23 Mayıs 2020 23:50 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

Hababam Sınıfı’nın 7 Unutulmaz Öğretmeni

Hababam Sınıfı’nın 7 Unutulmaz Öğretmeni

Türk sinema tarihinin en önemli yapıtlarından birisi olan, Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı eserinin yeşilçama uyarlanması sonucunda, replikleriyle, oyuncu kadrosuyla hafızamızda yer eden Hababam Sınıfında, birde kendine has özellikleriyle unutulmayan öğretmenlerimiz vardı. Bugünkü Listemizde Hababam Sınıfı’nın

Türk sinema tarihinin en önemli yapıtlarından birisi olan, Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı eserinin yeşilçama uyarlanması sonucunda, replikleriyle, oyuncu kadrosuyla hafızamızda yer eden Hababam Sınıfında, birde kendine has özellikleriyle unutulmayan öğretmenlerimiz vardı.

Bugünkü Listemizde Hababam Sınıfı’nın 7 UnutulmazÖğretmeni’nisizlere aktaracağız.

7- Sağır Rıza ;

Kulakları ağır işiten Coğrafya öğretmeniydi. Bu zaafı Hababam Sınıfı  için asla kaçırılmaz bir fırsatdı. Kulaklarının ağır işitmesiyle bildiğimiz Rıza Hoca, listemizin yedinci sırasında. Rıza Hocanın dersinde Hababam Sınıfı adeta boş ders gibi vakit geçirir, sorulara alakasız cevap verseler bile, Hocalarından aferini kaparlardı. 

6- Kör Akil ;

Hababam Sınıfı serilerinin en çok bilinen hocalarından birisidir Akil Hoca. Gözleri neredeyse hiç görmeyen Felsefe öğretmeni Akil Hoca’nın sahneleri yıllar geçse de unutulmadı.
Gözleri oldukça zor gören Akil Hoca’nın Hababam Sınıfı ile olan imtihanı oldukça zor geçmiştir. Listemizin altıncı sırasında Akil Hocamız bulunuyor.

5- Zühtü Hoca ;

Edebiyat Hocası olan Zühtü Hoca, unutulmaz Hababam Sınıfı öğretmenleri listemizin beşinci sırasında. Eski Türkçe’yi ve Divan Edebiyatını korumasıyla bilinen, yeni nesil Türkçeye kendini alıştırmayan Zühtü Hoca, Hababam Sınıfı ile asla anlaşamıyordu.
Edebiyatın ilk dersinde geçen “Teyzesi defterdar olan, faytonla damda dolaşır” Repliği, bir neslin hafızalarında yer etmiştir.

4- Semra Hanım ;

Filmin bir başka serisinde edebiyat öğretmeni rolünü üstlenen, Semra Hanım karakterine hayat veren Semra Özdamar listemizin dördüncü sırasında.

Genç ve güzel bir öğretmen olan Semra Hanım, daha sınıfa ilk gelişinde Hababam Sınıfı’nın dikkatini üzerine çekmiştir. Tecrübesiz ve yeni olması sebebiyle Hababam’ın çeşitli oyunlarına alet edilmiş, kötü şakalara maruz kalmıştır. 

3-Paşa Nuri ;

Kurtuluş Savaşı sırasında askerlik yapmış, etkisinden halen kurtulamamış olan Nuri Hoca, Fizik dalında öğrencilerine Fizikten başka her şeyi anlatıyordu. Ne zaman yazılı yoklama yapmaya kalkışırsa, kendini sınıfın omuzlarında, emir verirken buldu. Hababam Sınıfının en unutulmaz hocalarından birisi oldu.

2- Külyutmaz Necmi ;

Kuşkusuz Hababam Sınıfı serilerinin en değişik, en benzeri olmayan bir öğretmen tipi. Kopya çektirmemeye adeta yeminli olan Külyutmaz Necmi, Biyoloji alanında öğrencilerin dersine giriyordu. Her ne kadar iddiasını her daim sürdürse de, Hababam Sınıfı onun dersinde de kopya çekmeyi başarıyordu.

1Badi Ekrem ;

Listenin birinci sırası oyunculuğuyla, replikleriyle hafızamıza kazınan Badi Ekrem’in.

Hababam Sınıfı serisinin efsanevi beden öğretmeni, kendisini işine fazla kaptırmış iddialı bir öğretmendi. Hafızalarımızda kırmızı eşofmanıyla tanıdığımız beden öğretmeni Badi Ekrem, kuşkusuz Hababam Sınıfı serilerinde akıldan kalan en efsanevi öğretmendi. 

Şener Şen’in hayat verdiği karakter, Hababam Sınıfı’nın tüm serilerinde boy göstermiştir.

Tags: Hababam Sınıfı

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış