23 Mayıs 2020 00:25 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:00

Avustralya’nın En Büyük 10 Şehri

Avustralya’nın En Büyük 10 Şehri

Avustralya, nispeten az sayıda büyük şehri ve geniş açık alanları olan geniş bir ülkedir. Bu listede Avustralya’nın en büyük on şehrine bakıyoruz. Her durumda, bu büyüleyici ülkeye seyahat ediyorsanız, görülmeye değer olmasının bazı nedenlerini seçiyoruz.

Avustralya, nispeten az sayıda büyük şehri ve geniş açık alanları olan geniş bir ülkedir. Bu listede Avustralya’nın en büyük on şehrine bakıyoruz. Her durumda, bu büyüleyici ülkeye seyahat ediyorsanız, görülmeye değer olmasının bazı nedenlerini seçiyoruz.

10. Wollongong

Avustralya’nın güney doğu köşesinde bulunan Wollongong, çok eski bir tarihe sahip 299.203 kişiye ev sahipliği yapan bir sahil şehridir. Batılı kaşifler dünyanın bu çarpıcı bölgesine ulaşmadan çok önce, Dharawal Yerli Avustralyalılara ev sahipliği yapıyordu. Plajlar sörf yapmak için mükemmeldir ve büyük bir üniversite ve muhteşem bir gece hayatı vardır.

9. Sunshine Coast

Şehir Milli Parklarıyla ünlüdür ve aynı zamanda Steve Irwin’in Avustralya Hayvanat Bahçesi’ne de ev sahipliği yapar. Sunshine Coast (nüfus 375.399), Avustralya’daki şehir ve ülke yaşamının en iyisini, bol miktarda plajı ve çok sayıda mükemmel otel, restoran ve bar ile birleştirir. Adından da anlaşılacağı gibi, şehir yaz tatilleri için harika bir yerdir.

8. Canberra

Sekizinci sırada 447.457 nüfusa sahip Canberra, Avustralya’nın başkenti ve ülkenin idari merkezidir. Adı, ülkenin parlamento binasını barındıracak şekilde inşa edilmiş şehre çok uygun olan “buluşma yeri” anlamına geliyor. En büyük şehir olmayabilir, ancak görülmeye değer birçok müze, galeri ve sanat merkezine sahiptir.

7. Newcastle

İngiliz ismi gibi, Newcastle şehri (nüfus 491.183) eskiden kömür üretimi ve dağıtımı için harika bir merkezdi. Bu sanayi mirası modern, çok kültürlü bir merkeze dönüştü. Şehir birçok spor ve sanat festivalinin yanı sıra bölgedeki kömür madenciliği, endüstri ve bilim tarihine adanmış bir müzeye sahiptir.

6. Gold Coast

Avustralya’nın altıncı en büyük şehri 693.321 nüfusu ile Gold Coast’tur. Muhteşem plajları, çok modern bir şehir merkezi ve birçok parkında ve ormanında görülecek ilginç yaban hayatı ile başka bir yer. Şehir son zamanlarda birçok filmin çekildiği yer olmuştur.

5. Adelaide

Avustralya’nın beşinci büyük şehri 1.313.927 nüfusu ile güney kıyısındaki Adelaide’dir. Mimarisi ve dünya çapında ticaret için önemli bir liman olarak geçmişi ile İngiliz lezzetini korumaktadır.

4. Perth

Batı Perth şehri 2.050.138 kişilik nüfusa sahiptir ve bu da onu Avustralya’nın dördüncü büyük şehri yapar. Birçok güney ve doğu Asya ülkesi ile mükemmel bağlantıları vardır ve Perth’deki kültürel karışım çok çeşitlidir.

3. Brisbane

2.408.223 nüfusu olan Brisbane, Avustralya’nın doğu kıyısında yer almaktadır. Avustralya’nın en eski şehirlerinden biridir ve merkezden geçen bir nehre sahiptir. Büyük havaalanı ve mükemmel tren bağlantıları Brisbane’i Avustralya’da bir yolculuk için harika bir başlangıç ​​noktası haline getiriyor.

2. Melbourne

Televizyon dizisi “Komşular” ın yeri olarak bilinen Melbourne, Avustralya’nın ikinci büyük şehridir. 4.850.740 nüfusu ılıman bir iklime ve özellikle İngiliz, Yunan ve İtalyan mirasından oluşan zengin bir kültür karışımına sahiptir. Bu harika bir atmosfer ve yemek için güzel bir merkez arayan ziyaretçiler için bol seçenek sunar.

1. Sidney

5.131.326 nüfusu ile Sydney, Avustralya’nın en büyük şehri konumunda. İkonik Liman Köprüsü ve ünlü Opera Binası, dünyanın her yerinden ziyaretçileri cezbeder. Şehir, lüks otellerden daha uygun bütçeli hostellere kadar çok sayıda cazibe merkezi ve çok çeşitli ziyaretçi konaklama olanakları sunmaktadır. Çevredeki kırsal alanlar, Avustralya’nın muhteşem flora ve faunasını yaşamak için harika bir yoldur. Sidney çevresindeki bölgelerde kamp ve trekking tatilleri popüler bir seçimdir.

Tags: AvustralyaAvustralya KıtasıBüyük ŞehirlerDünyanın EnleriEn büyük Şehirler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış