23 Mayıs 2020 01:14 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:00

Amerika’daki En Popüler 10 Köpek Irkı

Amerika’daki En Popüler 10 Köpek Irkı

Var olan birkaç dikkat çekici köpek ırkı vardır, ancak sadece seçilen birkaçı ilk 10 listesine girebiliyor. Bu liste şu anda Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde bulunan en popüler 10 köpek ırkına aittir. 10. Dachshunds

Var olan birkaç dikkat çekici köpek ırkı vardır, ancak sadece seçilen birkaçı ilk 10 listesine girebiliyor. Bu liste şu anda Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde bulunan en popüler 10 köpek ırkına aittir.

10. Dachshunds

Bu yorulmayan, canlı enerji demetleri mükemmel aile hayvanlarıdır. Küçük boyutları ve keyifli karakterleri, seyahat etmelerini kolaylaştırır ve ayrıca sahipleriyle çok yakın bağ kurmaya meyillidir. Açık havada oynanan oyunlar en sevdikleri eğlenceler arasındadır. Başlangıçta tavşan ve porsuk gibi hayvanları avlamak için yetiştirilmiş olmalarına rağmen bugün hala küçük avları yakalamak için uygun.

9. Rottweiler

Görünüşleri göz korkutucu olsa da, Rottweiler inanılmaz derecede sadık ve güvenilir köpeklerdir. Son derece zeki ve eğitilmesi en kolay köpekler arasındadır. Çok koruyucu ve büyük bekçi köpekleri olarak bilinirler. Başlangıçta sığır sürüsü ve at arabalarını korudular, kısa süre sonra polis köpekleri oldular ve aynı zamanda orduda kendileri için bir yer kazandılar.

8. Kaniş

Bu zarif köpeklerin hepsi görkemli tüyleri yüzünden güzellikleriyle ön plana çıkabilir. Ancak aynı zamanda son derece zekidirler. Oldukça eğitilebilirler ve mükemmel gösteri köpekleri veya av köpekleri olabilirler. Ek olarak, diğer ırklar kadar tüy dökmezler, bu da onları alerjiden etkilenen insanlar için ideal bir köpek yapar. Bu cins, aynı anda birden fazla kişiyle bağ kurma kapasitesine sahiptir ve bu durum onları ideal bir aile hayvanı haline getirir.

7. Boxer

Eğlenceli ve mutlu olsa da, bu atletik köpekler de çok zekidir. Eğitilmesi ve hizmet köpekleri yapması kolaydır. Boxerlar çocuklarla çok iyi geçinirler ve çok sadıktırlar. Oynarken arka ayakları üzerinde durarak boks yapıyormuş gibi nbir görüntü verirler.

6. Yorkshire Terrier

Yorkie, herhangi bir köpek sever için son derece sevgi dolu bir arkadaştır. Bu son derece enerjik ve zeki, terrier ailesinin küçük bir üyesi olsa da, hipoalerjenik bir tüye sahiptir, bu da onu alerjiden muzdarip bireyler için mükemmel bir evcil hayvan haline getirir. Yorkie fiziksel teması sever ve sahiplerini bir gölge gibi takip eder.

5. Bulldog

Buldoglar dikkati sever ve diğer evcil hayvanlarla ve çocuklarla iyi geçinir. Bakım veya gezdirmek için çok fazla şey gerektirmezler, bu da onları haftalık yıkamaya veya günlük olarak dolaştırmaya girmeyen bir köpek için mükemmel bir evcil hayvan yapar. Onlar sevgi dolu ve sadık yoldaşlık yapan çok güvenilir evcil hayvanlardır.

4. Beagle

Bu sevimli köpekler uzun kulakları yüzünden kolayca tanınabilir. Beagles başlangıçta tavşan avlamak için yetiştirildi. Küçük boyutları çalıların arasına kolayca girebilmeleri nedeniyle av köpeği olarak kullanıldılar. Bu son derece akıllı köpekler, onları uyuşturucu tespiti için ideal yapan güçlü bir koku duyusuna sahiptir. Çok şefkatlidirler, çocuklar ve diğer hayvanlarla iyi geçinirler.

3. Golden Retriever

Bu orta boy köpekler mükemmel hizmet köpekleri veya aile köpekleridir. Eğitilmesi kolaydır, çok akıllıdır ve genellikle kör veya sağırlar için hizmet köpekleri veya uyuşturucu algılama köpekleri olarak çalışırlar. Vahşi oyun tarzları nesnelerin kokularını almaları onları fantastik bir av köpeği yapar. Bu köpekler sahiplerini memnun etmeyi severler ve çok sadıktırlar.

2. Alman Çoban

Alman çoban, eğitilebilir ve yapması gereken bir iş olduğunda mutlu olan akıllı bir köpektir. Başlangıçta koyun sürüsü için yetiştirilen bu sadık ve cesur köpekler, kör ve sağır insanlar için hizmet köpekleri olmalarının yanı sıra polis köpekleri olarak da kendilerine yer buldular.

1. Labrador Retriever Çok çalışmak  bu iyi davranışlı, eşit huylu köpek için oyun oynamakla aynı anlamdadır. Labradorlar çok sadık, sevecen ve harika köpeklerdir. Çocuklarla iyi geçinmeleri onları mükemmel bir aile hayvanı yapıyor. Sahiplerini öğrenme ve memnun etme istekleri, onları bir bekçi köpeği veya bir hizmet köpeği olarak hizmet için çok uygun hale getirir. Ayrıca büyük av köpeği olarak da görev yaparlar ve genellikle avı toplamak için kullanılırlar.

Tags: Amerika Köpek IrklarıDünyanın EnleriKöpek Irkları

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış