmayı reddediyor. Kaufman, şakalar çekmek ve TV’de ve komedi kulüplerinde garip avangard eylemler yapmakla ün kazandı. 1983’te Kaufman sürekli öksürmeye başladı. Doktorlar aslında ciddi bir şey olmadığını söyledi, ancak ek tıbbi testler yapıldığında Kaufman’da nadir bir akciğer kanseri formunun olduğunu keşfettiler. Görünüşü giderek daha da kötüleşen Kaufman, ciddi bir durumdan muzdarip olduğunu ve New Age tekniklerini denemenin yanı sıra tedavi gördüğünü açıkladı. Bununla birlikte, kanser beynine yayıldığında sağlığı hızla kötüleşti ve 16 Mayıs 1984’te öldü.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

Birçoğu ölümünün açıklanmasının başka bir Kaufman şakası olduğunu düşündü (hala hayatta iken böyle bir şey hakkında şaka yapmıştı), ama zaman geçtikçe yakın arkadaşları ve ailesini asla bu kadar uzun bir acıya boğamayacağı düşünülmeye başlandı. Ancak 2013’te, ölümünden yaklaşık 30 yıl sonra, 24 yaşındaki bir kadın New York’taki Andy Kaufman ödüllerinde sahneye çıktı ve komedyenin kızı olduğunu açıkladı. Kaufman’ın hala hayatta olduğunu ancak gizlice sessiz bir aile hayatı yaşadığını söyledi. Bu hareket ayrıntılı bir aldatmaca olarak bulundu ve ‘kız’ aslında bir aktrisdi, ancak aldatmaca, Kaufman’ın böyle çılgın bir kurgu planlamasının, kendi tarzı olduğuna inanmak isteyen birçok kişiyi de kandırdı.

8. Marie Provost (1898-1937)

Tinsel kasabasının ilk günlerinde bile film endüstrisi, seks skandallarının ortaya çıkmasına, ve zamansız yıldız ölümlerine dair söylentilere maruz kaldı. Sessiz film döneminin başından beri, Hollywood zaten parlak genç yıldızları çiğneyen ve onları geri tüküren bir yer olma ününe sahipti. Marie Provost, birçok sessiz filmde iz bırakan Kanadalı gelecek vaat eden genç bir aktrisdi. 1922’de Provost, Warner Bros. ile anlaştı ve Evlilik Çemberi ve Kiss Me Again gibi hit komedilerde başrol oynadı. Ancak, bu dönemin birçok aktrisinde olduğu gibi, popülaritesinin azalması ve Provost’un ikincil rollere düşmesi çok uzun sürmedi.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

Annesinin ölümü ve evliliğinin parçalanmasının ardından, Provost 1927’ye kadar depresyona girmiş ve aşırı yemek yeme ve alkolü kullanma tehlikesi yaşıyordu. Provost’un bu zor yıllardaki kilo artışı, yeni roller bulmasını daha da zorlaştırdı ve sonunda 21 Ocak 1937’de akut alkolizmden ölü bulundu. Provost ile ilgili özellikle korkunç bir ayrıntı, öldükten sonra köpeği tarafından kısmen yemesi oldu. Ancak bu tekrarlanan söylentiler aslında yanlıştır. Provost bacaklarında ısırık yaraları ile bulundu, çünkü sevgili Dachshund onu uyandırmak için onu ısırdı, ancak köpek onun herhangi bir bölümünü yememişti.

7. Peggy Entwistle (1908-1932)

Bir tepe üzerinde duran Hollywood yazısı, film stüdyolarının üzerinde aşağıdaki parıltı ve cazibenin sürekli bir hatırlatıcısı olarak duran ikonik, heybetli bir simgedir. Ancak Peggy Entwistle’ın ölümü sonsuza dek birçok hevesli aktörün hayal ettiği cazibe ve hayalleri kararttı. Entwistle’nin ailesi 5 yaşındayken Galler’den Amerika’ya göç etti ve günümüze gelen kayıtlar tutkuyla erken yaşta hareket etmeyi sürdürdüğünü gösteriyor. 1925’e gelindiğinde Boston’da bir sahne oyuncusu olduğunu kanıtladı (popüler bir söylenti, The Wild Duck’taki performansının genç Bette Davis’e oyuncu olması için ilham verdiğini gösterdi) ve Entwistle’ın Broadway’e gitmesi çok uzun sürmedi.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

Doğal komedi yeteneklerini kullanan rolleri sevgiyle hatırlandı. Entwistle yıllarca sahneyi aydınlattı, ancak 1931’de rol bulmak ve iyi bir gelir elde etmek giderek zorlaştırıyordu. 1932’de, ilk göründüğü film olan Onüç Kadın’da küçük bir destekleyici rol buldu, ancak stüdyo RKO Pictures tarandıktan sonra filmden vazgeçildi ve Entwistle sözleşmesi iptal oldu. Depresif ve ezilmiş bir şekilde, 18 Eylül 1932 gecesi Entwistle, Hollywood yazısının H harfinin tepesine tırmandı ve kendini aşağı attı.

6. Brittany Murphy (1977-2009)

1995 yılında genç Clueless filmindeki çıkışından sonra Brittany Murphy, komedi rollerinde ve daha dramatik rollerde kendini kanıtlamış popüler bir oyuncu oldu. Murphy Just Married, Sin City ve 8 Mile gibi hitlerde rol aldı, ancak kariyeri 20 Aralık 2009’da Los Angeles’da evinde ölü bulunduğunda trajik bir şekilde noktalandı. Murphy’nin ölüm nedeninin başlangıçta doğal olduğu bildirildi, ancak Şubat 2010’da ertelenmiş otopside zatürreden öldüğü ortaya çıktı. Murphy de anemiden muzdaripti ve vücudundaki ilaçların seviyesi ççok yüksekti. 23 Mayıs 2010’da kocası Simon Monjack’in cesedi aynı evde bulundu.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

Otopsi, Monjack’in ayrıca zatürre ve şiddetli anemiden muzdarip olduğunu da ortaya koydu ve evdeki toksik küfün her iki ölümün de nedeni olabileceğini ileri sürüldü. Garip bir şekilde, Murphy’nin annesi (ölümleri sırasında kızı ve Monjack ile birlikte yaşamıştı), bu zehirli küf iddialarına ‘saçma’ dedi, ancak 2011’de fikrini değiştirdi ve evi yapan firmaya dava açmaya çalıştı. Ailenin dramı, Murphy’nin babasının saç örneklerini 2013’te bağımsız olarak test ettiğinde arttı. Sonuçlar ağır metal zehirlenmesinin izlerini gösterdi. Bununla birlikte, eski karısı bu iddiaları göz ardı etti ve bu zehirlenme söylentisinin kızının mirasına bir leke olduğu konusunda ısrar etti.

5. Anna Nicole Smith (1967-2007)

Yükselen bir eski Playboy modeli / aktris / TV kişiliği Anna Nicole Smith’in 2007 yılında erken bir şekilde hayatını kaybetti. Smith, ilk kez 1994 yılında 89 yaşındaki milyoner patron J. Howard Marshall ile evlendiğinde manşetlere çıktı. O zamanlar 26 yaşındaki Smith, para için onunla evlendiğini reddetti, ancak Marshall 16 aylık evliliğin sonunda öldüğünde mülkünün ne olacağı ve Smith’in Marshall’ın servetinden ne kadar pay almaya hak kazandığı konusunda zorlu bir yasal savaş başladı. Smith 2006 yılında avukat Howard K. Stern ile evlendi ve hamile olduğunu açıkladı, ancak bebek doğmadan önce fotoğrafçı Larry Birkhead’in bebeğin babası olduğunu belirttiğinde babalık anlaşmazlığı ortaya çıktı.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

Kızının 10 Eylül 2006’da doğumundan üç gün sonra, 20 yaşındaki oğlu Daniel hastanede öldüğünde hayatı bir kez daha değişti. Bir toksikoloji raporu, Daniel’in ölümünün reçeteli ilaçların yanı sıra Smith’ten çaldığından şüphelenilen metadonun vücudunda aşırı dozda olduğunu belirtildi. Kısa bir süre sonra Smith ve kocası Bahamalar’a taşındı (babalık testinden kaçmak için şüphelenilen bir çabayla), ancak aynı yılın Kasım ayında kiralanan mülklerinden çıkarıldılar. Üç ay sonra 8 Şubat 2007’de Smith, aşırı dozda uyuşturucudan Florida’da otel odasında ölü bulundu. Aldığı reçeteli ilaçların Stern’in adına olduğu tespit edildi ve sonuçta kendisine ve iki doktora karşı suçlamalar getirildi. Smith’in ölümünden sonra Smith’in kızının babasının Larry Birkhead olduğu tespit edildi ve çocuğun velayetini kazandı.

4. Ramon Novarro (1899-1968)

1925’ten kalma orijinal film destanı Ben-Hur’un yıldızı Ramon Novarro, sessiz dönemin de önde gelen aktörlerinden biriydi. Klasik olarak yakışıklı ve esrarengiz bir varlık olan Navarro, Rudolph Valentino 1926’da öldüğünde büyük bir seks sembolü haline geldi ve orijinal “Latin sevgilisi” nin bıraktığı boşluğu doldurdu. Pek çok sessiz yıldız gibi, Navarro sessiz film döneminde var oldu, ancak 50’lerde ve 60’larda televizyona geçmeden önce hala 30’lu ve 40’lı yıllarda da filmlerde oynamayı başardı. Dindar bir Roma Katolikliği olan Navarro, eşcinsel yaşamı boyunca acı çekti ve sonuç olarak alkole bağımlı hale geldi.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

Ekim 1968’de, yaşlanan yıldız işkence gördüğü evinde ölü bulundu. Navarro’nun ölümüne eskort ajansından Tom ve Paul Ferguson adlı iki genç kardeşi seks için evine çağırması sebep oldu. Navarro’nun yıllardan beri ünlü bir adam olarak bir servet biriktirdiğini düşünen kardeşler, sözde paranın nerede saklandığını bulmak için aktörü saatlerce şiddetle dövdü ve işkence yaptı. Navarro kendi kanıyla boğuldu ve çift tutuklandı ve hapse gönderildi.

3. Natalie Wood (1938-1981)

Bir çocuk aktris olan Natalie Wood “Nedensiz Asi” ve”Batı Yakası Hikayesi”nde ikonik roller oynadı. 50’li ve 60’lı yıllarda üç defa Oscar’a aday gösterildi, ancak şöhreti 70’lerin sonunda azaldı ve başarısını ilk günlerinden itibaren sürdürmedi. Bununla birlikte, Wood popüler bir aktrisdi ve kariyeri boyunca lider ve destekleyici roller buldu. Ancak, trajedi, bilim kurgu filmi Brainstorm’u çekerken Kasım 1981’de vuruldu. Wood, aktör kocası Robert Wagner, yardımcı yıldız Christopher Walken ve tekne kaptanı Dennis Davern ile bir tekne gezisine çıkmıştı, ancak cesedi 29 Kasım 1981’de tekneden bir kilometre uzakta suda, önemli ölçüde morarmış bir şekilde yetkililer tarafından keşfedildi.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

Wagner, ölümünden önce Wood’la tartıştığını itiraf etti ama onun suya girdiğini görmedi. Wood’un ölümü bir kaza sayıldı ve sanki teknenin üzerinde kaymış gibi görünüyordu (kan seviyeleri ölümünden kısa bir süre önce alkol ve uyuşturucu tüketimini ortaya çıkardı), ancak dava 2011’de Davern öne çıktığında yeniden açıldı ve Wagner’in karısının ölümünden sorumlu olduğunu söyledi. 2013 yılında, LA County Polis Ofisi, Wood’un otopsisi, suya girmeden önce vücudundaki çürüklerin mevcut olduğunu ve ölüm nedeninin “boğulma ve diğer belirsiz faktörler” olarak değiştirildiği şeklinde bir açıklama yaptı.

2. Bob Crane (1928-1978)

Uzun süredir devam eden sitcom Hogan’ın Kahramanlarının yıldızı Bob Crane, 1960’larda Amerika’da ünlü bir isimdi. Bununla birlikte, gösterisi 1971’de bittikten sonra Crane’in kariyeri hızla düşüşe geçti ve bir zamanların ünlü aktörü üçüncü sınıf tiyatrolarda sahne almaya başladı. 29 Haziran 1978’de Crane dairesinde ölü bulundu. Crane’in vücudunda boynuna bağlanmış bir elektrik kablosu vardı ve vahşice boğulmuştu. Crane’in, 1970’te karısını boşadıktan sonra John Henry Carpenter adlı bir satıcıyla arkadaşlık kurduğu ortaya çıktı.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

İkisi, kadınları barlarda toplayarak cinsel ilişkilerini videoya kaydetmek için zaman harcadı, ancak arkadaşlıkları yıllar içinde kötüleşti. Carpenter’ın kiralık aracında kan lekeleri bulundu, ancak o zamanki DNA testi kan lekelerini Crane ile ilişkilendiremedi ve (asla bulunmayan) kör cinayet silahının bir kamera tripodu olduğu düşünülüyordu. Carpenter’ın cinayetten yargılanmasıyla ilgili olarak 1994’e kadar hiçbir suçlama yapılmadı. Yetersiz kanıtlar nedeniyle suçlu bulunmadı ve 1998’de vefat etti.

1. Marilyn Monroe (1926-1962)

Şimdiye kadar yaşamış en ünlü seks sembollerinden biri olan Marilyn Monroe’nun ölümü, tüm zamanların en çok konuşulan komplo teorilerinden biri haline geldi. Monroe 1950’lerde en büyük yıldızlardan biriydi ve Yaz Bekarı ve Bazıları Sıcak Sever gibi klasiklerde ikonik şekilde varlığıyla herkesi büyüledi. Monroe’nun kişisel hayatı, iki kısa yüksek profilli evliliğe sahip olduğu kadar büyüleyici idi.

En Gizemli 10 Hollywood Yıldızı Ölümü

İlk olarak beyzbol efsanesi Joe DiMaggio (1954’te evlendi ve boşandı) ve ikincisi Arthur Miller (1956’dan 1961’e kadar evli kaldı). Ayrıca Başkan John F. Kennedy ile bir ilişkisi olduğu ve bu söylentilerin ölümü ile ilgili birçok komplo teorisine açıkça zemin hazırladığı tahmin edildi. Monroe, 5 Ağustos 1962’de evinin yatak odasında ölü bulundu ve ölüm nedeninin “akut barbitürat zehirlenmesi” ile intihar olduğu kabul edildi. Yaşamının çoğunda (geçmişte de intihar girişiminde bulundu) ruh hali değişimleri ve psikiyatrik problemlerden, uyuşturucu ve alkol bağımlılığından muzdarip olduğu doğru olsa da, birçoğu öldüğü gecenin çok farklı olduğuna inanıyor. Monroe’nun DiMaggio ile olan ilişkisini yeniden canlandırdığı sırada iyi bir ruh halinde olduğu söyleniyordu.

Odasında reçeteli şişeler bulundu, ancak vücuduna otopsi yapıldığında midesinde kapsül parçası bulunamadı. Kendisine uyuşturucu enjekte ettiği fikri, vücudunda herhangi bir morluk veya iğne izi bulunmadığı için reddedildi, bu nedenle bazı patologlar ölümcül bir dozajla lavman aldığı fikrini tartıştı. Bu durum intihar ihtimalini zayıflatsa da, kimse onu kimin uyguladığını ve dozajın neden bu kadar yüksek olduğunu bilmiyor. En popüler teoriler ise Monroe’nun JFK ile olan ilişkisini halka açmaması konusunda tehdit edildiğini ve ölümünün emrediliğini ya da son intihar girişimine kasıtlı olarak göz yumulduğu yönünde.

Tags: Gizemli ÖlümlerHollywoodHollywood Yıldızı

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış