25 Mayıs 2020 22:59 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:53

Seo Nedir?

Seo Nedir?

Seo İngilizce search engine optimization ifadesinin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Türkçe’ye arama motoru optimizasyonu olarak çevrilmektedir. İnternet sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkma isteği seo hizmetleriyle kolaylaşmaktadır.  Çeşitli internet sitelerinden seo hizmeti veren kişileri bulabilirsiniz. Bu

Seo İngilizce search engine optimization ifadesinin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Türkçe’ye arama motoru optimizasyonu olarak çevrilmektedir. İnternet sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkma isteği seo hizmetleriyle kolaylaşmaktadır. 

Çeşitli internet sitelerinden seo hizmeti veren kişileri bulabilirsiniz. Bu kişiler arasından size en iyi hizmeti verecek olanı seçmelisiniz. İyi bir seo hizmetinin sitenizle ilgili bilgiler vermesi, kullanıcıları sitenize yöneltmesi gerekir. Seo çalışmaları bir defalık bir şey değildir. Belirli aralıklarla yapılması gerekir. Bu sayede arama motoru bu işlemi doğal bir işlem olarak algılayacaktır. Seo çalışmaları iç ve dış seo olmak üzere iki türlüdür. 

İç Seo Nedir?

İç seo, sitenin düzenlenmesi amacıyla yapılan işlemdir. Seo hizmetleri yapılacak site için ilk olarak iç seo çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmayla sitenin Google kriterlerine uyumu denetlenir.  İç seo hizmetleri kapsamında site hızı, içerik-kod oranı, spam gibi kullanıcı deneyimini bozabilecek durumlara bakılır. Site hızınızın yavaş olması arama motorlarının sitenizi olumsuz değerlendirmesine neden olur. İçerik-kod oranı sitenizin nasıl bir kodlamaya sahip olduğunu belirtir. Sitenizin temiz bir kodlamaya sahip olması önemlidir. Bu sayede arama motorları tarafından daha kolay bir şekilde okunacaktır. Spamin sitenize olumsuz etkisi çok fazla olacaktır.

Anahtar kelimenin çok fazla kullanılması spam olmasına neden olur. İç seo hizmetlerinde metin ve görsel içeriklerin arama motoruna uygunluğu da denetlenir. Site içerisinde kullanılan metinlerin özgün olması önemlidir. Yazıların kaliteli olması ziyaretçilerin sitede geçirdikleri süreyi artıracaktır. Metinlerin alakalı, yüksek çözünürlüklü görsellerle desteklenmesi gerekir. Bu sayede site puanı artacaktır. İç seo işlemleri, dış seo hizmetinin başarı oranını artırmaktadır. Bu sayede web siteniz kullanıcı dostu olur. 

Dış Seo Nedir?

Dış seo, sitenin başka sitelerden bağlantı ya da referans alması işlemidir. Backlink olarak da adlandırılan bu işlem sitelerin arama motoru tarafından tanınması için önemlidir. Bu çalışma sırasında seo uyumlu yazılarla sitenin tanıtımı yapılır. Dış seo çalışmalarıyla sitenizin bilinirliğini artırmak amaçlanır. Bu amaçla siteye backlink hizmeti verilir. Backlink çalışmaları sırasında dikkatli olmak gerekir.

Bir web sitesinden aşırı miktarda link çıkışı yapmamak gerekir. Orantısız bir şekilde backlink alınması da hizmetin başarısız olmasına neden olacaktır. Doğal bir artış elde etmek için verilecek linkin ücretsiz olması gerekir. Ücretli linklerin arama motoru tarafından fark edilmesi sitenizin ceza almasına neden olacaktır. Bu da sitenizin arama motorlarından tamamen kaldırılması anlamına gelir. Dış seo hizmeti sayesinde arama motoru başka sitelerden bağlantı aldığınızı fark edecektir. Bu da arama motorunun sitenizi fark etmesini sağlayacaktır. Dış seo hizmetinin kaliteli sitelerden alınması önemlidir. Bu siteler sayesinde sitenizin ziyaretçi trafiği artacaktır. Seo çalışmaları yeni açılan siteleri büyütmek, büyük sitelerin de ziyaretçi sayısını artırmak için önemlidir. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış