23 Mayıs 2020 22:31 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Üsküdar Gezilecek Görülecek Yerler Mekanlar

Üsküdar Gezilecek Görülecek Yerler Mekanlar

Üsküdar Gezi Rehberi İstanbul’un anadolu yakasında bulunan ilçe tarihi ve güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Üsküdar Tarihi Yerleri Üsküdar içinde bulunduğu şehir İstanbul gibi tarih kokan bir ilçedir. Üsküdar Sahil Yürüyüş yapmak, balık tutmak ve güzel bir deniz havası

Üsküdar Gezi Rehberi İstanbul’un anadolu yakasında bulunan ilçe tarihi ve güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Üsküdar Tarihi Yerleri Üsküdar içinde bulunduğu şehir İstanbul gibi tarih kokan bir ilçedir. Üsküdar Sahil Yürüyüş yapmak, balık tutmak ve güzel bir deniz havası solumak için Üsküdar’da gidilmesi gereken yerlerin başında gelir. Kız Kulesi İstanbul’un romantik mekanlarından biri olup Üsküdar sahilinden küçük teknelerle gidilebilen Kız Kulesi sadece Üsküdar’ın değil şehrin en tarihi yerlerinden biridir.

İki yakayı birbirine bağıran İstanbul Boğazı’nın incisi olarak anılan Kız Kulesi harika görünümünün yanında gizemli bir yer olarak da bilinmektedir. Mihrimah Sultan Cami Üsküdar sahiline oldukça yakın bir mesafede bulunan bu güzide cami İstanbul’un anadolu yakasının en bilinen, oldukça kişi tarafından ziyaret edilen camilerinden biridir.

Osmanlı tarihinin en ünlü mimarı olan Mimar Sultan’ın Kanuni Sultan Süleyman’ın kızına beslediği aşktan dolayı onun adına yaptırmış olduğu rivayet edilen camidir. Beylerbeyi Cami Geçmişi eskilere dayanan bu cami de Üsküdar’ın Beylerbeyi semtinde bulunan gezilmesi gereken tarihi yerlerden biridir. Üsküdar Gezilecek Diğer Yerler Üsküdar’ın tarihi yerleri bununla sınırlı değildir.

Tarih kokan ilçe daha birçok tarihi ve turistik güzelliğe sahiptir. -Kız Kulesi Feneri -Beylerbeyi Hamamı -Millet Parkı -Şakirin Cami -Kuleli Askeri Lisesi -Selimiye Kışlası -Ayazma Cami -Fethi Paşa Korusu -Altunizade Cami -Büyük Çamlıca Tepesi -Adile Sultan Kasrı Üsküdar bu tarihi ve turistik yerler dışında da birçok güzelliğe sahip özel bir ilçedir.

Üsküdar Sosyal Yaşam Üsküdar tarihi ve turistik güzelliklerinin yanı sıra sosyal yaşam açısından da oldukça aktiftir. Üsküdar çarşıları ve alışveriş merkezleri sayesinde bazı zamanlar adım atmanın bile zor olduğu bir hayata sahiptir. Üsküdar ilçesi gece hayatı açısından İstanbul’un diğer ilçelerine göre geri planda olsa da birçok kafe, bar ve gece kulübüne sahiptir.

Tags: üsküdar

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış