20 Mayıs 2020 01:51 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Ulu Şehir Bursa Güzellikler ve Gezilecek yerler

Ulu Şehir Bursa Güzellikler ve Gezilecek yerler

Ulu Şehir Bursa Ve Güzellikleri Bursa Hakkında Kısa Bilgiler Bursa şehri senenin her anında birçok turist çeken illerimizden biridir. Türkiye’nin 4. büyük şehri olmasıyla da bilinen Bursa diğer büyük il olan İstanbul, İzmir ve Ankara’ya da

Ulu Şehir Bursa Ve Güzellikleri Bursa Hakkında Kısa Bilgiler Bursa şehri senenin her anında birçok turist çeken illerimizden biridir. Türkiye’nin 4. büyük şehri olmasıyla da bilinen Bursa diğer 3 büyük il olan İstanbul, İzmir ve Ankara’ya da 2 ila 5 saatlik mesafededir. Kültürel olarak olduğu kadar doğal güzellikleriyle de ilgi çeken bir şehir olan Bursa’da Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin toplam öğrenci sayısı yaklaşık 80 bindir. Bursa’nın Gezilecek En Güzel Yerleri

1. Ulucami 1399 yılında yapılmış olan cami Bursa merkezinde bulunur. Osmangazi ilçe sınırında bulunan Ulucami’ye metro, şehir içi otobüsleri, tramvay ve kendinize ait otomobillerinizle ulaşabilirsiniz. Birçok kez restore edilen cami, yanında birçok lokanta ve dükkan barındırır. Günün her anında ibadete ve ziyarete açıktır. Ulucami, Bursa’nın yerli halkı için en önemli buluşma noktalarından biridir.

2. Uludağ Türkiyenin en önemli kayak merkezlerinin başında gelen Uludağ, özellikle kış aylarında büyük bir yoğunluk yaşar.

Farklı yüksekliklerde, farklı şekillerde birçok kayak yapılabilecek yer bulundurur. Ulaşım için en ideal araç teleferiktir. Türkiyenin en uzun teleferik hattı sayesinde doğayı seyrederek, keyifli zaman geçirerek Uludağ’ın zirvesine adım adım yaklaşabilirsiniz.

3. Yeşil Cami Türbe Bursa’nın Yıldırım ilçesi sınırındaki cami ve türbenin ismini aldığı Yeşil semtinde bulunur. Karşılıklı şekilde bulunan cami ve türbenin yanında dükkanlar ve çay bahçeleri de bulunur. Ulaşımın otobüsle çok rahat yapıldığı cami ve türbeye aynı zamanda Ulucami’den 15-20 dakikalık bir yürüme mesafesiyle de ulaşılabilirsiniz.

4. Bursa Tophane Bursa şehrini ayaklarınızın altına alabileceğiniz eşsiz bir yerdir. Saat Kulesi’nin önünde fotoğraf çektikten sonra güzel bir manzara eşliğinde şehrin tamamını kuş bakışı görme imkanına sahip olabilirsiniz. Metroya 5 dakikalık, tramvaya 2 dakikalık bir mesafede bulunan Tophane şehir merkezindedir ve ulaşım oldukça kolaydır.

5. Bursa Müzeleri Bursa, birçok farklı müzeye sahiptir. Bunlardan bazıları Osmangazi ilçesinde bulunan Bursa Kent Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Arkeoloji Müzesi çocukların eğlenebileceği Karagöz Müzesi ve Yıldırım ilçesinde bulunan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’dir. Bunların dışında Nilüfer ilçesinde de pek çok müze bulunur.

6. Irgandı Çarşılı Köprü Dünyanın ilk çarşılı köprüsü olma unvanını taşıyan Irgandı, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerini birbirine bağlar. İçinde iki tarafında da 16 olmak üzere toplam 32 dükkan bulunur. Köprünün içinde sanat atölyeleri, kafeler ve el işçiliğine dair dükkanlar bulunur. Senenin her anında turistlerin ilgisini çeken bu köprü kesinlikle ziyaret edilmelidir.

7. Tirilye Mahallesi Bursa’nın merkezinden yarım saatlik mesafede bulunan Mudanya ilçesinin zarif bir mahallesidir. Evleriyle ve kendine has özel kültürüyle birçok dizi ve filme de ev sahipliği yapmıştır. Eski rum kasabası olarak da tanınan Tirilye’ye ulaşım oldukça kolaydır. İstanbul’dan feribotlarla Mudanya’ya oradan da şehir içi dolmuşlarıyla Tirilye’ye ulaşılabilir. Bursa merkezden ise önce Mudanya’ya oradan da Tirilye’ye geçebilirsiniz.

8. Cumalıkızık Köyü Yıldırım ilçesi sınırlarında bulunan köy, tarihi yapısıyla ve köy ortamını iliklerimize kadar hissettirmesiyle sımsıcacık bir ortama sahiptir. Kahvaltılarıyla meşhur olan, birçok dizi ve filme konu olan Cumalıkızık ulaşım konusunda rahattır. Bursa metrosundaki Cumalıkızık istasyonu ile ulaşılabileceği gibi araba ve otobüslerle de ulaşmak son derece basittir.

9. Gölyazı Köyü Nilüfer ilçesinin sınırları içinde bulunan köy, Ulubat Gölü’nün kıyısına kurulu bir yarımadadır. Özellikle üstten çekimleriyle bilinen köy de çeşit çeşit yemekleri yiyip, güzel fotoğraflar çekebilmek mümkün. Ulaşım konusuna gelecek olursak otobüsler ve arabayla rahatlıkla gidebilirsiniz.

10. Hanlar Bölgesi Ve Hanlar Bursa çay bahçeleri, yerel lezzetleri ve çeşit çeşit dükkânlarıyla birçok hana sahiptir. Bunların en ünlüsü Kozahan’dır. Şehir merkezinde bulunan han, en çok turist çeken yerlerden biridir. Diğer hanlar ise Balibey Han, İpek Han, Tuz Han, Apolyont Han, Pirinç Han, Geyve Han, Kapan Han , Eskişehir Hanı ve Fidan Han’dır. Bu hanların çoğu şehir merkezinde bulunsa da bir kısmı farklı yerlerdedir. Hanlar bölgesine ulaşım çok basittir. Ulucami ve Tophane Saat Kulesi’ne oldukça yakınlardır. Metro, tramvay ve otobüs olmak üzere farklı ulaşım yolları vardır. Bursa daha birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahiptir.

Gezilecek Diğer Güzellikler  

-Mihraplı Park (Nilüfer)  –Reşat Oyal Kültürparkı (Osmangazi)  -Merinos Parkı (Osmangazi)  –Hünkar Köşkü (Yıldırım)  -Bursa Hayvanat Bahçesi (Nilüfer)  –Misi Köyü (Osmangazi)  -Şaitabat Şelalesi ( Kestel)  –Emir Sultan Cami (Yıldırım)  -Mudanya  -Gemlik  –İnkaya Tarihi Çınarı (Osmangazi)  -Muradiye Külliyesi (Osmangazi)  –Osmangazi-Orhangazi Türbeleri (Osmangazi)  -Balat Ormanı (Nilüfer)  –Görükle (Nilüfer)  -Atatürk Kent Ormanı (Nilüfer)  –Bursa Kalesi (Osmangazi)  -İznik Gölü (İznik-Orhangazi)  –Suuçtu Şelalesi (Mustafakemalpaşa)  -Bursa Teleferik (Yıldırım)  –Nilüfer Çayı (Nilüfer)

Bursa İlçeleri

 -Nilüfer  -Osmangazi  -Yıldırım  -Gürsu  -Kestel  -İnegöl  -İznik  -Mudanya  -Gemlik  -Karacabey  -Büyükorhan  -Orhaneli  -Harmancık  -Orhangazi  -Mustafakemalpaşa  -Keles

Yenişehir Bursa’nın Önemli Caddeleri

•Fatih Sultan Mehmet Caddesi (Nilüfer) •Cumhuriyet Caddesi (Osmangazi) •Ata Bulvarı (Nilüfer) Bursa En Önemli Semtleri  -Çekirge  -Fomara  -Kükürtlü  -Altıparmak  -Duaçınarı  -Teferrüç  -Maksem  -Karaman  -Şehreküstü  -Hürriyet  -Yavuzselim  -Beşevler  -Fethiye  -Koğukçınar  -Arabayatağı  -Davutdede  -Hasanağa  -Yeşil  -Setbaşı

Bursa’nın Meşhur Lezzetleri

Bursa’da ne yenir; İskender kebabı  -Cantık  -Pideli köfte  -Kestane şekeri  -Bağdat tatlısı  -İnegöl köfte  -Kemalpaşa tatlısı  -Tahinli pide  -Cevizli lokum

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış