20 Mayıs 2020 01:22 Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:00

Musluktan Akan Suyun Sesini Nasıl Engelleriz Sesi Azaltmak Mümkün mü?

Musluktan Akan Suyun Sesini Nasıl Engelleriz Sesi Azaltmak Mümkün mü?

Evimizde veya iş yerimizde kullandığımız Musluklar ve Su Boruları zaman geçtikçe yıpranır. Bu yıpranma ile birlikte titreşimden ve Suyun şiddetinden kaynaklanan sesler artarak devam eder. Musluktan akan Suyun sesini tamamen engellememiz mümkün değildir. Fakat bu sesi azaltmak mümkündür.

Evimizde veya iş yerimizde kullandığımız Musluklar ve Su Boruları zaman geçtikçe yıpranır. Bu yıpranma ile birlikte titreşimden ve Suyun şiddetinden kaynaklanan sesler artarak devam eder. Musluktan akan Suyun sesini tamamen engellememiz mümkün değildir. Fakat bu sesi azaltmak mümkündür. Bu sesi azaltmak için uygulanacak birçok pratik yöntemden birkaçı Musluk ucu filtresi kullanmak, Musluk ve Boruların bakımını ve temizliğini belirli aralıklarla yapmak, Musluk montaj edilirken usta bir tesisatçı tarafından montaj edilmesi gereklidir.

Musluk Suyu Sesini Azaltmak İçin Musluk Ucu Filtresi Kullanmak

Muslukların ucuna takılacak olan sünger filtreler ile Suyun sesi azalabilir ve Suyun filtreden geçmesi sağlanabilir. Bu Musluk ucu filtreleri alışveriş merkezleri ve ev eşyaları satan iş yerlerinden temin edilebilir.

Musluk Su Borularının Bakım Ve Temizliği

Zamanla Suyun içindeki kireç nedeniyle Musluklar ve Musluk Boruları kireçlenir. Bu kireç katmanı arttıkça Musluktan ve Borulardan gelen ses artmaya başlar. Bunun için kireç çözücü kimyasallar ile Boruların ve Muslukların temizliğinin yapılması gereklidir. Temizlenmeyen Musluk ve Borular zaman geçtikçe kireç sebebi ile gitgide tıkanacak ve Musluk Suyu seviyesinde de ciddi oranda bir azalma meydana gelecektir. 6 aylık periyotlarda bu işlemin tekrarlanması Musluk ve Su Borularının uzun süreli ve sağlıklı olarak kullanılması için gereklidir.

Musluk Değişiminde Musluk İçinde Hava Kalması

Musluk değişimi yapıldıktan sonra içinde hava kalması sebebiyle de Muslukların akış sesinde ciddi oranda bir artış meydana gelir. Böyle bir durumda değişimi yapılan parçanın tekrardan sökülüp tekrardan montaj edilmesi doğru bir çözüm olacaktır.

Musluk Olarak Kaliteli Ürün Seçimi

Musluk alınırken seçilen kalitesiz Musluklar montaj yerlerindeki lastik contaların ucuz olmasından dolayı montajdan sonra ciddi ses sorunlarına yol açar. Kalitesiz bir Musluk satın aldıysanız montajından önce lastik contaların kalitelisi ile değişmesi kullanıcının yararına olacaktır.

Tags: Musluk Sesi

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış