31 Ekim 2018 02:48 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:52

Kış Sporları İçin Gidilebilecek Yerler

Kış Sporları İçin Gidilebilecek Yerler

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde yavaş yavaş kış için tatil rotaları belirlendi. Son yıllarda kış sporlarına artan yoğun ilgi nedeniyle tesis sayısı da artıyor. Tatil deyince akla sadece deniz, kum ve güneş gelmiyor artık. Şimdilerde kış sporları için gidilebilecek

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde yavaş yavaş kış için tatil rotaları belirlendi. Son yıllarda kış sporlarına artan yoğun ilgi nedeniyle tesis sayısı da artıyor. Tatil deyince akla sadece deniz, kum ve güneş gelmiyor artık. Şimdilerde kış sporları için gidilebilecek yerler de yoğun ilgi görüyor. Peki ülkemizde kış sporları için çizilecek rotada nereler yer alıyor?

Kayseri  – Erciyes

Kayseri merkezine oldukça yakın bir konuma sahip olan Erciyes Dağı’nın eteklerinde kış sporları için pist ve tesisleri ile hizmet sunuluyor. Havalimanı da bulunan şehre birkaç günlük tatil planlarınızda yer verebilirsiniz.  Kayak yapma imkanının yanı sıra teleferik gezisi ile Erciyes Dağı’nın muhteşem manzarasında keyifli saatler geçirmekte mümkün.

Bolu – Kartalkaya

Bolu’da Köroğlu Dağları çevresinde bulunan Kartalkaya kayak denince akla ilk gelen turizm yerlerinden oluyor. Yazları doğa yürüyüşlerinin yapıldığı bu bölgede kış aylarında da kış turizmi için hazırlanmış birçok tesis hizmet sunuyor.

Erzurum  – Palandöken

Türkiye’nin en gelişmiş kış sporlarına ev sahipliği yapan Palandöken ülkemizin kış sporları için en uygun bölgesidir. Yılda neredeyse beş ay boyunca kış sporu için elverişli olan bölgede birçok beş yıldızlı tesis hizmet sunmaktadır.

Bursa – Uludağ

Kış sporları deyince ülkemizde akla gelen ilk bölge Uludağ olmaktadır. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle ulaşımı kolay olan Uludağ kayak tutkunlarının vazgeçilmez seçimi olmaktadır.

Kastamonu – Ilgaz

Kastamonu sınırları içerisinde bulunan Ilgaz Dağı aynı zamanda milli parktır. Doğal manzarası ve çam ağaçlarıyla kaplı muhteşem görüntüsü ile kayak keyfinin yanı sıra insanın ruhunu da dinlendirmektedir. Turizm ve spor açısından her yıl yüzlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

Kocaeli – Kartepe

Marmara Bölgesi’nin en yüksek üçüncü dağı olan Kartepe Sakarya sınırına yakın bir konumdadır. Ülkemizde kış sporları için gidilebilecek yerler arasında en çok tercih edilen bölgelerden biridir. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle de ulaşım açısından avantaj sağlamaktadır.

Sizler için derlediğimiz kış sporu yapılan bölgeler arasında özellikle yaklaşan yılbaşı tatili için rotanızı seçebilirsiniz. Stres atmak, yoğun iş yaşamından uzaklaşarak birkaç günlüğüne de olsa rahatlamak isterseniz bembeyaz güzelliklerle kaplı bu bölgeleri ziyaret edebilirsiniz.

Tags: kayak merkezlerikış sporu bölgelerikış sporu için gidilebilecek yerler

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış