20 Mayıs 2020 01:56 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Ziyaret Etmeniz Gereken 7 Küçük İtalyan Kasabası

Ziyaret Etmeniz Gereken 7 Küçük İtalyan Kasabası

İtalya, en şaşırtıcı ve güzel Avrupa ülkelerinden biridir. Birçok insan ülkeyi bir çizme şeklinde olduğu için ve tabii ki, eğik kule Pisa ve elbette büyükşehirde yerleşen Kolezyum sayesinde tanıyorlar. Ancak, gezginler Roma ve Floransa dışında görülebilecek hoş bir

İtalya, en şaşırtıcı ve güzel Avrupa ülkelerinden biridir. Birçok insan ülkeyi bir çizme şeklinde olduğu için ve tabii ki, eğik kule Pisa ve elbette büyükşehirde yerleşen Kolezyum sayesinde tanıyorlar. Ancak, gezginler Roma ve Floransa dışında görülebilecek hoş bir sürprizle tanışabilirler. İtalya’da duymamış olabileceğiniz yedi şehir var, ama kesinlikle onları ziyaret etmek isteyeceksiniz.

Alberobello (Puglia)

Küçük Alberobello kasabası, özellikle eşsiz tarzı nedeniyle mükemmel bir kültür merkezidir. Şehirde konik çatılı küçük kireçtaşı evler olan bir buçuk bin geleneksel trulli evleri var. Eşit derecede güzel fotoğraflar için harika bir zemin yaratabilirler ve Alberobello’nun tarihi değerleri UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir. Manzaraları görmek için İtalya’yı ziyaret ederseniz, bu şehir kesinlikle kalacak yerler listenizde olmalıdır.

San Giulio (Piyemonte)

Roma ve Floransa gibi yerler inanılmaz derecede güzel olsa da, onlar da inanılmaz derecede kalabalıktırlar. Sizi çevreleyen her kes turist olduğunda gerçek gezginin ruh halinin çoğunu kaybetmek kolaydır. San Giulio adasında böyle bir sorun yok, çünkü çoğu yabancı bu güzel yeri henüz bilmiyorlar. Piedmont’taki Horta Gölü üzerinde yer alan bu küçük, lüks yer romantik bir kaçamak için idealdir. Araba yok, sadece yayalar var, böylece endişelerinizden gerçekten rahatlayabilir ve yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz.

Castelmezzano ve Pietrapertosa (Potenza)

Potenza eyaletindeki bu yüksek dağ kasabaları, gezi sırasında zirvede olmak isteyenler için idealdir. Burada İtalya’nın en iyi manzaralarından bazılarının tadını çıkaracaksınız ve olağanüstü konforla rahatlayabilirsiniz. Angel Flight olarak bilinen Castelmezzano ve Pietrapertoza’yı birbirine bağlayan bir çizgi var, bu da heyecan arayanların adrenalin atışlarının yapmasını sağlıyor. Bu çizgi dünyanın en yükseklerinden biridir, yani macera severler havada uçmanın daha iyi olduğu bir yer bulmakta zorlanacaklardır.

Cefalu (Sicilya)

İtalya neredeyse tamamen su ile çevrilidir ve liman kenti Cefalаlu bundan faydalanmaktadır. Şehrin kuzeyindeki sahil şeridi inanılmaz derecede uzun, bu nedenle her biri bir öncekinden daha sakin olan geniş bir plaj seçimine sahipsiniz. Onlarla birlikte yürümek ve Sicilya’nın ılık sularında yüzmek ideal bir dinlendirici tatil için katkıda bulunur. Yerel kültür ve tarihle ilgileniyorsanız, bölgenin en eski mozaikleri de dahil olmak üzere ülkenin iç kısmını keşfetmek için birçok fırsatınız olacaktır.

Lucca (Toskana)

Zaten Floransa’da bir tatil rezervasyonunuz varsa, oradayken Lucca’yı ziyaret etmek kolaydır. İtalya’nın zengin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz bu ideal yere trenle gitmek sadece bir saat sürer. Floransa’nın turistik yerlerinde rahatlayabilir ve Toskana’nın en iyi yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Burano (Venedik)

Burano, dantel veya camdan hoşlanıyorsanız aslında gerçek bir İtalyan hediyelik eşyası evidir. Tatildeyken arkadaşlarınız ve aileniz için hediye almaktan daha iyi ne olabilir? Burası aynı zamanda her türlü renk ve gölgeyle dolu kendine özgü mimarisiyle de bilinen yerdir. Şehrin etrafındaki basit bir yürüyüş gününüzü aydınlatacak. Deniz mahsulleri istersen, yemek için en iyi yerlerden bazılarını ziyaret edebilirsin. Burano her şeyde uzmanlaşıyor gibi görünüyor.

Bergamo (Lombardiya)

Bergamo’da kalmak, size bir İtalyan tatilinde en iyi seçeneklerden birini sunarak Alpler ve Po Vadisi’nin güvenli bir mesafeden keyfini çıkarabilme fırsatı verecektir. Yolculuğunuz sırasında dağlara tırmanmakla ilgilenmemenize rağmen, Serio Şelaleleri için kesinlikle zaman bulmalısınız. Bu doğal anıt, ülkedeki ve hatta Avrupa’daki en yüksek ve en etkileyici şelalelerden biridir.

İtalya’da keşfedilecek birçok muhteşem yerle, tatiliniz kesinlikle son derece hareketli ve unutulmaz olacaktır. Ülkenin diğer harikalarını neler sunabileceğini gördükten sonra, kesinlikle unutamayacağınız bir zevk alacaksınız.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış