26 Haziran 2022 09:06 Güncelleme : 26 Haziran 2022 09:06

Canan Karatay 10 Tane Bile Yiyebilirsiniz Dedi! Bu Besin Canan Karatay’ın Favorisi!

Canan Karatay 10 Tane Bile Yiyebilirsiniz Dedi! Bu Besin Canan Karatay’ın Favorisi!

Yaptığı açıklamalarla bilim dünyasını şoke etmeye devam eden Canan Karatay, şimdilerde sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurta için önemli açıklamalarda bulundu. Yumurtanın mucizevi bir besin kaynağı olduğunu ifade eden ünlü uzman, içeriğinde yer alan maddelerin vücuda nasıl katkılar yaptığına dair milyonlarca insanı da bilgilendirdi. İşte, Canan Karatay’ın sıklıkla tüketilen yumurtanın faydalarına dair yaptığı açıklamaların merak edilen tüm detayları.

Sağlıklı beslenme ve diyet listeleri üzerine uzman isimlerden biri olan Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla her geçen gün milyonlarca kişiyi şaşırtmaya devam ediyor. Önerdiği şifalı ürünlerle birçok hastalığın tedavisini de ortaya çıkaran ünlü uzman, şimdilerde yumurtanın insan vücuduna sağladığı faydalarla müthiş bir ürün olduğunu da gözler önüne serdi.
Yumurtanın içerdiği maddelerden insan vücuduna sağladığı faydalara kadar birçok özelliğine dikkat çeken Canan Karatay, günde en az 10 tane dahi yumurta yenilebileceğini açıkladı. İşte, Canan Karatay’ın yumurta hakkında yaptığı açıklamaların merak edilen tüm detayları.

Canan Karatay Yumurtanın Kolesterolü Yükseltmediğini İfade Etti!

Yumurtanın kolesterol seviyesini yükselttiğine dair yanlış bir bilgi olduğunu ifade eden Canan Karatay, ‘’Şeker hastaları için senelerce yumurta yenmemesi önerildi ama ben hastalarıma veriyorum. Ayrıca diyabetliler için de yumurtanın tavsiye edilmediğini biliyorum ama zaten şeker hastalarının kolesterol seviyeleri yüksek. Bu durum, aslında yumurta tüketilmesinden kaynaklı değil metabolizma kaynaklı olarak ortaya çıkar. Kolesterol yüksekliği sanıldığı kadar kötü bir durum da değildir. Kolesterol seviyesi, vücutta ortaya çıkan toksinlerin atılabilmesi için yükselmektedir. Kısacası yumurtanın kolesterolü yükselttiği konusunda henüz net bir durum olmadığı gibi kolesterol yüksekliği genel olarak vücudun savunma mekanizmaları nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur.’’ ifadelerini kullandı.

Canan Karatay Yumurtanın Kolesterolü Yükseltmediğini İfade Etti!

Canan Karatay: ‘’Yumurtanın İçerisinde Birçok Vitamin ve Mineral Yer Alıyor!

Yumurtanın kolesterol seviyesini yükseltmediğini açıklamanın yanı sıra sarısı ve beyazında birçok vitamin ve mineral yer aldığını ifade eden Canan Karatay, ‘’Yumurtanın beyaz kısmında 9 tane aminoasit bulunuyor. Aminoasitler de bilindiği gibi proteinlerin ana maddesidir. Yumurtanın sarısında ise vücut için çok faydalı olan A, D, E ve K vitaminlerinin yanı sıra folik asit, omega – 3 ve omega 6 mineralleri yer almaktadır.’’ açıklamalarında bulundu.

Canan Karatay: ‘’Yumurtanın İçerisinde Birçok Vitamin ve Mineral Yer Alıyor!

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış