23 Mayıs 2020 00:28 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Çin’in En Büyük 10 Şehri

Çin’in En Büyük 10 Şehri

1.3 milyardan fazla nüfusu ile Çin dünyanın en kalabalık ülkesidir. Toplam dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri Çin’de yaşıyor. Çin’de nüfusu milyonun üzerinde olan 160’tan fazla şehir var. Şehirler tüm ülkeye yayılmış durumda. Hong Kong’un milyondan biraz

1.3 milyardan fazla nüfusu ile Çin dünyanın en kalabalık ülkesidir. Toplam dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri Çin’de yaşıyor. Çin’de nüfusu 1 milyonun üzerinde olan 160’tan fazla şehir var. Şehirler tüm ülkeye yayılmış durumda. Hong Kong’un 7 milyondan biraz fazla nüfusu vardır ve Çin’in 11. büyük şehridir.

10. Nanjing – 7.165.828

Onuncu sırada, Nanjing, Yangtze Nehri’nin alt kısımlarında yer alır ve “kuzey başkenti” olan Pekin’in aksine “güney başkenti” olarak tercüme edilir. Kültürel açıdan önemlidir ve sınırları dahilinde bir dizi UNESCO Dünya Mirası Alanı vardır ve Çin tarihindeki en önemli hanedanların bazılarına merkez olmuştur. Görülecek çok şey var ve şehirdeki bir dizi varış noktasına erişim sağlayan bir kartı satın alınabilir. Ancak bu, şimdi popüler bir turizm merkezi olan büyük Konfüçyus Tapınağı’nı içermez. Diğer bir yer ise Nanjing’in şehir duvarının bir parçası olan Çin Kapısı, bu anıtın çok iyi korunmuş bir parçası ve erken Ming savunmalarının iyi bir örneğidir. Şehrin moda bölgesi olan Xinjiekou’da alışveriş yapmak isteyenler için birçok kişi bulunur.

9. Chongqing – 7.457.600

9. sıradaki Chongqing, uzun zamandır ekonomi açısından en önemli Çin şehirlerinden biri olarak görülüyor. Yangtze Nehri’nde seyahat etmek isteyen birçok kişi Chongqing’in önerilen başlangıç ​​noktası olduğunu görecek. Budist anıtı olan Dazu Kaya Oymalarını şehir merkezinin birkaç saat dışında bulabilirsiniz. Nüfusu Batı Çin’in en yüksek nüfusudur ve aynı zamanda ülkenin en büyük iç şehirlerinden biridir. Şehrin tarihinin büyük bir kısmı anıtlarında ve turistik mekanlarında gizlidir. Komünist Parti üyesi Zhou Enlai’nin eski ikametgahı şimdi ülke tarihinin önemli bir bölümünü temsil eden bir müzedir ve ziyaret edilebilr. Halkın Büyük Salonu da bir başka popüler yer ve müzikal bir su çeşmesi ile birlikte harika bir meydana sahip.

8. Chengdu – 7.677.122

Chengdu, Çin’in Sichuan Eyaletinin başkentidir ve Kırmızı Havza olarak bilinen bir dizi verimli ova kenarında yer almaktadır. Güneş ışığıyla bilinen şehir muhteşem manzaralarla çevrilidir. Cazibe merkezleri arasında, her akşam su şovlarının yapıldığı ve büyük Başkan Mao heykelinin bulunduğu Tianfu Meydanı bulunmakta. Meydanın çevresindeki çeşmeler su gösterisi sunuyorlar. Bilim ve Teknoloji Müzesi, fizik, robotik ve çok daha fazlasını belgeleyen sayısız etkileşimli sergileriyle de popülerdir. Eski Chengdu şehri de görülmeye değer ve Jinli Antik Caddesi arkaik tarzda inşa edilmiş bir dizi bina ile birlikte antikalar satan, Çin’in çok daha erken bir dönemine geri götüren bir dizi dükkana sahiptir. Şehir ilginç ve benzersiz cazibesi sayesinde ziyaretçiler arasında popüler olduğunu kanıtladı.

7. Dongguan – 8,220,937

Dongguan Çin’in Guangdong Eyaletinde bulunan bir başka turistik şehir. Bir sergi merkezi ve yeni yetişen sporcular  için bir dizi spor alanı var. Opium Savaş Müzesi, dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan New South China Alışveriş Merkezi’nin odak noktası. Bununla birlikte, erişilemez konumu sayesinde, işletmeler mağaza ve dükkan alanı kiralamamış olduğu için tamamen boş. Huanghe Moda Kasabası, tüm dünya için önemli çeşitli tekstil pazarlarına sahiptir. Şehir ayrıca, endüstriyel tesislerde çalışmaya gelen ve ‘fabrika kızları’ adı ile anılan gençler yüzünden kötü bir imaja da sahiptir.

6. Wuhan – 9.780.644

İlk beş sıranın yanında asılı kalan Wuhan, Hubei Eyaletinin başkentidir. Ülkede devrim yaratan Wuchang İsyanı’na ev sahipliği yaptığı için bugün bildiğimiz Çin’in oluşumunda büyük rol oynadı. Çin Cumhuriyeti’nin oluşumu bunun bir sonucuydu ve şehrin çoğu bu büyük tarih parçasını kutlayan anıtlarla süslendi. Yaz boyunca, Wuhan’daki nem turistler için sorunlara neden olabilir ve ülkenin ‘Üç Fırınından’ biri olarak, Chongqing ve Nanjing’in yanı sıra, en kötüsü olarak kabul edilir. Sarı Vinç Kulesi muhtemelen şehrin en çok tanınan kısmıdır ve ülkenin dört büyük kulesinden biridir. Şehirdeki kulelere giriş için ücret ödenir. Çevredeki park ve manzara çok doğal ve büyük bir turistik cazibe merkezidir.

5. Shenzhen – 10.357.938

Çin’in en kalabalık beş şehri arasında olmasına rağmen, Shenzhen özellikle sıcak bir turistik yer değil. Ancak Çinliler arasında popülerdir ve şehir ekonomik olarak büyüdükçe, bir dizi popüler restoran ve bar ortaya çıkmaya başladı. Shenzhen Şehir Merkezinde gece hayat buluyor. Çin Coğrafya Dergisi’ne göre sadece bu kadar değil, aynı zamanda ülkenin en güzel sahillerinden birine sahip. Turistik yerler açısından, bir zamanlar dünyanın Penceresi, Happy Valley ve Minsk World gibi bir dizi tema parkı sayesinde ziyaretçilerin eski Sovyet uçak gemisi Minsk’in de bulunduğu bir adayı gezebileceği bir parktı. Ayrıca biraz huzur ve sessizlik arayanlar için çok çeşitli müzeler ve parklar var. Bunlardan biri Shenzhen müzesi, yapının doğu tarafında bulunan kanatlı çatısı için mutlaka ziyaret edilmeli.

4. Guangzhou – 11.070.654

Guangzhou, Guangdong Eyaletinin başkenti ve Çin’in dördüncü büyük şehridir, yani sürdürülmesi gereken bir üne sahiptir. Çevresinin çoğu dağlık olduğu için biraz izole edilmiş olarak kabul edilir, ancak bu, görme fırsatlarını zenginleştirir. Farklı bir dönemde üst sınıfa ait olan geleneksel Kanton yapılarından oluşan bir grup olan Xiguan Residence burada bulunur. Spor tutkunları için, aynı zamanda Manchester United ve Chelsea gibi takımların ziyaret ettiği 80.000 kapasiteli bir stat olan Guangdong Olimpiyat Stadyumu’na da ev sahipliği yapıyor. Son olarak, Tianhe Bölgesi’ni büyük alışveriş fırsatları için ziyaret etmek her zaman eğlencelidir ve turistlerle yerlilere kaynaşma fırsatı sunmaktadır.

3. Tianjin – 11.090.314

İlk üçe ulaştık ve ülkenin beş ulusal merkez kentinden biri olan Tianjin, bölgeyi bölen bir dizi ilçe ile genişleyen bir metropoldür. Çin’de ilk otobüs seferine sahip olduğu ve şehrin toplu taşımasının genellikle çok iyi olduğu bilinir. Ziyaretçiler kolaylıkla şehrin içinde dolaşabilirler. Tianjin Gözü, geceleri nehri aydınlatan, bir köprü üzerine inşa edilen popüler bir cazibe merkezidir ve kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. Davul Kulesi de görülmeye değer ve günümüzde halk için bir dizi sergiye ev sahipliği yapan Ming Hanedanlığı’nın bir anıtıdır. Şehir dışına çıkmak isteyenler için, Çin Seddi’nin bölümleri Huangya Geçidi’nde bulunabilir ve turistleri bu bölgeye götürecek çok sayıda otobüs vardır.

2. Bejing – 19.295.000

Şimdi son ikiye ulaştık ve Çin’in başkenti olarak tanınan Beiijing muhteşem bir şehir. Eğitim, kültür ve politika da dahil olmak üzere çeşitli endüstriler için ülkenin merkezidir. Dünya çapında iyi bilinir ve Çin için önemli bir endüstriyel merkezdir ve 2008 Yaz Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmıştır. Başkent olarak, birçok ilçesinin her biri kendi özel manzaralarına sahip zengin birer cazibe merkezidir. Dünyaca bilinen Tiananmen Meydanı, dünyadaki en büyük kamu meydanıdır. Başka yerlerde, Yasak Şehir anıtı, yıllar öncesine dayanan ve çeşitli hanedanlıklara şahitlik etmiş el değmeden günümüze gelen muhteşem bir anıttır. Her küçük nüans çok farklı bir şey sunduğundan, turistlerin en iyi şekilde yararlanabilmesi için bolca zamana ihtiyaç duyan bir şehir.

1. Şanghay – 22.265.426

Son olarak, Şangay en kalabalık ülkenin en kalabalık şehri olarak listenin tepesinde yer alıyor. Tüm Çin’in en gelişmiş şehri ve dünyanın dört bir yanından turistleri çekiyor. Doğu kültürünün yanı sıra Batı medeniyetinin hem Çin hem de Avrupa geleneğini temsil eden evler ile harika bir karışımı. Bu şehri görmek açık bir şekilde şiddetle tavsiye edilir ve şehrin ünlü dolgu alanı olan Bund’u ziyaret etmek, tarihi önemi olduğu ve suyun yanında büyüleyici bir yürüyüş alanı olarak görüldüğü için bir zorunluluktur. Oriental Pearl Tower, nehrin hemen karşısındadır ve dünyanın en harika şehirlerinden birinin muhteşem manzarasına sahiptir. Tabii ki, ülkenin tarihini temsil eden ve konuklara Çin’in en büyük şehri Şanghay’da atmosferi en iyi şekilde sunan yerel çay evlerini ziyaret etmek de eşsiz bir deneyim olacaktır.

Tags: Büyük ŞehirlerÇinDünyanın EnleriEn büyük Şehirler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış