23 Ağustos 2021 13:44 Güncelleme : 28 Haziran 2022 15:30

Facebook: WhatsApp ve Instagram’ı Satılabilir

Facebook: WhatsApp ve Instagram’ı Satılabilir

Güvenilir teknoloji kaynağının yaptığı habere göre Facebook, Amerika Birleşik Devleti merkezli bir sorunla karşı karşıya. Aktarılana göre Facebook yönetimi 2020 Aralık’ta ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) üzerinden dava edilmiş durumda. Davanın nedeni ise Facebook’un rekabet dışı hareketler ve sosyal

Güvenilir teknoloji kaynağının yaptığı habere göre Facebook, Amerika Birleşik Devleti merkezli bir sorunla karşı karşıya. Aktarılana göre Facebook yönetimi 2020 Aralık’ta ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) üzerinden dava edilmiş durumda.

Davanın nedeni ise Facebook’un rekabet dışı hareketler ve sosyal medya yönetiminde bir monopoli yani tekel oluşturması gösteriliyor.

Federal Ticaret Komisyonu, Facebook yönetiminin satın aldığı Instagram ve Whatsapp oluşturulan monopolinin altında olduğunu düşünüyor ve Facebook’un Instagram ve WhatsApp’ı satmasını talep ediyor.

Komisyon tarafından Facebook’un WhatsApp ve Instagram’ı satması yönünde henüz bir karara vardığı belirtilmiyor. Mahkeme, Facebook’un monopoli kurma konusunda gereken delilleri bulmadığı ve bu kararın şimdilik olası olmadığı aktarılıyor.

Facebook En Son WhatsApp Reklamları Konusunda Bir Adım Daha Atmıştı

Dev mesajlaşma uygulaması WhatsApp oldukça garip gelişme ile gündemimizde.

Facebook çatısı altında bulunan WhatsApp bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda önemli karar ile oldukça tepki çekmişti. Hatırlatmak adına WhatsApp kullanıcıların verilerini reklamları gelişmesi adına kullanacaktı ve bu büyük tepki görünce karardan vazgeçilmişti.

Gün içerisinde gelen yeni habere göre WhatsApp yine oldukça tepki görecek bir adım atmak istiyor. Güvenilir bir teknoloji kaynağı yaptığı habere göre Facebook konu hakkında uzman bir grup oluşturmuş ve çalışmalara başlamış durumda.

Yapılan haberlere göre Facebook, uçtan uca şifreli mesajların şifreli hallerini inceleyerek reklam konusunda bilgi edinmek istiyor. Aktarılana göre güvenlik konusunda hiçbir ödün verilmeden kullanıcıların gündelik alışkanları sonrasında reklam analizleri yapılmak isteniyor.

Bu yeni sistem tahmin edilebileceği gibi şimdiden büyük tepki görmeye başladı. Facebook’un reklam iyileştirmesi adına alacağı bu kararın altında yine de güvenlik ve özel hayatın gizliliği konusunda büyük sorunlar oluşturabileceği düşünülüyor.

“Homomorfik Şifreleme” adına sahip bu WhatsApp – Facebook süreci hakkında firma tarafından çalışmalara başlandığı dışında pek bir paylaşılmadı. Teknoloji dünyasınca Facebook’un konu hakkında geri adım atacağı düşünülüyor.

Etiketler

Teknoloji   Whatsapp  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış