20 Mayıs 2020 23:15 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:53

En İyi 10 Türk Sineması

En İyi 10 Türk Sineması

 Bir zamanların en çok izlenen ve değerli yapıtları arasında yer alan sinema filmlerini bir araya getirdik. Pek çok izleyici tarafından tavsiye edilen, en iyi 10 Türk sineması listesinde yer alan bu filmler, sizi her türlü duyguya sokabilecek türden.

 Bir zamanların en çok izlenen ve değerli yapıtları arasında yer alan sinema filmlerini bir araya getirdik. Pek çok izleyici tarafından tavsiye edilen, en iyi 10 Türk sineması listesinde yer alan bu filmler, sizi her türlü duyguya sokabilecek türden. İşte derlemiş olduğumuz en iyi Türk sinemaları !

 BABAM VE OĞLUM

 2005 yılında seyircilerine sunulan film konu olarak dram ve hüzün içermektedir. Yönetmeni Çağan Irmak olan filmin başrolünde Ege Tanman, Fikret Kuşkan ve Çetin Tekindor bulunmaktadır. Doğumda annesi ölen Deniz babası tarafından yetiştirilmiş mütevazı bir çocuktur. 12 Eylül darbesi yüzünden babası ile ayrılmak zorunda kalmıştır. Yıllar sonra babasının tekrar evine dönmesi ve oğluyla karşılaşmasını anlatmaktadır.

BİR ZAMANLAR ANADOLUDA

 2011 yılında çıkmış olan “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmi konu olarak suç ve dram içermektedir. Nuri Bilge Ceyhan yönetmenliğinde sunulmuş olan sinemanın başrolünde Taner Birsel, Muhammet Uzuner ve Yılmaz Erdoğan bulunmaktadır. Konusu bir doktor, savcı ve komiser bir cinayet üzerine yaptığı araştırmaları anlatmaktadır.

ISSIZ ADAM

 2008 yılında vizyona girmiş olan bu film konu olarak romantik ve dram içermektedir. Yönetmeni Çağan Irmak olan filmin başrolünü Gözde Kansu, Melis Birkan ve Cemal Hünal canlandırmaktadır. Konusu Alper sorumsuz bir kişiliğe sahip, para ile başka kadınlarla ilişkiye giren bir tiplemedir. Bir gün kitapçı da bir kadın görür ve ona âşık olur. Normalde hiç hissetmediği duyguları onu görünce hisseder. Ada isimli karakter ise başta yanaşmasa da sonra oda âşık olur. İlişkileri sürekli çalkantılı olan ikiliyi büyük sıkıntılar beklemektedir.

AV MEVSİMİ

 2010 yılında sinemalarda olan “Av Mevsimi” polisiye ve gizemli konuları ele alır. Yönetmen olarak Yavuz Turgut’un üstlendiği bu filmin başrol oyuncuları Okan Yalabık, Şener Şen ve Melisa Sözen’dir. Konusu uyuşturucu ticareti yapan zengin bir iş adamından şüphelen bir cinayet vardır. Ormanda gezen birisi genç kızın cesedini bulmuş ve polise haber vermiştir. Bulunması zor olan bu cinayeti çözmek onlar için epey zorlaşmıştır.

ROMANTİK KOMEDİ

 2010 yılında çıkmış romantik komedi bir aşk filmidir. Yönetmeni Ketche olan ve başrolünde Engin Altan Düzyatan ve Sinem Kobal’ın oynadığı bu film oldukça beğenilmiştir. Konusu bekâr erkek ve kadınlardan oluşan çiftlerin tanışmaları ve birbirleriyle olan kavgalarını anlatmaktadır.

ANADOLU KARTALLARI

 2011 yılında seyircilerine sunulmuş olan bu film hava savunması ve gerilim ile yakından alakalıdır. Yönetmeni Ömer Vargı olan filmin başrolünde Çağatay Ulusoy, Engin Altan Düzyatan ve Özge Özpirinçci oynamaktadır. Konusu Ahmet, hava üssünde pilotluğa aday bir öğrencidir. Cesur ve özgüvenli bir kişiliğe sahip olması onu hiçbir şeyden geri çevirmez. Bir gün eğitim sırasında uçağının pervanesine kuş girmesi sonucu ölümle burun buruna gelir. Ancak cesur kişiliği ona bu sorunun nasıl üstesinden geleceğini hissetmiştir.

KIŞ UYKUSU

 2014 yılında vizyona girmiş olan “Kış Uykusu” seyircileri tarafından çok beğenilmiş ve “Altın Palmiye” ödülünü almaya hak kazanmıştır. Yönetmeni Nuri Bilge Ceylan olan filmin başrolünde Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ yer almaktadır. Konusu oyunculuktan emekli olan Aydın babasında kalma bir otel için Kapadokya’ya gider. Orada kalırken hep düşündüğü fakat bir türlü başlayamadığı tiyatro tarih kitabını yazmaya başlar. Aynı zamanda hayatında olan iki kadın bu süreçte onu ciddi bir şekilde etkileyecektir. Kıştan dolayı orayı terk etme kararı alır.

RECEP İVEDİK

 2008 yılından bu güne kadar devam eden “Recep İvedik” konu olarak komedilik içermektedir. Yönetmeni Togan Gökbakar olan filmin başrolü Şahan Gökbakar’dır. Recep İvedik sorumsuz, küfürbaz ve hayattan bir beklentisi olmayan bir insan tiplemesidir. Yaşadıklarının onu bu hale getirdiğine inandığı için hayat tarzını değiştirmek en büyük meselesi olacaktır.

KUSURSUZLAR

 2013 yılında seyircileri ile buluşan bu filmin konusu dram ve gizemdir. Yönetmeni Ramin Matin olan “Kusursuzlar” sinemasının başrolünde Mehmet Ali Nuroğlu, İpek Türktan ve Esra Bezen oynamaktadır. Konusu küçüklüklerini geçirmiş oldukları kasabaya giden iki kız kardeşin aralarındaki anlaşmazlıklar onlar için büyük fırtınalara sebep olacaktır. Yan komşuları olan Kerim ise onlara dâhil olup bu sorunu çözmeye çalışacaktır.

KOSMOS

 2010 yılında sinemalara çıkmış olan film konu olarak fantezi ve dram içermektedir. Yönetmenin Reha Erdem olduğu filmin başrol oyuncuları Sermet Yeşil, Türkü Turan ve Nadir Sarıbacak’tır. Konusu, zorlu şartlar altında kalan Kosmos’un bir kasabaya sığınmasıyla kasabada olağanüstü olayların meydana geldiği görülür. Ölü çocukların bile dirildiği kasabada bunun sebebinin Kosmos olduğu düşünülür. Kosmos için maceralar daha yeni başlamıştır.

Tags: Türk Sineması

Etiketler

Magazin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış