23 Mayıs 2020 02:41 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Dünya’nın En Güzel 7 Mağarası

Dünya’nın En Güzel 7 Mağarası

Yaşadığımız Dünyanın en doğal oluşumlarından biri mağaralardır. İçlerine erişilebilen kısacası keşfedilen binlerce mağaralar vardır. Bu eşsiz mağaralardan bugün tanesini sizlerle paylaşacağız.  7- Algarve Mağarası – Portekiz Güney Portekiz Algarve toprakları kıyı alanı olduğundan,

Yaşadığımız Dünyanın en doğal oluşumlarından biri mağaralardır. İçlerine erişilebilen kısacası keşfedilen binlerce mağaralar vardır. Bu eşsiz mağaralardan bugün 7 tanesini sizlerle paylaşacağız. 

7- Algarve Mağarası – Portekiz ; Güney Portekiz Algarve toprakları kıyı alanı olduğundan, suya yakın yerlerde zamanla aşınmış olan kayalar sahil boyunca görülmektedir. Lagos yakınlarında ki bu mağaraya ise sadece su yoluyla gidilebilir. Fakat kesinlikle gittiğinize değecektir.

Mağara, oldukça muhteşemdir ve film setinden dışarı fırlamış gibi bir görünüme sahiptir. Mağaranın senede yaklaşık olarak 10 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapması aslına bakarsanız hiç de şaşırtıcı gibi durmuyor.

6- PuertoPrincesa Yeraltı Mağarası – Filipinler ; PuertoPrincesa Yeraltı Mağarası, Filipinler adalarında milli park olarak koruma altına alınan bir bölgede bulunan mağaraya,ziyaretçiler sadece özel izinle girilebilmektedirler.
Bu mağara,1999 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlenmiştir. Mağaranın içinde görkemiyle kendisine hayran bırakan bir şelalede bulunmaktadır.

5-Mavi Mağara, İtalya ;

Bir başka adıyla Blue Grotto adıyla bilinen mağara, Güney İtalya’nın Capri adasının kıyısında bulunan bir deniz mağarasıdır. Bir sualtı boşluğundan geçen ve deniz suyundan parlayan güneş ışığı, mağarayı aydınlatan mavi bir yansıma oluşturur. Bu nedenle halk arasında Mavi Mağara adıyla anılır.Blue Grotto, denizde dalgaların yaşandığı zamanlarda teknelerle mağarayı keşfetmek isteyen ziyaretçiler için tehlikeli olabilir.

4-Son Doong Mağarası, Vietnam

Vietnam’ın kendine hayran bırakacak tarzda ki mağarası dünyanın en büyük doğal mağarası olarak kaynaklarda yerini almaktadır.ve büyük hacmi ile bilinir. Mağara genellikle gizemi ile bilinir. 1990 yılında bir yerli köpeği ile avının peşine giderken kayboldu. Arkadaşlarının onu aradılar ve bugün ki adıyla Son Doong mağarası önünde ölü buldular. Mağara aslında kaybolan adam tarafından keşfedilmiştir. Dünya’nın en büyük mağarası olarak bilinen Son Doong Mağarasıyaklaşık 5 milyon yıl kadar eskidir. Şuan ise, oraları gezmek isteyen turistlere izin ancak sınırlı şekilde verilmektedir.

3- Mermer Mağarası – Rio Tranquilo/Brezilya

Tranquilo ağzında “sakin nehir” manasına gelen bu kentte, anlamına oldukça uyan bir mağara keşfedildi. Mermer mağara, masmavi suyuyla ziyaretçilerine oldukça huzurlu bir ortam sağlar. Mermer duvarları Andes dağ duvarlarına karşı yıkanmadan oluşan kalsiyum karbonat ile harika bir şekilde oluşmuştur. Bu mağara yaklaşık 6.000 yılda meydana gelmiştir. Misafirler, mavi renkteki doğal mermer mağaranın içinde 30 dakikalık bir tekne yolculuğuna çıkarak mağarayı keşfedebilir.

2-Kırmızı Flüt Mağarası, Çin ;

Çin’in turistlere sarih ve ulaşılabilir olan Şangay, Pekin, Guangzhou gibi büyük kentleri vardır. Bunların yanında, Çin’in geniş arazilerini izlemek için bir hayli yüksek nokta mevcuttur. Büyük kentler dışında ziyaretçilere hitap eden bir hoşluk da GuilinReedFlute Mağarası’dır. Gökkuşağı renklerindeki natürel kireçtaşlarıyla donanmış mağara, 180 milyon seneden daha daha öncekidir. Fakat son 1.200 yıldır tanınmaktadır. Mağaranın eşsizliğini daha netrenkli aydınlatmalar mağaranın içine monte edilmiştir.

1-Waitomo Ateşböceği Mağaraları, Yeni Zelanda ;

WaitomoGlowworm Mağaraları cazibe merkezi Yeni Zelanda’nın Kuzey Adası’ndaki Waitomonda bulunan bir mağaradır. Sadece Yeni Zelanda’da bulunan bir ateş böceği türü mağarasıdır.Mağara, dünyanın dört bir yanındaki insanları şaşırtan ve bu nedenle insanların merak ederek gittiğiharika görünümlü bir yerdir.

Tags: Dünyanın EnleriMağaralar

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış