20 Mayıs 2020 23:13 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:53

En İyi 10 Türk Dizisi

En İyi 10 Türk Dizisi

Ülkemizde dizilere olan ilgi oldukça büyük. Kimi diziler daha ilk bölümden yayından kaldırılırken kimileri yıllarca reyting rekorları kırmaya devam edebiliyor. İşte en iyi 10 Türk dizisi listesine girebilecek ve izleyicileri ekrana kilitlemeyi başaran en iyi Türk dizileri

Ülkemizde dizilere olan ilgi oldukça büyük. Kimi diziler daha ilk bölümden yayından kaldırılırken kimileri yıllarca reyting rekorları kırmaya devam edebiliyor. İşte en iyi 10 Türk dizisi listesine girebilecek ve izleyicileri ekrana kilitlemeyi başaran en iyi Türk dizileri !

MUCİZE DOKTOR

 2019 yılında ekranlara gelen “Mucize Doktor” dizisi yabancı bir dizi olan “The Good Doctor” tarafından uyarlanmıştır. Yusuf Pirhasan tarafından yönetilen dizinin başrolünde Taner Ölmez, Sinem Ünsal, Onur Tuna ve Reha Özcan bulunmaktadır. Ali Vefa dış görünüş olarak hasta bir kişiliğe sahip gibi görünürken aslında akıl olarak diğer insanlardan çok farklı çalışmaktadır. Aşırı zeki olması onun toplumdan dışlanmasına yol açar. Doktor Adil’in Ali’yi fark etmesiyle hastaneye alması bir olur. Ali için hayat artık normalden çok daha mücadeleli geçecektir.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

 2014 yılında TRT1 kanalında ekranlara gelen “Diriliş Ertuğrul” tüm dünya da büyük izleyici kitlesine ulaşmıştır. Yönetmeni Metin Günay olan dizinin başrolünde Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç ve Hülya Darcan adlı oyuncular yer almıştır. Konu olarak Osmanlı Devleti’nden önce kurulmuş olan kayı obasını ve gelişimini anlatmaktadır.

ARKA SOKAKLAR

 2006 yılından bugüne kadar devam eden bu dizinin yönetmeni Orhan Oğuz’dur. Başrolünde Rıza Soylu, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve Alp Korkmaz olan oyuncular kitlesini kaybetmeden günümüze dek izleyicilerinin merakını canlı tutmuştur. Konu olarak bir polis teşkilatının İstanbul ilindeki suçlularla mücadelesini anlatmaktadır.

İÇERDE

 2017 yılında Show TV ekranlarında çıkan “İçerde” adlı dizi aksiyon polisiye konularını içermektedir. Yönetmeni Uluç Bayraktar olan dizinin başrolünü Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli ve Bensu Soral canlandırmaktadır. Dizideki Sarp yıllar önce kaybettiği kardeşi Umut’u aramak için sayısız mücadele vermektedir. Bununla beraber polislikten atılarak gizlice bir mafya çetesinin içine girerek çökertmeye çalışacaktır. Bu zorlu görevini herkesten saklaması ona çok pahalıya patlamıştır.

ZEMHERİ

 2020 yılında ekranlara gelen sadece 10 bölüm ile seyircilerinin heyecanlarını yarıda bırakan dizi, dram ve hüzün konularını içermektedir. Yönetmeni Hilal Saral olan bu dizinin başrolünde Alperen Korkmaz, Ayça Ayşin Turan ve Caner Cindoruk yer almaktadır. Dizinin konusu Firuze ve Ayaz aynı üniversitede okuyan iki gençtir. Birbirlerine âşık olmuşlardır. Fakat ailevi problemlerinden dolayı ikisi de bir türlü kavuşamamaktadır. Firuze’nin çalışmak için girdiği şirketteki patronu ona âşık olur ve onunla evlenmek ister. Bu durumu kabullenemeyen Ayaz’da Ertan’ın kardeşi ile beraber olup Firuze’yi zor durumda bırakır. Firuze, Ayaz ve Ertan üçlüsündeki fırtınalar hiçbir zaman bitmeyecektir.

BİZİM HİKÂYE

 2017 yılında Fox TV kanalında yayınlanan bu dizi aile ve dram konularını içermektedir. Yönetmeni Serdar Gözelekli olan dizinin başrollerini Hazal Kaya, Burak Deniz, Nesrin Cavadzade ve Reha Özcan canlandırmaktadır. Konusunu yabancı dizi olan Shameless’tan alıntılanmış olsa da dizi ilerleyen bölümlerde farklılaşmıştır. Filiz, babası ve 5 kardeşi aynı evde yaşam mücadelesi verirken annelerinin onları terk etmiş olması ve babalarının sorumsuz karakteri onların hayat mücadelelerini arttırmaktadır. Bu zorlu günler Filiz’in karşısına Barış’ın çıkması onları hem şaşırtır hem de Filiz ve Barış için aşk başlamıştır.

KİMSE BİLMEZ

 2019 tarihinde Atv ekranlarında yayınlanan “Kimse Bilmez” adlı dizi gerilim ve aile konularını içermektedir. Yönetmenliğinin Hakan Eren ve Kartal Çidamlı tarafından yapıldığı dizinin başrol oyuncuları şarkıcı Kerem Cem, Özgü Kaya, Burak Serdar Şanal ve Engin Hepileri’dir. Ali polislikten istifa etmiş, herkes adını duyduğunda korktuğu bir kişiliğe sahiptir. Kayıp kardeşini aramak ve oğlunu öldürenlerden hesap sormak için yaşar. Bu zorlu günlerinde karşısına Sevda’nın çıkması aşk kıvılcımlarını doğurur. Başta kabullenemeyen Ali gün geçtikçe bu aşk inanmaya başlar. Kardeşi Süleyman’ı bulması an meselesi olmuştur.

HER YERDE SEN

 2019 yılında Fox TV ekranlarında seyircileriyle buluşan dizi romantik komedi konularını barındırmaktadır. Yönetmeni Ender Mıhlar olan “Her Yerde Sen” dizisinin başrol oyuncuları Furkan Andıç ve Aybüke Pusat’tır. Aynı evi satın almış birbirini tanımayan iki genç evi paylaşamaz ve beraber yaşamaya başlarlar. İş yerlerinin de aynı olması onları birbirine yakınlaşmıştır. Sürekli tatlı şakalar yapan çift sonunda birbirlerine âşık olmuş fakat bunu kendilerine itiraf etmekten çekinmişlerdir. Bu zorlu süreçte şirketteki çalışanlar bu tatlı soruna çözüm yolları aramaktadırlar.

MEDCEZİR

 2013 yılında özellikle gençlerin ilgisini çeken “Medcezir” konu olarak romantik ve dram içermektedir. Yönetmeni Ali Bilgin olan dizinin başrol oyuncular Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’dır. Konusu fakir bir aileden olan Yaman, abisinin işlediği bir suç yüzünden karakolluk olur. Suçsuz olduğunu anlayan ve ona yardım etmek isteyen avukat Selim Bey, kendi evine misafir olarak alır. Yaman çok efendi ve düzenli bir çocuktur. Yan komşusunu kızı olan Mira’yı görür ve etkilenir. Mira zengin bir ailenin çocuğu olmasına rağmen Yaman’a ilgi duyar ve aşık olur.

AŞK LAFTAN ANLAMAZ

 2016 yılında Show TV ekranlarında yayınlanan dizi konu olarak aşk ve komediyi yansıtır. Yönetmeni Burak Sağyaşar olan dizinin başrolünü Burak Deniz ve Hande Erçel canlandırmaktadır. Konusu çok zengin olan Murat Sarsılmaz, şirketinin başında yakışıklı aynı zamanda asabi ve ciddi bir patrondur. Hayat Uzun’un iş başvurusu Murat’ın şirketine denk gelir ve işe alınmadığı halde yanlışlıkla en üst pozisyona atanır. Şirket hakkında hiçbir bilgisi olmayan Hayat Uzun için zorlu mücadeleler ve tatlı aşk başlamıştır.

Tags: Türk Dizileri

Etiketler

Magazin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış