23 Haziran 2022 21:20 Güncelleme : 23 Haziran 2022 21:21

Brent Petrolün Fiyatları Aşağı! Sektörde İndirimlerin Devam Edeceği Söyleniyor

Brent Petrolün Fiyatları Aşağı! Sektörde İndirimlerin Devam Edeceği Söyleniyor

19 Mayıs'tan itibaren fiyatlarında sürekli artış olan petrol piyasası geri çekiliyor. ABD'de etkili olan finansal hamlelerin ardından benzin fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Başkan Joe Biden, Hazine ve merkez bankası Federal Reserve (Fed) adımları petrol piyasasını aşağı çekiyor. Peki Türkiye'de bu durum nasıl karşılık buluyor

Brent petrol artan fiyatlarından sonra dün son 5 haftanın en düşük noktasında kapanışı yaptı. Yüksek fiyatlarıyla sürekli ne olacağı merak konusu olan petrol, gün içinde 107 dolara kadar gerileyerek 109 dolar üzerinde günü kapattı. Yeni güne ise yaklaşık bir değerden başladı. 

ABD'de rekor seviyelere ulaşan petrol ve pompa fiyatlarına vatandaşın ve kamuoyunun yüksek tepkisiyle düzenleme yapılması konuşuluyor. Bu durum ise Brent petrol üzerinde bir baskı kuruyor. 

Piyasa Canlanacak

ABD Başkanı Joe Biden tepkileri dindirmek ve pompa fiyatlarıyla mücadeleye yardımcı olmak amacıyla bu yaz Kongre'yi federal benzin vergisini üç aylık bir askıya almaya davet etti. Bu adım ise seyehat sezonu öncesi ailelerin rahatlaması ve piyasanın canlanmasını sağlayacak. 

Biden, bu adımın ardından bugünlerde ABD'li 7 dev petrol rafine şirketin temsilcileriyle görüşecek. Biden aynı zamanda Hazine Bakanı Janet Yellen'ın da desteğini almıştı. Konuşmasında " "ABD enerji üretiminde rekor kırıyor. Sorun petrol üretiminde değil. Konu bu petrollerin rafine edilmemesi." diyen Biden, görüşme öncesi işarette bulunmuş oldu. 

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün dünkü rakamlarına dayanan piyasa kaynaklarına göre, ABD ham petrol stokları geçen hafta yaklaşık 5,6 milyon varil artarken benzin stokları da 1,2 milyon varil arttı. 

Akdeniz işlenmiş ürün piyasasındaki fiyatlamaları başta etkileyen Brent petrol , ABD'de yaşanan bu olaylardan sonra indirim beklentisine girdi. Basına yansıyana göre, sektör kaynakları önümüzdeki günlerde art arda indirimler bekliyor. Bunlardan ilki bu gece itibarıyla benzine 25 kuruş olarak pompaya yansıdı. 

23 HAZİRAN AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL


Motorin: 29,99 TL

Benzin: 27,24 TL

LPG: 12,41 TL

ANKARA

Motorin: 30,04 TL

Benzin: 27,37 TL

LPG: 12,31 TL

İZMİR

Motorin: 30,05 TL

Benzin: 27,36 TL

LPG: 12,04 TL


Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış