23 Mayıs 2020 23:06 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:58

Erkeklerin Yalan Söylediği Nasıl Anlaşılır?

Erkeklerin Yalan Söylediği Nasıl Anlaşılır?

Bazen karşımızdaki kişinin doğruyu söyleyip söylemediğini anlamakta zorluk çekeriz. Özellikle erkek arkadaşımızın yalan söylediğinden şüphelendiğimizde, yalanı anlama isteğimiz çığrından çıkabilir ve olmadık yollara başvurabiliriz. Kendinizi ve karşınızdaki erkeği fazla yormadan yalan söyleyip söylemediğini anlayabilirsiniz. Bunun için “Erkeklerin yalan

Bazen karşımızdaki kişinin doğruyu söyleyip söylemediğini anlamakta zorluk çekeriz. Özellikle erkek arkadaşımızın yalan söylediğinden şüphelendiğimizde, yalanı anlama isteğimiz çığrından çıkabilir ve olmadık yollara başvurabiliriz. Kendinizi ve karşınızdaki erkeği fazla yormadan yalan söyleyip söylemediğini anlayabilirsiniz. Bunun için “Erkeklerin yalan söylediği nasıl anlaşılır ?” yazımıza göz atabilirsiniz.

Verdiği Cevaplara Dikkat Edin

Karşınızdaki erkek normalde net ve kısa cevaplar veriyorken, yalan söylediği zaman abartılı cümleler kurmaya başlar. Ayrıca sorduğunuz sorulara net cevap vermiyor ve geçiştiriyorsa saklamaya çalıştığı bir şeyler var demektir. Sorularınıza çabuk ve net cevaplar veriyor, ayrıca ses tonu değişiyorsa, daha önceden hazırladığı yalanları söylüyor demektir.

Kendi Üstündeki Bir Şeylerle Oynuyorsa

Erkeklerin yalan söylediğini anlamak için el kol hareketlerini gözlemlemek önemlidir. Genel olarak yalan söyleyen erkek, temastan kaçınır. Yalan söylediği sırada kendi üzerindeki bir şeylerle oynar. Kravatını düzeltmek, saçını düzeltmek ya da saatiyle oynamak örnek olarak verilebilir.

Davranışlarını Gözlemleyin

Erkek yalan söylüyorsa bu suçluluk duygusu yüzünden size olan davranışlarında farklılık gösterebilir. Size normalde olduğundan çok daha iyi ve yakın davranabilir ya da daha kötü davranarak suçluluk duygusunu ele verebilir. Bu erkeğin söylediği yalanları kapatmak için gösterdiği çabalardır.

Zaman Kazanmaya Çalışıyorsa

Erkek bir şeyler saklıyorsa sorduğunuz soruları anlamamış ya da duymamış gibi yaparak zaman kazanmaya çalışır. Sorduğunuz sorulara dolaylı yoldan cevap veriyorsa yine zaman kazanmaya ve sizi ikna etmeye çalışıyor demektir. Ayrıca haklı olduğunu ispatlamak için sesini de yükseltecek ve göz temasından kaçınacaktır.

Sürekli Kendini Savunuyorsa

Erkek sorduğunuz sorular karşısında sürekli kendini savunma ihtiyacı hissediyorsa yalan söylüyor demektir.

Göz Teması

Erkek yalan söylüyorsa sizinle asla göz teması kurmaz ve başka bir şeyle ilgileniyor gibi yapar ya da etrafına bakar. Eğer gereksiz yere uzun süre göz teması kuruyorsa sizi inandırmaya ve ikna etmeye çalışıyor demektir.

Konuşurken Duraksıyorsa

Çok basit sorular karşısında bile duraksıyor ve soruyu tekrarlıyorsa büyük ihtimal yalan söyleyecektir ve zaman kazanmaya çalışıyordur.

Bacak Hareketlerine Dikkat Edin!

Konuşurken bacaklarını koyacak yer bulamıyor ve istemsizce sallıyorsa yalan söylediği ihtimali büyüktür.

Aşırı Tepki

Erkeğin yalan söylediğini düşündüğünüzde konuyu değiştirin. Bir süre sonra hiç beklemediği bir anda tekrar konuyu açın. Yalan söylüyorsa bir anda sinirlenip, aşırı tepkiler verecektir.

Soruları Tekrarlayın

Aynı soruyu tekrar sorduğunuzda yalan söylüyorsa muhtemelen verdiği cevaplar değişecektir. Mekanlar ya da olaylar karışıyorsa yalan söylüyor demektir.

Çok Fazla Üzerine Gitmeyin

Son olarak şunu söylemek gerekir ki, çok fazla üzerine gidilen ve yalan söylemekle itham edilen erkekler de huzursuzlanıp, aşırı tepkiler verebilirler. Bu durumda yalan söylemiyorsa bile öyle olduğunu zannedebilirsiniz. Gerçekten suçlanacak bir durum yokken suçlar tavırla yaklaşmayın. Çok fazla üzerine gitmeden durumu anlamaya çalışın.

Tags: Erkekte Yalan yakalamaTalan Makinesi

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış