8 Ocak 2019 18:33 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:53

Anne Sütü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Anne Sütü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Anne sütü bebekler için ilk ay beslenmedeki tek ihtiyaç ve mucizedir. Anne sütünde bulunan koruyucu maddeler bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve enfeksiyonlara karşı korumaktadır. Bu nedenle hazmedilmesi kolay olan ve bebeğin ihtiyacı olan tüm besin maddelerini içeren anne

Anne sütü bebekler için ilk 6 ay beslenmedeki tek ihtiyaç ve mucizedir. Anne sütünde bulunan koruyucu maddeler bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve enfeksiyonlara karşı korumaktadır. Bu nedenle hazmedilmesi kolay olan ve bebeğin ihtiyacı olan tüm besin maddelerini içeren anne sütünün değeri kesinlikle bilinmelidir. İnek sütüne oranla oldukça faydalı ve değerli olan anne sütü hakkında bilinmesi gerekenler yazımızda yer alacak. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki anne sütünün herhangi bir muadili yok.  Besin değerleri açısından sindirimi kolay olan anne sütü bebeğin 6 ay boyunca tüm beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yeni doğan annelerinin en çok zorlandığı konu bebeğin anne sütü ile beslenmesidir. Kimi annelerde süt hemen gelirken, kimi annelerin ise 3 ya da 6 güne kadar sütünün gelmemesi gibi sorunlar yaşanabilir.

Anne sütünün özellikleri

  • Anne sütü her an hazır bir besindir.
  • Mikropsuz, doğal ve ekonomiktir.
  • Bebeklerde ani bebek ölümü riskini azaltır.
  • Bebeklerin zeka gelişimi için oldukça faydalıdır.
  • Bebeği birçok enfeksiyon ve hastalıktan korur.
  • İçerdiği doğal proteinler sayesinde hazmı kolaydır.
  • Bebeklerde kansızlık riskini azaltır.

Bebeklerin büyümesi ve gelişmesi için tüm değerli besinleri taşıyan anne sütü aynı zamanda bebeğin psikolojik gelişimini de destekler. Anne sütünün ilginç şekilde bebek ve anne arasındaki bağı kuvvetlendirdiği yapılan birçok araştırma ile ortaya konulmuştur. Anne sütü ile beslenen bebeklerde gaz ve kabızlık sorununun daha az görüldüğü saptanmıştır.

Anne sütü her açıdan bebek için mucizedir. Anne sütü hakkında bilgiler arasında belki de en önemlisi anne sütünün bebeğin su ihtiyacını karşılamaya da yetmesidir. Anne sütü ile beslenen bebeklere ekstradan su vermeye lüzum yoktur. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki çoğu anne bebeğini emzirirken aynı süreçte mama ile de beslemek zorunda kaldığı için bu durumda bebeğe su da vermek gerekebilir. Elbette ki bu durumda en iyi öneriyi doktorunuz yapacaktır. Ancak anne sütü ile beslenen bebeklere ekstradan hiçbir besin vermeye gerek yoktur. Anne sütü ile bebeğini emziren annelerin anne sütünün kalitesini artırıcı şekilde beslenmesi de önemlidir.

Tags: anne sütü hakkında bilgileranne sütü hakkında bilinmesi gerekenleranne sütünün özellikleri

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış