20 Mayıs 2020 23:10 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:00

Su Sebili Periyodik Bakımı Nasıl yapılır?

Su Sebili Periyodik Bakımı Nasıl yapılır?

Su sebili genellikle iş ortamların da kullanılan hatta bazı evlerde de rastladığımız su aracıdır. Tamamen ekonomik olan bu sebil toplu ortamlar da kullanılıyor. Su sebili ilk yılların da evler de kullanılsa da zamanla yerini işyerlerin de kullanılmaya bırakmıştır.

Su sebili genellikle iş ortamların da kullanılan hatta bazı evlerde de rastladığımız su aracıdır. Tamamen ekonomik olan bu sebil toplu ortamlar da kullanılıyor. Su sebili ilk yılların da evler de kullanılsa da zamanla yerini işyerlerin de kullanılmaya bırakmıştır. Peki Ofisler de ve işyerlerin de kullanılan su sebili nasıl temizlenir ?

Su Sebili Nasıl Temizlenir ?

Genellikle insanların malzemesini alıp kendi temizlediği görülse de daha kaliteli ve iyi bir iş için mutlaka servisin bakımını yapmasın da fayda var. Su sebili temizlenmesin de bazı kontrol noktaları ve bağlantılara dikkat edilmeli. Çünkü bağlantı kopukluğu yaşanması halinde farklı sorunlara hatta sebilin kullanılmamasına da yol açabilir.


Su Sebili Temizliği ve Dezenfekte

Su sebili temizlenirken öncelikle eğer su ağır ağır, tıkanık bir şekilde geliyor ise mutlaka suyu geçiren mekanizmanın temizlenmesi gerekmektedir. Bunun için özel üretilen sıvıları kullanmanız da yarar var. Özel sıvılar sayesin de boruyu değiştirmeden ilk gün ki gibi kullanmanız mümkün. Bunlar hazırlanırken mutlaka çamaşır suyu da kullanılmalı. Bazı kişi ve servisler çamaşır suyu kullanmasa bile sizin kullanmanız da yarar var. Fakat çamaşır suyunu seçerken de dikkatli olmalısınız. Çamaşır Suyunun hafif ve temiz olması, gerekirse kokusuz olması çok önemlidir.

Eğer ki su sebili çok faktörlü ise yani hem sıcak hem de soğuk suyu sağlama özelliği varsa bu sefer ayrı ayrı mekanizmaların kontrol edilmesi gerekir.. Sıcak olan mekanizmanın sıcak su ile soğuk mekanizmanın da soğuk su ile yıkanması gerekiyor. Durulama işlemi de önemli çünkü tam durulanmasa içerisin de ki kimyasal maddelerin su geçerken sizin de boğazınıza kaçması mümkündür.

Neden Su Sebili Temizlemeliyiz

Su sebilinizin İlk gün ki gibi kalacağını mı düşünüyorsunuz ? yanılıyorsunuz. Su sebilleri daha çok temiz ve hijyenik olması gerekir. Aynı zaman da aldığınız suyun temiz çıkması gerekiyor. Daha sağlıklı bir yaşam için suyu ya doğrudan içmeniz ya da sebil sayesin de içtiğinizden temiz olması gerekiyor. Su sebilleri kalitesine göre değiştiğinden bazı sebillerin ana hatları yani suyu geçiren boruların hijyensiz olduğu görülüyor. Bu durum da mutlaka su borularını değiştirin. Su borularının temizlenmesi onu sadece o günler için temiz kılar. O yüzden bu boruların en iyi bir şekilde değiştirilmesi gerekmektedir.

Su sebilinin temizlenmesi ekonomik olarak da sizlere katkı sağlar. Örneğin aldığınız su parasının boşa gitmemesi, aldığınız su sebilinin kötü çalışmaması gibi bir çok katkısı vardır. Hijyenden korunmanız aslında ucuz ve kolay. Bunu zor yapıp düşük fiyatlı su sebili satanlara itibar etmemelisiniz.

Su Sebili Periyodik Bakım

Su Sebili Periyodik Bakım yapılırken mutlaka resmi aldığınız yerden bakım yaptırmalısınız. Çünkü bazı su sebili satıcıların da garanti içerisin de istenirse belli periyodik aralıklarla su sebili periyodik bakım yaptırılmaktadır. Su sebili bakımların da kullanıma göre ortalama olarak her ay veya 2-3 aydan fazla olmamak suretiyle yıllık minimum 4 bakım yaptırmalısınız.

Su sebili bakımların da aynı zaman da yapılan kullanım endeksi , analizler gibi bir çok sonucu da elde etmiş olacaksınız. Su sebilleri kullanım sırasın da ömrünü ve bakım kalitesini de ortaya çıkarmanız mümkün olur. Geç yapılan su sebili periyodik bakım sizleri fiyat açısın dan da uçurabilir. Çünkü ana mekanizmaya su kaçmamasına dikkat edilmeli. Su sebili

Periyodik bakım diğer bakımlara göre kat kat daha iyi. Çünkü sebilinizin periyodik bakımı her zaman cihazınızın durumunu ve tasarruflu olmasını sağlayacaktır.

Tags: Su Sebili

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış