25 Mayıs 2020 14:32 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:59

Backlink Nedir?

Backlink Nedir?

Backlink bir siteden diğerine yapılan yönlendirmedir. Bu yönlendirme tanıtıcı bir yazı içerisine eklenen link yardımıyla yapılır. Günümüzde internet siteleri reklam yapmak için en çok bu yöntemi kullanmaktadır. İyi bir şekilde yapılan backlink hizmetinin siteye olan etkisi büyüktür. Alınan

Backlink bir siteden diğerine yapılan yönlendirmedir. Bu yönlendirme tanıtıcı bir yazı içerisine eklenen link yardımıyla yapılır. Günümüzde internet siteleri reklam yapmak için en çok bu yöntemi kullanmaktadır. İyi bir şekilde yapılan backlink hizmetinin siteye olan etkisi büyüktür. Alınan backlink sitede organik artış sağlayacaktır. Organik kelimesi siteye gelen kullanıcıların doğal yolla geldiğini belirtmektedir. Organik yolla gelen kullanıcılar daha fazla ziyaretçinin sitenize gelmesini sağlar. 

Siteler arasında backlink yapılması oldukça yaygın bir durumdur. Birkaç siteye sahip bir kişi, birinden diğerine yönlendirme yapabilir. 

Backlink Hizmeti Nedir?

Arama motorlarında üst sıralarda çıkan firmalar daha fazla ziyaret edilir. Bunu sağlamak amacıyla backlink hizmetleri ortaya çıkmıştır. Bu hizmet kapsamında sitenizle ilgili bir anahtar kelime arandığında üst sıralarda çıkmanız amaçlanır. Her türlü site için backlink hizmetleri verilmektedir. Backlink hizmeti kapsamında ilk olarak tanıtılacak site ilgili anahtar kelime çalışması yapılır. Bu çalışmayı backlink hizmeti veren kişi yapabileceği gibi siz de belirleyebilirsiniz. Anahtar kelime belirlendikten sonra yazı yazma aşamasına geçilir. Bu aşamada arama motoru tarafından sevilecek bir yazı yazılması önemlidir. Seo uyumlu yazılar arama motorları tarafından sevilerek sitenizin sıralamasını artıracaktır. Deneyimli bir kişi gereken kurallara dikkat ederek yazılarınızı yazacaktır. 

Piyasada backlink hizmetleri veren kişiler ya da firmalar vardır. Çeşitli internet sitelerinden bu işleri yapan kişileri bulabilirsiniz. Bu firmalar içerisinden deneyimli ve kaliteli siteleri olanlarla çalışmalısınız. Eski siteler ile çok fazla backlink veren sitelerde yapılan bir çalışma başarısız olacaktır. Alacağınız backlink hizmetinin başarılı olmasını istiyorsanız hizmetin verileceği sitenin bulunabilirlik oranını öğrenmelisiniz. Bu işlem için çeşitli araçlar kullanabilirsiniz. Yaptığınız ölçümün sonucunda alçalan bir grafik gözlediyseniz o siteden backlink hizmeti almayınız. 

Ücretsiz Backlink Alma Yöntemi

Backlink hizmetleri için illa para ödemenize gerek yoktur. Ücretsiz bir şekilde backlink almak da mümkündür. Popüler blog sahiplerine ulaşarak sitenizle ilgili bir yazı paylaşmasını isteyebilirsiniz. Yazıyı siz yazabileceğiniz gibi blog sahibi de yazabilir. Ancak sizin yazmanız blog sahibini daha kolay ikna etmenizi sağlayacaktır. Takipçi sayısı yüksek sosyal medya hesapları da size bu konuda yardımcı olabilir. Güncel form sayfalarından da ücretsiz destek alabilirsiniz. Bu sitelerden birine kaydolabilir; başlık açabilir ya da açılan başlıklara yorum yapabilirsiniz. Sitenizde paylaştığınız gönderileri sosyal medya hesaplarında paylaşmanız da ziyaretçi kazanmanızı sağlayabilir.

 Sitenizin ziyaret edilmesi kadar kullanıcıların sitenizde kalması da önemlidir. Bunun için kaliteli yazılar ve görseller kullanmaya özen gösteriniz. Backlink hizmetlerinin başarısı organik ziyaretçi artışı ile gözlenir. Doğal yollardan büyüme gözlenmesi için hizmetin zamana yayılarak yapılması gerekir. Siz de bu dönemde sabırla sitenizin büyümesi için beklemelisiniz. 

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış