19 Mayıs 2020 21:11 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:54

Eskişehir ve Güzellikleri Gezilecek Görülecek Yerleri

Eskişehir ve Güzellikleri Gezilecek Görülecek Yerleri

Eskişehir Ve Güzellikleri Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir doğal güzellik ve tarihi eser konusunda da oldukça zengindir. İç anadolunun batı tarafında bulunan şehir ulaşım bakımından da büyük şehirlere yakındır. Ankara’ya buçuk saat, Bursa’ya saat, İstanbul’a

Eskişehir Ve Güzellikleri Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir doğal güzellik ve tarihi eser konusunda da oldukça zengindir. İç anadolunun batı tarafında bulunan şehir ulaşım bakımından da büyük şehirlere yakındır. Ankara’ya 2 buçuk saat, Bursa’ya 2 saat, İstanbul’a 3 saat 45 dakika ve İzmir’e ise 5 saatlik bir mesafededir. Eskişehir yaklaşık olarak 900 bin kişilik nüfusuyla ülkemizin en fazla nüfusa sahip 25. ili olmasına rağmen en fazla öğrenciye sahip şehirlerin başında gelir.

Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’ndeki toplam öğrenci sayısı 80 bine dayanmaktadır. Eskişehir Gezilecek Yerler Odunpazarı Evleri Eskişehir’in Odunpazarı semtindeki evler oldukça dikkat çekicidir. Bunun sebebi ise Osmanlı zamanından kalma mimariler ve görünüşüdür. Odunpazarı semti çıkmaz sokaklarla ve kültürünü bozmayan insanlarla doludur. Bu sayede buraya gelen yerli ve yabancı turistler her anlamda mutlu ayrılır.

Porsuk Çayı Şehrin en çok ilgi gören yerlerinden biridir. Üstünde renkli renkli köprüler bulunan Porsuk Çayı’nın şehir merkezinde olan tarafına adalar ismi verilir. Porsuk Çayı’nda çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çayın üzerinde gondollarla gezme imkanına sahip olduğunuz gibi, eşsiz görüntüsünü keyifle izleyip, yanında bulunan kafelerde oturabilirsiniz. Sazova Bilim Kültür Ve Sanat Parkı Oldukça geniş bir yer olan bu park birçok farklı içeriğe sahiptir. Bunlar adeta masalları andıran güzellikte olan Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Hayvanat Bahçesi, Uzay Evi ve bir gölettir. Burada herkes eğlenceli vakit geçirme imkanına sahip olur.

Eskişehir Kentparkı Birçok şehirde bulunduğu gibi Eskişehir’de de bir kentpark bulunur. Bu kentparkta denize sahip olmayan Eskişehir halkı ve turistler için gerçek denizi andıran bir yüzme alanı da mevcuttur. ▪︎Eskişehir’de bunların dışında Kurşunlu Cami Ve Külliyesi, Haller Gençlik Merkezi, Espark, Atlıhan El Sanatları Çarşısı ve Şelalepark gibi gezilecek yerler de bulunur.

Eskişehir Yöresel Lezzetleri Balaban Köfte Balaban köfte şehrin en sevilen yöresel yemeklerinden biridir. Şehirdeki öğrencilerin de sıklıkla yediği balaban köfteye herkes tarafından büyük bir ilgi mevcuttur. Çiğbörek Kimilerinin çibörek de dediği bu lezzet hamurun kıyma soğan ve çeşitli baharatlarla bir araya gelmesiyle oluşur. Eskişehir’de çoğu lokantada çiğbörek yeme imkanına sahip olabilirsiniz.

Met Helvası Eskişehir’in bir diğer lezzeti olan met helvası un, yağ, su, şeker ve limon beşlisinin buluşmasıyla ortaya çıkan enfes bir tatlıdır. Bunu yapan ustalar isteklerine göre kakao ve benzeri ilaveler katarak met helvasını güzelleştirebilirler. ▪︎Şehrin diğer yöresel lezzetleri ise haşhaşlı gözleme, göceli tarhana, kıygaşa, kavurma börek, yufkalı büryan ve Eskişehir’in kendi doğal suyu olan Kalabak suyudur.

Ek Bilgiler Oldukça gelişmiş bir gece hayatına sahip olan şehirde birçok kültür ve sanat aktivitesi olduğu gibi takımına bağlı bir halk vardır. Eskişehirspor anadolunun en önemli kulüplerinden biridir ve taraftarlar her zaman takımının yanındadır.

Tags: eskişehirEskişehir GeziEskişehir Yemek

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış