20 Mayıs 2020 01:30 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Otobüsle Avrupa Turunda Fotoğraf Çekilecek Güzel Yerler

Otobüsle Avrupa Turunda Fotoğraf Çekilecek Güzel Yerler

Uzun senelik tatil günleri yaklaşmaya başladığı zaman haliyle sizlerde de gezilecek yerlere karşı bir merak uyanmaktadır. Sadece uçak ile bir Avrupa turuna çıkılacağını asla düşünmeyin. Cüzi miktarlar üzerinden düzenlenen otobüs turları ile Avrupa’daki birçok yeri gezerek otobüsle Avrupa

Uzun senelik tatil günleri yaklaşmaya başladığı zaman haliyle sizlerde de gezilecek yerlere karşı bir merak uyanmaktadır. Sadece uçak ile bir Avrupa turuna çıkılacağını asla düşünmeyin. Cüzi miktarlar üzerinden düzenlenen otobüs turları ile Avrupa’daki birçok yeri gezerek otobüsle Avrupa turunda fotoğraf çekilecek en güzel yerler açısından yeni keşifler yapabilirsiniz.

Aman canım otobüsle de Avrupa gezisi mi yapılır diyerek kendinizi karamsarlığa sürüklemeyin. Ekonomik şekilde tur yapmak isteyen kişilerin otobüs yolculuğu hem ulaşım hem de konaklama bakımı gibi birçok yönden alternatifli tasarruflar sunmaktadır.

Otobüsle Avrupa turunu gerçekleştirmek kafanıza yattı diyelim. Peki turda gezip görmeden dönmemiz gereken yerler neresi?

Selanik

Türkiye için İzmir ne anlam ifade ediyor ise Yunanistan’da Selanik için aynı şeyler söylenebilir. Şöyle bir sabah ya da akşam saatlerinde fark etmeksizin Selanik sahilinde yürümeye başladığınız zaman kendinizi İzmir Kordon’da yürür gibi hissedeceksiniz. Aynı zamanda bizim için çok önemli olan Atatürk’ün doğup ve büyüdüğü evi de burada ziyaret etmeden geri dönüp gelmek olmaz.

Aynı zamanda Halkidiki Yarımadası’da en fazla ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor. Şöyle görsellik açısından değerlendirdiğinizde hemen bir üç parmaklı el görünümünde olduğunu rahatlıkla keşfedebiliyorsunuz. Söz konusu olan üç parmağın iki tanesini oteller ve eğlence merkezleri, dünyanın dört bir tarafından gelen turistleri ağırlıyor. Yani burayı ziyaret edecek olursanız birçok ırktan insanlar ile karşılaşmanız mümkün.

Plajı ile oldukça nam salmış olan Kassandra ise yaz ayları için Çeşme’den farksız bir kalabalığa sahip oluyor. Muazzam görüntüsü ve eğlenceli alanları ile biran kendinizi Çeşme’de tatil yapıyor hissedebilirsiniz.

Kassandra’ya geldiğinizde lüks otellere rastlanabileceği gibi ufak çaplı pansiyonlarda görülebiliyor. Eğer ki bir ağustos ayı tatilini burada geçirmeyi düşünürseniz, işte o zaman sizleri halk oyunları ve yerel müzikleri ile ünlü Meryem Ana Festivali bekleyecektir. Bu festival sayesinde hayatınızın en görkemli günlerinden birisini geçirebilirsiniz. Aynı zamanda buradaki balıkçı köylerinde bulunan restoranlarda ziyaret edilmesi gerekir. Popülerlik bakımından ele alınacak olur ise Vourvourou ve Nea Sikioni restoranlarının ön plana çıktığına şahitlik edeceksiniz.

Sithonia

Belirtmiş olduğumuz üç parmak görüntüsünden ikincisi konumunda bulunan Sithonia kumarhaneler, gece kulüpler, golf sahaları ve oldukça popüler eğlence mekanları ile ön plana çıkıyor. Diğer yandan bölgede bulunan çam ormanları ve Göcek’i anımsatan koylar ile de dikkatinizi fazlasıyla çekecek.

Athos

Bölgedeki üçün parmak olan Athos için turizme açık bir yarımada olduğunu söylemek pek mümkün değil. Çünkü burada daha fazla din adamları yaşam sürüyor. Bölge içerisinde yaklaşık olarak 20 manastır bulunuyor. Aynı zamanda bu alana kadınların girmesi ise yasak olduğu gibi, erkeklerde sadece alınacak özel bir izinle gezi yapabiliyor. Bundan dolayı ada etrafında düzenlenen 2 saatlik tekne turlarına katılarak bölge hakkında keşifleri yapabilirsiniz.

Kırsal Halkidiki

Safranbolu’nun Yunanistan versiyonu yakıştırmasının rahatlıkla yapılabileceği Kırsal Halkidiki sadece yaz aylarında değil kış aylarında bile birçok turistin ziyaret ettiği bir yer konumunda bulunuyor. Burada bulunan Osmanlı zamanından kalkma 12 köyde keşifler yaparak hem mimari hem de halkın görüntüsü açısından keyifli zaman geçirebilirsiniz. Görüntüsü açısından baktığınızda zaten Türk köylerinden farksız şekilde duruyor.

Geniş bir meydan üzerinde bulunan çınar ağacı altındaki çeşme başındaki yaşlı köylüler sizlerinde dikkatinizi çekecek cinsten. Yaşlı teyzeler ile konuşmaya başladığınız zaman ise tek farklarının Yunanca dilini konuşmaları olduğunu fark edeceksiniz. Aynı zamanda bal cenneti olarak da bilinen Halkidiki’den bal almadan da ayrılmak kendi adınıza en büyük hata olacaktır.

Tags: Avrupa GezisiAvrupa Turu

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış