25 Eylül 2017 13:19 Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:51

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

E-Okul, öğrencilerin birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar olan bilgilerini içerir. Öğretmenler öğrencinin ders notlarını sisteme girer, veliler de sistemden bu bilgileri kontrol edebilir. E-Okul’da sınıf şubesinin not ortalaması da bulunur. Veliler öğrencilerin sınıf içerisindeki durumunu kıyaslayabilir. Bunun dışında

E-Okul, öğrencilerin birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar olan bilgilerini içerir. Öğretmenler öğrencinin ders notlarını sisteme girer, veliler de sistemden bu bilgileri kontrol edebilir. E-Okul’da sınıf şubesinin not ortalaması da bulunur. Veliler öğrencilerin sınıf içerisindeki durumunu kıyaslayabilir. Bunun dışında E-Okul ile takdir-teşekkür hesaplama da yapılabilir.

E-OKUL’A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

 E-Okul’a e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden giriş yapılır. Sistemde ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ ve ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ olarak iki farklı giriş seçeneği bulunur. ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ öğrenciler ve veliler için, ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ öğretmenler ve okul idarecileri içindir. Öğrenciler ve veliler sisteme, öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarasıyla giriş yapabilir. Öğretmenler de sisteme, okul tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresi ile girebilir. E-Okul’a giriş için mobil uygulama da kullanılabilir.

E-OKUL’DA HANGİ BİLGİLER YER ALIYOR?

 E-Okul üzerinden öğrenciler ve veliler tarafından ulaşılabilecek bilgiler;

– Haftalık ders programı

– Devamsızlık bilgisi

– Sınav tarihleri

– Alınan belgeler

– Okunan kitaplar

– Yıl sonu notları

– Davranış notları

– Nakil durumu

– Şubenin yazılı ortalamaları

– Diploma puanı

– Sınav bilgileri

– Pansiyon yemek menüsü

– Pansiyon zaman çizelgesi

– Pansiyon devamsızlık bilgisi

– Pansiyon izin bilgileri

Veliler ve öğrenciler sistem üzerinden yapılan duyuruları da görebilir ve öğrencinin geçmiş yıl bilgilerine erişim sağlayabilir. Bu bilgiler dışında öğrenciler E-Okul ile dönem sonunda takdir-teşekkür hesaplaması da yapabilir. Hesaplama yapabilmek için, öğretmenlerin sisteme tüm ders notlarını yüklemiş olması gereklidir. Notlar sisteme yüklendikten sonra yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı öğrencinin teşekkür belgesi ya da takdir belgesi alacağını belirler. Yıl sonu başarı puanı 70,00- 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 – 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi alır.

MEB 2017 – 2018 eğitim VE ÖĞRETİM TAKVİMİ

 MEB tarafından yayınlanan takvime göre; 18 Eylül 2017 tarihinde başlayan eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi 19 Ocak 2018’de son bulacak. Yarıyıl tatili 22 Ocak – 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem ise 5 Şubat’ta başlayacak ve 8 Haziran’da son ders zili çalacak.

Tags: e-okuleokulgirişkayıtveli bilgilendirme

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış