23 Mayıs 2020 23:23 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:53

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisi

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisi

Türk televizyon tarihine senaryosuyla, oyuncu kadrosuyla adeta izleyici ekrana getiren bir çok yapım vardır. Bugün ki listemizde “Mutlaka İzlemeniz Gereken Türk Dizisini” sizlerle paylaşacağız. 7- Diriliş Ertuğrul Mutlaka İzlemeniz Gereken

Türk televizyon tarihine senaryosuyla, oyuncu kadrosuyla adeta izleyici ekrana getiren bir çok yapım vardır. Bugün ki listemizde “Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisini” sizlerle paylaşacağız.

7- Diriliş Ertuğrul ;

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisi

2014 -2019 yılları arasında TRT 1 ekranlarında seyircinin karşısına çıkan Diriliş Ertuğrul dizisi gerek savaş sahneleri, gerek çekim kalitesiyle Türk dizi tarihinin enlerine adını yazdırmıştır. 600 küsur yıllık Osmanlı imparatorluğunun temellerinin atıldığı dönemi ekrana taşıyan, Ertuğrul Gazi ve obasının Bizans ve Moğollara karşı verdiği mücadeleyi aktaran dizi, yayınlandığı 5 sezon boyunca reyting rekorları kırmıştır. Dizinin başrolünde Engin Altan Düzyatan’ın yer aldığı dizide Kaan Taşaner, Esra Bilgiç, Hülya Darcan ve Serdar Gökhan gibi isimlerde rol almıştır.

6-Behzat Ç.

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisi

Emrah Serbes’in romanından esinlenerek hazırlanmış, Türk televizyon tarihinin enleri arasına girmeyi başarmış Türk dizisidir. Emrah Serbes ve Mehmet Erdem’in yönetmenliğini üstlendiği dizinin oyuncu ekibinde ise Erdal Beşikçioğlu, Sezin Akbaşoğulları ve Berkan Şal boy göstermiştir. Dizi polisiye türünde ekranlarda yerini almış, polislik hayatının tüm doğallığını, polisliğin nasıl bir ekip işi olduğunu aktarmıştır. Verdiği mesajlar ve iz bırakan replikleri ile izleyicilerin hafızalarında kalmayı başarmıştır.

5-Suskunlar ;

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisi

Senaryosuyla adeta yürekleri dağlayan ve diziseverleri ekran başına toplayan “Suskunlar” dizisi hem oyunculuk performansları hem de öyküsüyle izleyenleri etkilemeyibaşarmıştır. 4 ufak çocuğun daha minik yaşlarda ıslah evine düşüp orada oldukça kötü muameleye maruz kalmalarıyla başlayan dizi intikam duygusuyla yanıp alevlenen dostların toplanmasıyla devam etmiştir. 2 sezon süresince ekranlarda yerini alarak, Türk dizi tarihine adını altın harfler ile yazdıran “Suskunlar “dizisinin oyuncu kadrosunda iseMurat Yıldırım, Sarp Akkaya ve Aslı Enver yer almıştır.

4. Şahsiyet ;

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisi

Piyasaya internet dizisi olarak Puhu Tv aracılığıyla çıkan, senaryosuyla, oyuncu kadrosuyla ödüllere layık görülen Şahsiyet dizisi, listemizin dördüncü sırasında.

Emekliliğini serinkanlı ve huzurlu bir biçimde geçiren Agah bey kendisine konulan Alzheimer teşhisiyle adeta devrilir. İlk başlarda her şeyi unutacak olmaktan korkan Agah sonrasında bunun bir fırsat olduğunu ve ertelediği birkaç cinayeti işlemesi halinde vicdan azabıçekmeyeceğini düşünür. Agah Bey kısa sürede harekete geçer ancak bu sırada cinayet ofis amiri Nevra’da işini hakkıyla yapmaktadır. Haluk Bilginer’in muhteşem oyunculuk performansı dizinin seyir zevkini ikiye katlamıştır. Haluk Bilginer ise bu diziden sonra, Uluslararası Emmyödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülünü almaya hak kazanmıştır.

3- Leyla ile Mecnun ;

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisi

Aynı gün aynı hastanede dünyaya gelmeleri onların kaderini birleştirse de, kader Leyla ile Mecnun’a farklı oyunlar oynar.2011-2013 yılları arasında absürt komedi tarzında ki diziIMDbsıralamalarında Türkiye’nin en iyi televizyon dizisi olarak gösterilmiştir. Vermiş olduğu efsane mesajlar, harika bilinçli göndermeler ile akıllarda yer eden Leyla ile Mecnun dizisi, sadece mesajlar ile değil, akıllara kazınan Mecnun ile İsmail Abi’nin adeta günümüzde zorunlu olduğumuz sosyal mesafeli sahneleri de akıllarda kalmıştır. TRT 1’de 3 sezon oynadıktan sonra final yapmadan yayından kaldırılan dizinin kadrosunda, Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt ve Serkan Keskin gibi ünlü isimler yer almıştır.

2- Kurtlar Vadisi ;

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisi

Uzun seneler boyunca Perşembe akşamlarının vazgeçilmezi olan Kurtlar Vadisi, ilk bölümlerinden son bölümlerine kadar büyük bir kitle tarafından izlenmiştir. Muhteşem senaryosu, oyuncu kadrosu ve sahneleriyle Türk televizyon tarihine adını altın harflerle yazdıran Kurtlar Vadisi, 15 Ocak 2003’te Show TV’de “Bu bir mafya dizisidir” sloganıyla başlayarak uzun bir dönem ekranlarda kalmıştır. Dizi Kurtlar Vadisi olarak 97 bölüm oynamış, sonra final yapmıştır. Daha sonra ise Kurtlar Vadisi Pusu adı ile dizi yeniden aynı ekiple başlamış, 2016 senesine kadar ekranların vazgeçilmezi olmuştur.

Kurtlar Vadisi dizisinde, Necati Şaşmaz, Özgü Namal, Gürkan Uygun, Oktay Kaynarca ve daha birçok ünlü isim rol almıştır. Dizide mafya ve derin devlet arasındaki tüm olaylar adeta tüm çıplaklığıyla ortaya koyulmuştur.

1-Ezel ;

Mutlaka İzlemeniz Gereken 7 Türk Dizisi

Yapımcılığı Ay Yapım’ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Uluç Bayraktar’ın yaptığı, Türk aksiyon dizisidir. İhanetin, sevginin ve sadakatin oldukça başarılı bir şekilde işlendiği Ezel dizisi, listemizin birinci sırasında.

28 Eylül 2009’da başlayan muhteşem hikaye, 20 Haziran 2011’de sona erdi. Ezel, sahneleriyle, oyuncu kadrosuyla Türkiye’nin enlerine girmeyi başardı. Ömer’in acıklı hikayesiyle başlayan her şey, Ezel’in muhteşem planları ve intikam hırsıyla devam etti. Her bölümünde hikayeyi dolu dolutadacağınız bu efsane dizinin oyuncu kadrosunda, Kenan İmirzalıoğlu, Tuncel Kurtiz, Haluk Bilginer, Cansu Dere, Barış Falay, İsmail Filiz, Burçin Terzioğlu, Kıvanç Tatlıtuğ ve Ufuk Bayraktar gibi sektöründe oldukça başarılı olan daha birçok ismi yer rol almıştır.IMDbpuanı8.6olarak verilen Ezel dizisi, yıllar geçse de, hatırlanmaya ve izlenmeye devam ediyor.

Tags: En İyi DizilerTürk Dizileri

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış